Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Μια περίεργη σειρά από πυρκαγιές που καίει εδώ κι 6 μήνες δεκάδες εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων στις ΗΠΑ, σύμπτωση ή κάποιοι θέλουν να προλάβουν να επισπεύσουν την επισιτιστική κρίση (+17 εκατ. κοτόπουλα που σκότωσαν δήθεν επειδή είχαν γρίπη.)


 Πολλά μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας και διανομής τροφίμων στις ΗΠΑ εξερράγησαν ή κάηκαν πρόσφατα
 
του Matt Agorist*
 
Καθώς η επισιτιστική αβεβαιότητα παραμονεύει στον ορίζοντα χάρη στις κυρώσεις των ΗΠΑ και την κυβερνητική αποδεκάτιση της οικονομίας τα τελευταία δύο χρόνια, υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στο πρόβλημα. Από την αρχή του έτους, υπήρξαν αρκετές πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων που εξερράγησαν ή κάηκαν ολοσχερώς σε όλες τις ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα, μια εγκατάσταση επεξεργασίας λαχανικών και ξηρών καρπών στο Dufur του Όρεγκον τυλίχθηκε στις φλόγες για άγνωστους λόγους.

"Τα φώτα τρεμόπαιξαν- άκουσαν έναν κρότο και ανέβηκαν εκεί για να το ελέγξουν και υπήρχε φωτιά", σύμφωνα με μια αναφορά που έγινε στα αρχεία του 911 της κομητείας Wasco που παρατίθενται στο αρχείο του σερίφη της κομητείας Wasco.
 

Ο ανεξάρτητος διανομέας φυσικών, βιολογικών και μη γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που απασχολεί περίπου 150 άτομα, κάηκε ολοσχερώς.

Μια εβδομάδα πριν από αυτή την πυρκαγιά στο Όρεγκον, μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στο Κόνγουεϊ του Νιου Χάμσαϊρ. Αφού έκαιγε για 16 ώρες, πολλά πυροσβεστικά συνεργεία έσβησαν τελικά τη φωτιά στο East Conway Beef and Pork, αλλά η εγκατάσταση καταστράφηκε ολοσχερώς.

Την ίδια εβδομάδα, στο Σαλίνας της Καλιφόρνια, μια τεράστια πυρκαγιά στην εγκατάσταση επεξεργασίας Taylor Farms οδήγησε στην εκκένωση των κατοίκων, καθώς έκαιγε για πάνω από 17 ώρες. Η Taylor Farms είναι μια μεγάλη γεωργική εταιρεία που επεξεργάζεται και παραδίδει πολλά από τα κιτ σαλάτας που βλέπουμε στα παντοπωλεία. Τα αίτια της πυρκαγιάς αυτής βρίσκονται επί του παρόντος υπό διερεύνηση. Δείτε την ανατριχιαστική πυρκαγιά εδώ:

Λίγες εβδομάδες πριν από αυτό, μια τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε ένα κέντρο διανομής της Walmart στο Plainfield της Ιντιάνα, όπου πάνω από 1.000 εργαζόμενοι μετέφεραν τρόφιμα και άλλες προμήθειες σε όλη την περιοχή. Η πυρκαγιά κατέστρεψε την τεράστια επιχείρηση 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων.

Την ίδια εβδομάδα, μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις τροφίμων του είδους της στο Νότιο Τέξας έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Πριν από την πυρκαγιά, οι εγκαταστάσεις της Rio Fresh στο Σαν Χουάν του Τέξας καλλιεργούσαν, πακετάριζαν και έστελναν μια ποικιλία προϊόντων που καλλιεργούνταν στο Τέξας, όπως γλυκά κρεμμύδια Texas 1015, πεπόνια, χόρτα, λάχανο και λάχανο. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι προς το παρόν άγνωστα.

Στο Hermiston του Όρεγκον, τον Φεβρουάριο, μια τεράστια εγκατάσταση επεξεργασίας τροφίμων εξερράγη ξαφνικά, τραυματίζοντας 7 από τους σχεδόν 400 υπαλλήλους που εργάζονταν στο εργοστάσιο της Shearer’s Foods. Σύμφωνα με αναφορές, η αιτία της έκρηξης που προήλθε κοντά σε έναν λέβητα βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. Δείτε ένα μικρό αλλά λυπητερό βίντεο εδώ:

Δεν είναι μόνο οι μονάδες παραγωγής και διανομής τροφίμων. Στη Maricopa της Αριζόνα, τον Μάρτιο, μια τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε το Maricopa Food Pantry, το οποίο διανέμει τρόφιμα στους λιγότερο τυχερούς. Περισσότερα από 50.000 κιλά τροφίμων καταστράφηκαν στην πυρκαγιά που διήρκεσε 24 ώρες. Αυτή η πυρκαγιά βρίσκεται επίσης υπό διερεύνηση.

Είναι γεγονός ότι από πέρυσι, περισσότερες από δώδεκα τέτοιες πυρκαγιές και εκρήξεις έχουν λάβει χώρα σε κέντρα επεξεργασίας και διανομής τροφίμων.

twitter.com/DylanRMarshall…

Για να είμαστε σαφείς, οι γενικές πυρκαγιές σε αποθήκες είναι αρκετά συχνές. Στην πραγματικότητα, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες ανταποκρίνονται σε περισσότερες από 1.000 πυρκαγιές ετησίως. Ωστόσο, η κύρια αιτία αυτών των πυρκαγιών είναι ο εμπρησμός. Επιπλέον, οι πυρκαγιές σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων δεν είναι τόσο συχνές και συμβαίνουν πολύ λιγότερο συχνά.

Ο ισχυρισμός ότι όλα αυτά τα περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους θα ήταν καθαρή εικασία. Όμως, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στην αλυσίδα εφοδιασμού και της διαφαινόμενης έλλειψης τροφίμων, η ιδέα και μόνο ότι κρίσιμες υποδομές καίγονται ολοσχερώς για οποιονδήποτε λόγο, είναι τουλάχιστον ανησυχητική.


*Ο Matt Agorist είναι βετεράνος του USMC και πρώην πράκτορας πληροφοριών με άμεση αποστολή από την NSA. Αυτή η προηγούμενη εμπειρία του δίνει μοναδική εικόνα του κόσμου της κυβερνητικής διαφθοράς και του αμερικανικού αστυνομικού κράτους. Ο Agorist είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος για πάνω από μια δεκαετία και έχει παρουσιαστεί σε mainstream δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Ο Agorist είναι επίσης ο μεγάλος συντάκτης στο Free Thought Project. Ακολουθήστε τον @MattAgorist στο Twitter, στο Steemit και τώρα στο Minds.

thefreethoughtproject.com

Μετάφραση: Διόδοτος  

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου