Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Κήρυγμα πεντηκοστιανών σε ορθόδοξο (;) ραδιοφωνικό σταθμό !

 

Από το βράδυ του Σαββάτου είχα προγραμματίσει το ξυπνητήρι να χτυπήσει στις 5 και μισή τα ξημερώματα για να εκκλησιαστώ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Δεν παρακολουθώ τηλεόραση, πολύ σπάνια ραδιόφωνο αλλά το ξυπνητήρι είναι μονίμως ρυθμισμένο στην «Μοναδική Πολιτεία» που εκπέμπει στα FM στους 106.00 μεγακύκλους. Πρόκειται για σταθμό της Αδελφότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Ο συγκεκριμένος σταθμός, έχω παρατηρήσει, αναμεταδίδει πολύ συχνά προγράμματα και από την «Πειραϊκή Εκκλησία», ενδεχομένως και από άλλους «Ορθόδοξους» ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τί μου συνέβη λοιπόν στις 5 και μισή τα ξημερώματα της Κυριακής; Πώς ξύπνησα για να πάω στην Εκκλησία; Τί μηνύματα μου έδωσε αυτός ο Ορθόδοξος, υποτίθεται, ραδιοφωνικός σταθμός για να πάω να εκκλησιαστώ;

Μία σχεδόν θυμωμένη φωνή φώναζε για τον Χριστό και σαν σε παραλήρημα επαναλάμβανε κάτι συνθήματα. Μου ήταν πολύ ξένο όλο αυτό το ακαταλαβίστικο ξύλινο θέατρο. Πράγματι, ένοιωθα μία έντονη δυσφορία μέσα μου. Στο τέλος άκουσα τον κύριο να λέει: «Αυτό ήταν ένα κήρυγμα από την Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής» !!

Και αυτήν την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο, ο ίδιος σταθμός ανακοίνωσε ότι αναμεταδίδει «αντιαιρετική» εκπομπή !!

Ιδιαιτέρως μετά την ψευδοσύνοδο αυτό ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ γίνεται ολοένα και εμφανέστερο. Όταν φτάσει η στιγμή που θα μας πλασάρουν τις αιρέσεις μέρα μεσημέρι (και όχι στις πεντέμιση τα ξημερώματα) τότε θα έχει εκλείψει και από εκείνους και από εμάς κάθε ίχνος ΝΤΡΟΠΗΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ και ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ.

Ας θυμηθούμε όμως μόνο λίγα από τα ψέμματα που μας αράδιασε η διοικούσα Εκκλησία πριν 5 χρόνια στο κείμενο για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης «Προς τον Λαό» -ένα «έργο τέχνης» διπλωματίας και διπροσωπίας- και ας δούμε τι γίνεται σήμερα.

Από την μία είχαμε στην ψευδοσύνοδο την αναγνώριση των αιρέσεων ως «Εκκλησίες», από την άλλη το κείμενο αυτό έγραφε:

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, όπως αυτή ομολογείται στο Σύμβολο της Πίστεως. 

Πού πήγε κύριοι η «Μία, Αγία, καθολική και Αποστολική Εκκλησία»; Τί δουλειά έχει Ορθόδοξος ραδιοφωνικός σταθμός να δίνει βήμα σε αιρετικό, αυτοπροσδιοριζόμενο ως «Εκκλησία»;

Για να ισορροπήσουν το «εκκλησίες» που έδωσαν στους αιρετικούς, στο κείμενο «Προς τον Λαό» τους έδωσαν ένα σωρό άλλες (αντιφατικές) ονομασίες:

Ο διάλογος κυρίως με τους ετεροδόξους χριστιανούς (άλλες χριστιανικές ομολογίεςαιρέσεις) γίνεται με βάση το χρέος της Εκκλησίας να μαρτυρεί προς κάθε κατεύθυνση την αλήθεια και την αποστολική πίστη.

Ποιός «διάλογος» καλέ; Δεν υφίσταται κανένας διάλογος. Τα περί «διαλόγου» είναι μία ψεύτικη δικαιολογία. Μία πρόφαση για να δηλητηριάζετε το ποίμνιό σας μέσα από τα ραδιόφωνα, τις συμπροσευχές, τα οικουμενιστικά θρησκευτικά, τα θολολογικά συνέδρια και ό,τι άλλο σας ψιθυρίσει ο διάβολος.

Αυτός είναι ο «διάλογος» που κάνετε εσείς. Έχετε ανοίξει διάλογο με τον διάβολο.

Για ποιά μαρτυρία μιλάτε καλέ; Όχι μόνο δεν μαρτυρείτε «προς κάθε κατεύθυνση την αλήθεια και την αποστολική πίστη», αλλά εσείς έχετε βάλει τους αιρετικούς να κηρύττουν σε εμάς τις αιρετικές τους δοξασίες.

Τους βάλατε ακόμη και ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ αθεόφοβοι.

Χίλιες φορές ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ στο ξυπνητήρι παρά αυτός ο πνευματικός θάνατος.

ΜΗΝ «ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ» ΑΛΛΟ, ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΜΑΣ!

Κατακλείοντας το μήνυμα αυτό, επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλοι οι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος αγρυπνούμε και παραμένουμε αμετακίνητοι στην Ορθόδοξη πίστη και αφοσιωμένοι στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Το «μεγάλο ιστορικό γεγονός» όπως καταγράφεται η ψευδοσύνοδος της Κρήτης στα δίπτυχα της Εκκλησίας, δεν είναι απλά ένα ξερό γεγονός που ήλθε, πέρασε και «απέθανεν». Αν διαβάσει κανείς την εισήγηση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης με θέμα «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» θα δεί πώς σχεδίαζαν από τότε να του δώσουν σάρκα και οστά. Η εμπλοκή των ραδιοφωνικών σταθμών ήταν από τότε μέσα στο παιχνίδι.

Είχαν από τότε σχέδιο στα σκαριά ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. Γι’ αυτό και ο Αθηνών από τότε μιλούσε σα να έχει δέσει τον γάιδαρό του:

«Ο χρόνος που περνά εξωραΐζει τα πράγματα και δείχνει μόνο την ομορφιά. Κάθε μεγάλο γεγονός έχει πολλές εικόνες. Όταν περάσει ο καιρός, αυτοί που θα κάνουν την κρίση της συνόδου της Κρήτης θα βρουν κάποια καλά λόγια να πούνε, που δεν βρίσκουν οι σημερινοί».

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου