Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Απόστολος Ζέρβας: “Η μάσκα δεν είναι για προστασία, δηλώνει την υποταγή μας. Η χρήση της στην εκκλησία, μας ντροπιάζει όλους” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM


“Όταν μιλάμε για ηπατίτιδα, εννοούμε μια φλεγμονή του ήπατος, που μπορεί να είναι οξεία ή και χρόνια” ανέφερε μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο παιδίατρος Απόστολος Ζέρβας.

“Τα αίτια μπορεί να είναι πολλά, με βασικότερα τους ιούς. Σε αυτή την καινούργια περιπτωση, οφείλεται σε αδενοιό και συγκεκριμένα τον 41, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος για λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, δηλαδή για κοινό κρυολόγημα. Βέβαια δεν έχουμε ακόμα επαρκή στοιχεία οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια”, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κο Ζέρβα, τρεις ειναι οι μηχανισμοί που αποτελούν το αίτιο της εμφάνισης αυτής της νέας μορφής ηπατίτιδας. “Μπορεί η αιτία να είναι ο κορωνοϊός, ή άλλες λοιμώξεις, λόγω πτώσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο μακροχρόνιος εγκλεισμός, επίσης μπορεί να θεωρηθεί ως αίτιο. Ή ο εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει ηπατίτιδα”, σημείωσε.

“Τα συμπτώματα είναι η κόπωση, πυρετός, διάρροια, κοιλιακά άλγη κυρίως όμως η ικτερική χροιά στα μάτια ή και στο δέρμα, ο χρωματισμός των ούρων και ο αποχρωματισμός των κοπράνων”, ανέφερε.

“Νομίζω ότι όλες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί, ήταν αποφάσεις “στο γόνατο”. Για τις μάσκες οι πολλές μελέτες που έχουν γίνει, λένε οτι η μακροχρόνια χρήση προκαλεί υποξυγοναιμία και υπερκαπνία. Η μάσκα, δεν ειναι για προστασία, δηλώνει την υποταγή μας, όσο για τη χρήση της στην εκκλησία, μας ντροπιάζει όλους”, κατέληξε.


 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου