Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Μωρό από τρεις γονείς (three-parent baby)


Οποιαδήποτε παρέμβαση του ανθρώπου στη δημιουργία του Θεού και στους νόμους που ο Θεός έχει θέσει, τελικά αποβαίνει εις βάρος του ανθρώπου. Αυτό το βιώνουμε καθημερινά με τα καταστροφικά αποτελέσματα του βιασμού της φύσεως.


Όμως η αλαζονική παρέμβαση του ανθρώπου, μέσω της «επιστήμης», στην ίδια τη σύσταση του ανθρώπινου γονιδιώματος, καθίσταται ύβρις ενώπιον του Δημιουργού και ενάντια στην ηθική.



Η νέα «τεχνολογία» της γενετικής «Three parent baby» (μωρό από τρεις γονείς), που με υπερηφάνεια διαφημίζεται από τα ΜΜΕ, αλλά και από γνωστό Μαιευτήριο, το οποίο έχει λάβει «άδεια» από την «Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής» να προβεί στην έρευνα και στη συνέχεια στην προκλινική και κλινική εφαρμογή της γενετικής παρέμβασης σε έμβρυα, ώστε να έχουν γεννητικό υλικό από τρεις (3) γονείς (!), υπερβαίνει κάθε όριο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ηθικής. 

Και όλα αυτά γίνονται ασφαλώς για το «καλό» του ανθρώπου, προκειμένου να γεννηθούν υγιή παιδιά! Με τί όμως κόστος;

 

three parent baby 01
 
Η «τεχνική» αυτή έχει δύο εφαρμογές. 

Στην πρώτη, αφαιρείται το προβληματικό μιτοχονδριακό DNA του ωαρίου της μητέρας και εμφυτεύεται το μιτοχόνδριο από το ωάριο υγιούς δότριας και αυτό γονιμοποιείται από το σπέρμα του πατέρα, με τη διαδικασία της εξωσωματικής. 

Στη δεύτερη, γονιμοποιούνται δύο ωάρια με το σπέρμα του πατέρα, ένα από της μητέρας και ένα της δότριας, και το γενετικό υλικό του πρώτου μεταφέρεται στο δεύτερο, αφού σε αυτό έχουν μείνει μόνο τα μιτοχόνδρια! («Κατασκευάζονται» δηλ. δύο έμβρυα για να εμφυτευθεί τελικά το ένα, και αυτό «αλλοιωμένο» γενετικά, ενώ το άλλο προφανώς καταστρέφεται!).


Αυτές, όμως, οι παρεμβάσεις γίνονται όλες στα εμψυχωμένα έμβρυα που γονιμοποιούνται στο εργαστήριο, στα πλαίσια της εξωσωματικής (in vitro) και μάλιστα, σε κάποια από αυτά, στα κρινόμενα από τους γενετιστές-εμβρυολόγους ότι είναι τα πιο «δυνατά» και με περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν, ενώ τα υπόλοιπα, οι υπόλοιπες ζωές στην αρχή τους, είτε καταψύχονται  είτε καταστρέφονται! Κι έτσι «θεραπεύονται» ελάχιστα έμβρυα, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφονται  χιλιάδες άλλα.


Προκειμένου, λοιπόν, να γεννηθούν «υγιή» κάποια παιδιά παρεμβαίνουν στο γεννητικό τους κώδικα, στην ουσία δηλαδή του σωματικής τους υπόστασης, και τους αφαιρούν και τους προσθέτουν γεννητικό υλικό όχι από δυο γονείς, αλλά και από τρίτο πρόσωπο (γυναίκας). 

Ο ισχυρισμός ότι μεταφέρουν μόνο μιτοχονδριακό DNA από το ωάριο της δότριας και όχι πυρηνικό DNA, που παραμένει από τους δύο γονείς του, δεν αμνηστεύει το γεγονός ότι η όλη διαδικασία γίνεται στο ψυχρό εργαστήριο και όχι σε όλα τα γονιμοποιημένα έμβρυα, αλλά σε αυτό ή αυτά που επιλέγει ο εμβρυολόγος...


Και τα προβλήματα, ηθικά, πνευματικά, ψυχολογικά, νομικά κλπ.; Ποιος ασχολείται τώρα με αυτά! 

Και εάν ασχολούμαστε,... εύκολα με κάποια συνέδρια, κάποιο νόμο ή με κάποια ευρύτερη ερμηνεία ενός υπάρχοντος νόμου, ξεπερνάμε τα όποια βιο-ηθικά διλήμματα για το «καλό» πάντα του ανθρώπου!


Πηγή:  https://afistemenaziso.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου