Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Χαράλαμπος Μηνάογλου: Καιρός επανόδου στην πραγματικότητα



Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για την πατρίδα λόγω λαθών δεκαετιών στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Είναι όμως ιδιαίτερα δύσκολες και για μία μεγάλη μερίδα Ελλήνων. 

Αναφέρομαι στους αριστερούς, προοδευτικούς κτλ. Όσοι από αυτούς δεν ζουν από χρήματα που εισρέουν στις ΜΚΟ ή δεν σιτίζονται από επιδοτήσεις και προγράμματα του ελληνικού δημοσίου βρίσκονται πλέον μπροστά σε μία πολύ οδυνηρή ψυχολογική κατάσταση: πρέπει πλέον να παραδεχθούν ότι όσα πίστευαν και έλεγαν τα τελευταία 20 με 30 χρόνια δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Προσέξτε, δεν είναι μία μπηχτή για να τους την πούμε. Πρέπει όσοι γνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις με ιδιαίτερο τρόπο να τους προσεγγίσουμε, καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν 50χρονο ή 60χρονο αριστερό, να παραδεχθεί ότι μιά ζωή δεν ήξερε τι του γινόταν! 

Να αντιληφθεί ότι έλεγε και έκανε πράγματα εναντίον του ελληνικού λαού, του ίδιου του του ευατού δηλαδή και υπέρ των Αμερικανών και του υπερεθνικού μεγάλου κεφαλαίου των φιλελέδων τύπου Σόρος.

Αλλά διαβάζω και κάποιους μπατριώτες, που κι εκείνοι είτε από άγνοια και νατοϊκή προπαγάνδα είτε από συμφέρον και παρόμοιες με αυτές των αριστερών αμοιβές, κάνουν λόγο σήμερα για εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους συμμάχους της. 

Εγώ, όμως, γνωρίζω δύο τουλάχιστον χώρες που τις τελευταίες μέρες πολεμούν ανοικτά την Τουρκία.... Με την μία, την Συρία, έχουμε διακόψει τελείως τις διπλωματικές σχέσεις, καθώς θεωρούμε την κυβέρνηση Άσαντ παράνομη! 

Με την άλλη, την Ρωσία, έχουμε ψυχράνει τόσο τις σχέσεις, που είναι σαν να τις έχουμε διακόψει και με αυτούς! Οι νατοϊκοί μας ῾῾σύμμαχοι῾῾ ναι, είναι εναντίον μας. Αλλά μήπως έχουμε συμμάχους φυσικούς; 

Πρωτίστως τις ορθόδοξες δυνάμεις και έπειτα όσες είναι φυσικοί εχθροί της Τουρκίας, όπως η Συρία; Μήπως έστω και τώρα την ύστατη ώρα πρέπει να ξανανοίξει η συριακή πρεσβεία στην Αθήνα και η ελληνική στη Δαμασκό; 

Μήπως είμαστε σε λάθος στρατόπεδο; Μήπως πρέπει να είμαστε με αυτούς που πολεμούν την Τουρκία που μας στέλνει τους εισβολείς και κλέβει ανοικτά την ΑΟΖ μας;
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου