Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Χαράλαμπος Μηνάογλου: Το άμεσο διακύβευμα της εισβολής



Το άμεσο διακύβευμα της εισβολής, που διέταξε ο Ερντογάν, είναι ένα και μόνο: αν η buffer zone για τους πρόσφυγες ανάμεσα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει στην Δυτική ή την Ανατολική Θράκη, τα νησιά ή τα παράλια της Μικράς Ασίας και τέλος στην ελεύθερη ή την κατεχόμενη Κύπρο. 

Έχω μιά κρυφή ελπίδα ότι οι υπεύθυνοι αυτήν την φορά, μάλλον από σπόντα, το κατανόησαν εξαρχής και αυτό το στηρίζω στην σύμπτωση κλεισίματος συνόρων σε Ελλάδα και Κύπρο (για όποιον δεν το γνωρίζει, και την Κύπρο έκλεισαν τα σύνορα με τα Κατεχόμενα).

Δηλαδή, για να μην μπερδευόμαστε, δεν βρισκόμαστε στο χείλος πολέμου με την Τουρκία, αλλά ήδη μέσα σε αυτόν. 




Έτσι, ακριβώς ξεκίνησε και η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία. Για να δημιουργήσει ζώνη ασφαλή για τους πρόσφυγες. Το ίδιο θέλει να κάνει και σε μας, τώρα ειδικά που φαίνεται ότι ηττάται στην Συρία.

Και, βέβαια, επιτέλους πρέπει να προχωρήσουν οι πολεμικές διεργασίες στο εσωτερικό, αλλά το κυριότερο: να καταγγελθεί η αδυναμία της Τουρκίας να χειριστεί το μεταναστευτικό και να ζητήσουμε δημιουργία buffer zone για τους μετανάστες σε Ανατολική Θράκη, στα μικρασιατικά παράλια και στα Κατεχόμενα, με τον ελληνικό στρατό να αναλαμβάνει προσωρινά την επίβλεψή της. 

Δηλαδή να προλάβουμε τον Ερντογάν, έστω και την ύστατη ώρα. Αλλιώς, αν μείνουμε πάλι στην αμυντική λογική μέχρι πότε θα προσπαθούμε μάταια να φυλάξουμε τα σύνορά μας; Και τι γίνεται με όσους περνάνε; 

Στον πόλεμο απαντάει κανείς με δύο τρόπους: είτε παραδίνεται, είτε ελληνοπρεπώς πολεμάει.
 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου