Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Ιταλία αναπτύσσει νέο σύστημα κοινωνικής πίστωσης για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο όνομα της "κλιματικής αλλαγής"


Το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος που θα αρχίσει να ανταμείβει τους πολίτες για την "καλή συμπεριφορά" τους στην υπακοή στις κρατικές επιταγές είναι η Ιταλία.

Ξεκινώντας αυτό το φθινόπωρο στην πόλη της Μπολόνια, η κυβέρνηση θα αναπτύξει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο οι πολίτες που επιδεικνύουν "σωστές" συμπεριφορές, όπως η ανακύκλωση αντί για σκουπίδια και η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών αντί για τα δικά τους οχήματα, θα λαμβάνουν μια κορυφαία κοινωνική βαθμολογία, που θα τους επιτρέπει περισσότερα προνόμια.

Ο δήμος της Μπολόνια εγκαινιάζει ένα "πορτοφόλι έξυπνου πολίτη", το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν για να συλλέγουν ψηφιακά νομίσματα αντί για χάρτινα χρήματα. Όσοι έχουν την υψηλότερη βαθμολογία θα λάβουν τον μεγαλύτερο αριθμό κερμάτων, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για εκπτώσεις σε τοπικά καταστήματα.

Ο δηλωμένος σκοπός του προγράμματος είναι η "εξοικονόμηση πόρων" και η προώθηση φιλικής προς το κλίμα συμπεριφοράς στην Ιταλία. Το να πετάτε πράγματα αντί να τα ανακυκλώνετε θερμαίνει τον πλανήτη, λένε οι αξιωματούχοι, όπως και το να χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο αντί για λεωφορείο ή τρένο.
 
Ο Μάσιμο Μπουγκάνι (Massimo Bugani), σύμβουλος για την ψηφιακή ατζέντα στην πόλη της βόρειας Ιταλίας, εξήγησε στο Bologna Today ότι το πρόγραμμα δεν είναι υποχρεωτικό. Ωστόσο, αναμένει υψηλή εθελοντική απορρόφηση από τους χρήστες (Σχετικά: Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα με στόχο να κάνει περισσότερους ανθρώπους να τρώνε "υγιεινά").
 
Αν οι άνθρωποι τους αφήσουν, οι τύραννοι θα ελέγχουν τελικά ολόκληρο τον πλανήτη ψηφιακά

Το φθινόπωρο του 2022, το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί, αν και δεν θα συνδέεται με άλλα προγράμματα, όπως η ηλεκτρονική ταυτοποίηση ή η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

Η
The National Pulse προειδοποιεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει ένα πιο επεμβατικό σύστημα αξιολόγησης της κοινωνικής πίστωσης, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην κομμουνιστική Κίνα.

Προκειμένου να επιλύσει διάφορα "κοινωνικά ζητήματα", η ΕΕ θέλει να υποδουλώσει τους Ευρωπαίους μέσα σε ένα ψηφιακό παράδειγμα που περιορίζει τις μετακινήσεις τους για "κακή" συμπεριφορά, ενώ ενισχύει τις μετακινήσεις τους για "καλή" συμπεριφορά.

Το κράτος θα είναι ο τελικός καθοριστικός παράγοντας ως προς το ποιες συμπεριφορές είναι ποιες, και οι πολίτες θα πρέπει απλώς να συμμορφώνονται χωρίς ερωτήσεις αν θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με οποιαδήποτε επίφαση "ελευθερίας".

"Η Γερμανία και η Αυστρία (ID Austria) έχουν ήδη επιταχύνει τα αντίστοιχα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας", γράφει ο Wahagen Khabayan.

"Και οι δύο χώρες εισάγουν νέες πλατφόρμες για να ενσωματώσουν περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και ταυτότητες, να ψηφιοποιήσουν την αλληλογραφία, ακόμη και τα εθνικά διαβατήρια. Αυτά τα νέα μέτρα έχουν εισαχθεί υπό την ευλογία της επίλυσης "γραφειοκρατικών προβλημάτων και [εξοικονόμησης] πόρων"".

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen έχει επανειλημμένα εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη δρομολόγηση ενός προγράμματος "ταυτότητας της ΕΕ" που θα ενσωματώσει όλες τις εθνικές ταυτότητες σε όλη την Ευρώπη σε μια ενιαία πλατφόρμα.
 

"Κάθε φορά που μια εφαρμογή ή ένας ιστότοπος μας ζητά να δημιουργήσουμε μια νέα ψηφιακή ταυτότητα ή να συνδεθούμε εύκολα μέσω μιας μεγάλης πλατφόρμας, δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει με τα δεδομένα μας", δήλωσε η φον ντερ Λάιεν το 2021, επιχειρώντας να υποστηρίξει ότι απαιτείται μεγαλύτερη παρέμβαση του Μεγάλου Αδελφού για την προστασία της ιδιωτικής ζωής όλων.

"Γι' αυτό η Επιτροπή θα προτείνει μια ασφαλή ευρωπαϊκή ηλεκτρονική ταυτότητα. Μία που εμπιστευόμαστε και την οποία κάθε πολίτης μπορεί να χρησιμοποιήσει οπουδήποτε στην Ευρώπη για να κάνει οτιδήποτε, από την πληρωμή φόρων μέχρι την ενοικίαση ποδηλάτων".

Δεδομένου ότι μια τέτοια πλατφόρμα είναι σε θέση να καταγράφει τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων για κάθε πολίτη της ΕΕ, οι επιπτώσεις του προγράμματος στην παραβίαση της ιδιωτικής ζωής είναι εκπληκτικές.

Ακόμα κι έτσι, η εφαρμογή European ID Wallet ξεκίνησε τη δοκιμαστική της φάση το 2021 και αναμένεται να αναπτυχθεί το φθινόπωρο του 2022. Το πού θα πάει μετά από αυτό εξαρτάται από τη ματαιόδοξη φαντασία των διαταραγμένων φρικιών του ελέγχου που είναι υπεύθυνοι και από την προθυμία των πολιτών να συμμορφωθούν με ό,τι κι αν αναπτύξουν στη συνέχεια. 
 
Πηγές άρθρου:
________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ  
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου