Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η απιστία και η βλασφημία των επισκόπων ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.


σ.σ. Ξεκίνησε από τις κλειστές πόρτες, πήγε μετά στις απολυμάνσεις και στις αποστάσεις, έφτασε στις Ιερές Εικόνες και κατέληξε στην Θεία Κοινωνία. 


ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΠΙΣΩ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΛΟΓΙΚΗ» ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

____________________

Ορθόδοξος Επίσκοπος της σερβικής εκκλησίας στην Γερμανία, (προηγούμενη Κυριακή) άλλαξε μια αιώνια παράδοση της μετάδοσης της θείας κοινωνίας. Κοιτάξτε και δείτε την ασέβεια των ποιμένων της εκκλησίας του Χριστού. 

Κοιτάξτε το θράσος τους…

Αυτό που κάνουν σας το ανακοίνωσα από την αρχή. 

Σας είπα πως ο στόχος τους είναι να μας κάνουν να μοιάζουμε πιο πολύ με τους αιρετικούς- παπικούς, και ως αρχή είναι ο τρόπος μετάδοσης της θείας κοινωνίας. Θέλουν να μας πάνε στην όστια των αιρετικών, Λατίνων.

Από τέτοιους «ποιμένες» η καλύτερα λυκο-ποιμενες οι άγιοι πατέρες μας, μας λένε να μην πάρουμε ούτε ευχή από τέτοιους…

Βλέπετε το αποτέλεσμα του οικουμενισμού;;;

Αυτός είναι ο «καρπός» του οικουμενισμού… δηλαδή, αλλοτρίωση του Ορθόδοξου πιστεύω.

π. Γεράσιμος Ηλιού

ΥΠ. Ο επίσκοπος Γρηγόριος, στο βίντεο που βλέπετε να πράττει αυτή την ασέβεια, είναι πνευματικό τέκνο του Αθανάσιου Γιέφτιτς!

Τρελο-γιάννης

ΑΙΣΧΟΣ – ΞΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ.

 

Ο πρώην Ερζεγοβίνης Γρηγόριος τοποθετήθηκε Επίσκοπος Φρανκφούρτης και πάσης Γερμανίας την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018. 

(Δείτε και φωτογραφίες από παλαιότερο άρθρο Πως κυκλοφορεί ο Ερζεγοβίνης Γρηγόριος)

«Πᾶνος»  

7 σχόλια:

  1. «ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΛΟΓΙΚΗ» ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ».
    Και που να πάμε; Που να εκκλησιαστούμε; Αν θεωρήσουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο (αναφέρω αυτό, διότι το παράδειγμα που φέρνεις είναι από δικό του έδαφος, τη Γερμανία) έπεσε σε αίρεση, κι εγώ ζω στα Δωδεκάνησα ή την Κρήτη, που ανήκουν απ' ευθείας στο Φανάρι, που μπορώ να πάω να εκκλησιαστώ; Αν θεωρήσουμε ότι έπεσε σε αίρεση η Εκκλησία της Ελλάδας, κι εγώ ζω στην Αθήνα ή τη Λάρισα, έχω διέξοδο; Μου φαίνεται πολύ βαρύ το να μη μπορεί κανείς να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων. Ούτε βέβαια είναι λύση να περιμένει κανείς τη... μετάνοια των ιεραρχών!!! Αυτό μάλλον αποτελεί ανόητη αισιοδοξία, δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε...
    Τι κάνουμε λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, έκανα λάθος. Δεν είχα καταλάβει ότι το δημοσίευμα δεν αφορά ελληνόφωνες εκκλησίες, νόμιζα ότι ο Γρηγόριος είναι επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
      Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος διαβάζει βιαστικά...

      Διαγραφή
  2. Ερζεγοβίνης; Του Πατριαρχείου Σερβίας δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξω απο την εκκλησια ανωμαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΔΙΣ.Σε ποιους μιλάνε; Σε παιδάκια νήπια;"Πλούτος αγάπης", τουλάχιστον εν τοις λόγοις, αλλά απροσδιόριστα τα περί κόκκινων γραμμών, στις οποίες αναφέρονται και τις οποίες έχουν υπερβεί πολλάκις, με κορυφαίο γεγονός το συναπάντημα του Κολυμπαρίου.Υποσχέσεις για πράγματα που ήδη ξεπεράστηκαν ασεβέστατα. Ντρέπεται κανείς να διαβάσει το κείμενο. Τίποτε συγκεκριμένο. Απλώς "γλείψιμο" και κολακείες προς τον λαό, του οποίου έχει χάσει την εμπιστοσύνη (δες την 12η θέση στο γκάλοπ). Διότι στην λοιπή εν τη διασπορά Ορθοδοξία συμβαίνουν σήμερα τέρατα και σημεία. Περί προσκηνύσεως των εικόνων, περί του τρόπου συμμετοχής στη Λατρεία, περί της συμμετοχής στο Μυστήριο της θείας Κοινωνίας. Φοβερά πράγματα. Παρελκυστικώς κινούμενοι δε ως συνήθως και οι εν Ελλάδι Αρχιερείς και αφού οι εν τη διασπορά, λόγω ευνοϊκών κατά πάντα προϋποθέσεων, ανοίγουν πρώτοι δρόμους ανομίας, τουλάχιστον μέχρι τώρα δείξανε ότι τηρούνε στάση αναμονής, για να τους ακολουθήσουν ασφαλώς και ως έχοντες το προηγούμενο εκείνων ως δικαιολογία. Δεν χρειάζονται αναφορές σε παραδείγματα, για τα οποία υπάρχουν αμέτρητα ντοκουμέντα σε γραπτά, σε ήχο και εικόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀδελφέ μου Σάββα, δυστυχῶς σὲ παιδάκια νήπια μιλᾶνε.
      Μακρυὰ ἀπ`τὸν Χριστὸ, ὁ ἄνθρωπος προχωρᾶ στὸ σκοτάδι καὶ ἐπόμενο εἶναι νὰ μὴν βλέπει οὔτε νὰ διακρίνη καὶ τὰ πιὸ ὀφθαλμοφανή.

      Διαγραφή
    2. Όντως μιλάνε για «κοκκινες γραμμές» και... Τέλος! Πως το έλεγε ο Γιάννης (με ένα νι) Βαρουφάκης; «Δημιουργική ασάφεια»...

      Διαγραφή