Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Έπεσαν οι μάσκες. Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης θα αγωνιζόταν «μέσα στην Εκκλησία» μετά και από κοινό ποτήριο με τους παπικούς!!

 

«Διερωτώμαι, πώς πολλοί άνθρωποι, έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη καταφρονούν τους επισκόπους τους και κάνουν ανταρσία, χάριν της Πίστεως;» [π. Βασίλειος Βολουδάκης]

«ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ’ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν.» [Ιωαν. 10,5]

«Πλήν ὁ υἱός τοῦ ἀνθρώπου ἐλθών ἇρα εὐρήσει τήν πίστιν ἐπί τῆς γῆς;» [Λουκ. 18, 8]

Μετά την προηγούμενη ανάρτηση, κάποιοι (όχι ένας) αδελφοί μου στείλαν αποσπάσματα από το ίδιο βίντεο να σχολιάσω. Να με συγχωρείτε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Πόσα να αντέξει κανείς μέσα σε μία ημέρα;

«Τώρα που θα κυκλοφορηθεί συν θεώ η βιογραφία του Γέροντός μας του πατρός Σίμωνος, συν θεώ θα κυκλοφορηθεί μέχρι το τέλος του μηνός αυτού. Εκεί φαίνεται μέσα σε μία επιστολή του μακαριστού π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου, ο οποίος ήτανε ο τηρητής της ακριβείας των Ιερών Κανόνων, συν τοις άλλοις, και εκθειάζει στον αρχιεπ. Ιερώνυμο τον Α’, εκθειάζει τον πατέρα Σίμωνα για το εκκλησιαστικό του φρόνημα. Και γράφει στον Ιερώνυμο… τον ερώτησαν πνευματικά του παιδιά και του είπανε να σταματήσει το μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου. Και είπε: να φύγετε κι εσείς αν σκανδαλίζεστε που μνημονεύω τον Αρχιεπίσκοπο. Δεν θέλω να έχω πνευματικά παιδιά απείθαρχα στην Εκκλησία. Και όταν τον ρώτησαν… Γέροντα, εάν ο Αρχιεπίσκοπος ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ με τον πάπα; Και τότε, λέει, εγώ δεν θα φύγω από την Εκκλησία. Και αυτά τα προβάλλει ποιός; Ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, τον οποίον επικαλούνται σήμερα κάποιοι για να φύγουν από την Εκκλησία εν’ ονόματι της Ορθοδοξίας. Την Εκκλησία δεν την χαρίζουμε σε κανέναν. Δεν θα φύγουμε από την Εκκλησία. Θα μαχόμεθα. Θα ομολογούμε εντός της Εκκλησίας. Γιατί το επισκοπικό αξίωμα δεν είναι ανθρώπινο… και όποιος βεβαίως επίσκοπος, ως άνθρωπος, είναι ανάξιος αυτός θα κριθεί από τον Θεό.» [από το 7.34]

Φρίκη.

Δεν θα εξετάσουμε εδώ το αληθές ή όχι αυτής της εξωφρενικής δήλωσης, δεν έχουμε μπροστά μας τα κείμενα, πώς, πότε, γιατί ειπώθηκαν. Θα πάρουμε όμως ως δεδομένο το ότι ο π. Βασίλειος προτείνει δημοσίως τυφλή υπακοή ακόμη και στην περίπτωση του ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ.

Εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε τον επίσκοπο, λέει. «Θα κριθεί από τον Θεό». Τότε γιατί ο Κύριος λέει στο λογικό ποίμνιο να φύγει από τους αλλότριους ποιμένες; Πώς θα φύγει αν δεν χρησιμοποιήσει την κρίση του; Πώς επιβίωσε η Πίστη στην δισχιλιόχρονη ιστορία της Εκκλησίας με τους τόσους αιρετικούς επισκόπους; Περίμεναν οι υπόλοιποι, λαίκοί, μοναχοί, ιερείς, συνεπίσκοποι να κρίνει τους αιρετικούς επισκόπους ο Θεός στην άλλη ζωή; Αλλοίμονό μας.

«Μένουμε στην Εκκλησία», λέει. Δηλαδή, μένουμε στις ενορίες μας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στην βολεψιά στους θρόνους. Σωστά π. Βασίλειε; Πείτε το ανοιχτά. Έτσι δεν είναι; Αρκετά με αυτό το εισαγόμενο παραμύθι των παπικών ότι εκκλησία = επίσκοποι. Πόσο ακόμα θα ακούμε αυτήν την ανοησία; Η Εκκλησία είναι εκεί που είναι η Αλήθεια, εκεί που είναι ο Χριστός. Τόσοι Άγιοι ΜΑΡΥΤΡΗΣΑΝ στα χέρια των αιρετικών παπικών για να λαμπικάρουν οι Πατέρες τα δόγματα στις Οικουμενικές Συνόδους και τους Ιερούς Κανόνες ως προς την συμπεριφορά μας απέναντί στους αιρετικούς, και ο π. Βασίλειος θα βάλει σε όλα ένα Χ και θα αγωνιστεί «από μέσα». Θα έχει κοινό ποτήριο με τους αιρετικούς και ταυτόχρονα θα αγωνίζεται «από μέσα»….

Παραμύθια της Χαλιμάς. Θα είναι ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας και όλοι όσοι τον ακολουθήσουν.

Οι παπικοί λένε, καλύτερα στην κόλαση μαζί με τον πάπα, ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο Π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΙΜΝΙΟ.

«Είτε ευδόκησε ο Θεός, είτε επέτρεψε, ποιος είμαι εγώ που θα αποτρέψω;» (για το πώς ανέβηκαν οι επίσκοποι) Ποιός είστε; Ένα ζωντανό μέλος της Εκκλησίας που ενδιαφέρεται για το Σπίτι του και κυρίως να κρατήσει την Πίστη για να σωθεί το ίδιο. Ποιός ήταν τότε ο Ραφαήλ που έφυγε από το μιαρό συλλείτουργο; Ένας Πρωτοσύγκελος. Σήμερα είναι Άγιος!

«Επικαλούνται διάφοροι παλαιούς Αγίους γιατί δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε ακριβώς πως ήταν τότε οι καταστάσεις. Και ερωτώ. Γιατί να ανατρέξουμε σε παλαιούς Αγίους, όταν έχουμε Αγίους των ημερών μας; Γιατί δεν μας βολεύει. Γιατί δεν μας βολεύει στο φανατισμό μας. Αυτό το οποίο ζήσαμε αλλά θέλουμε να πλάσουμε ένα παρελθόν για το οποίο δεν έχουμε στοιχεία. Και μιλάμε για ένα παρελθόν το οποίο αντιμετώπισε αιρέσεις μεγάλες

Και σήμερα η παναίρεση του οικουμενισμού, ο πρόδρομος του Αντιχρίστου είναι μικρή αίρεση; Πατήρ Βασίλειε. ΑΝΑΠΟΔΑ μας τα λέτε. Σήμερα μας βολεύει να μην κοιτάμε τους αναγνωρισμένους Πατέρες της Εκκλησίας επειδή έχουμε γίνει τρυφηλοί στο σώμα και στο πνεύμα. Αυτή είναι η αλήθεια. Η Εκκλησία άλλωστε είναι ενιαία, είναι Μία, είναι Αγία, είναι Καθολική, είναι Αποστολική. Είναι ο Αυτός, χθές και σήμερον, και εις τους αιώνας. Δεν είναι η Εκκλησία μόνο ο π, Σίμωνας επειδή έτυχε να είναι γέροντάς σας. Και αν έχει κάνει λάθη; Ακολουθούμε τους Πατέρες, την συμφωνία των Πατέρων, είμαστε επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι. Δεν βάζουμε κόφτρες στην ιστορία της Εκκλησίας επειδή τάχαμου «δεν έχουμε στοιχεία». Πού τα βρήκατε αυτά π. Βασίλειε; Μεταπατεριστής με προβιά είστε; Οι Οικουμενικές Σύνοδοι και οι Ιεροί Κανόνες τί είναι; Η Παράδοση της Εκκλησίας μας τί είναι; Αυτά είναι τα «στοιχεία» μας. Αν δεν σας αρέσουν φροντίστε να αλλάξετε εσείς τον εαυτό σας για να σας αρέσουν. Δεν θα αλλάξουμε τα παραδεδομένα χιλιάδων ετών επειδή εσάς δεν σας κάνουν.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
 
_______________________________________
 
Σχόλιο Πᾶνος: Λόγῳ μεγάλης πίεσης χρόνου, περιορίζομαι στὴν ἀνάρτηση καὶ σχολιασμὸ ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο «Τας θύρας» ὅσον ἀφορᾶ στὰ λεγόμενα τοῦ π. Βασιλείου Βολουδάκη, ὁ ὁποῖος πραγματικὰ παραληρεῖ  στὸ μεγαλύτερο μέρος τῆς ὁμιλίας του, φάσκοντας  καὶ ἀντιφάσκοντας σὲ πολλὰ σημεῖα καὶ βέβαια αὐτοσχεδιάζοντας πολλὲς φορὲς γιὰ νὰ δώσει ἀπαντήσεις καὶ νὰ καλύψει τὰ «ἀκάλυπτα» ὅπως ἔκανε καὶ μὲ τὸ θέμα τῆς ὥρας τῆς Ἀναστάσεως τὸ 2021.
 
Δὲν χρειάζεται κανεὶς νὰ εἶναι θεολόγος γιὰ νὰ ἐντοπίσει τὰ τόσο ὀφθαλμοφανῆ λάθη καὶ πλᾶνες ποὺ λέγονται ἀπὸ πολλοὺς, κληρικοὺς καὶ μή, σὲ θέματα Πίστεως, ὅταν στὴν προαίρεσή μας ὑπάρχει ἡ δίψα γιὰ τὴν Ἀλήθεια καὶ ὄχι αὐτὴ ποὺ μᾶς βολεύει ἤ τὸ πνεῦμα κατακρίσεως.

Ὁ Θεὸς μᾶς φωτίζει καὶ μᾶς προστατεύει νὰ μὴν πέσουμε στὴν πλάνη, ὅταν δεῖ ὅτι πραγματικὰ ἀναζητοῦμε τὴν Ἀλήθεια μὲ ὅ,τι κόστος μπορεῖ νὰ ἔχει αὐτὴ ἡ Ἀλήθεια!
 
Ἐὰν κανεὶς ἀκούσει μὲ προσοχὴ καὶ θελήσει νὰ σχολιάσει τὰ ὅσα λάθη καὶ ἀτοπήματα βρίσκονται στὰ ὅσα λέει στὸ Βίντεο, δὲν νομίζω νὰ φτάνουν 10 σελίδες Α4 γιὰ νὰ καλύψουν τίς ἀντιφάσεις του καὶ τὰ ὅσα ἀπαράδεκτα λέει, καταργῶντας στὴν οὐσία Πατέρες, κανόνες Οἰκουμενικῶν Συνόδων καὶ Ἀποστολικοὺς Κανόνες.
 
Κάποιοι Ἁγιορεῖτες, ἀναφέρθηκαν γιὰ ὅλη αὐτὴ τὴν κατρακύλα καὶ τὴν δυστοπικὴ κατάσταση ποὺ βιώνουμε, λέγοντας ὅτι εἶναι εὐλογία ὅλο αὐτὸ ποῦ ζοῦμε, διότι ἔτσι γίνεται ξεκάθαρισμα στὸ ποιοὶ ἔχουν συστρατευτεῖ μὲ τὸν Χριστὸ πραγματικὰ καὶ ποιοὶ ὄχι ὥστε νὰ ἀποφεχθεῖ ἠ πλάνη καὶ νὰ ἀποκαλυφθοῦν οἱ «προβατόσχημοι λύκοι» ὥστε νὰ γνωρίζουμε ποιοὺς θὰ πρέπει νὰ ἀκολουθήσουμε καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη μᾶς δίδεται ἡ εὐκαιρία νὰ δοῦμε καὶ ἐμεῖς τίς ἀδυναμίες μας καὶ τὴν ὁλιγοπιστία μας καὶ νὰ ἀντισταθοῦμε σθεναρὰ σὲ ὅ,τι βάλεται κατά τῆς Πίστεώς μας ὁμολογῶντας Χριστό καὶ νὰ σώσουμε τὴν ψυχή μας.
 
Ἕνα κάλεσμα γιὰ Μετάνοια εἶναι ὅλο αὐτὸ ποὺ ἐπιτρέπει ὁ Θεός γιὰ τίς ἁμαρτίες μας καὶ κυρίως γιὰ τὴν ἀμετανοησία μας, σύμφωνα πάντα μὲ τοὺς Πατέρες καὶ κανεὶς αὐτὸ τὸ διαπιστώνει ὅταν ἀνατρέξει σὲ θεολογικὰ κείμενα καὶ ὄχι μόνο.

Τὸ αὐτὸ ἰσχύει καὶ γιὰ τοὺς πολιτικούς μας καὶ γιὰ τοὺς δῆθεν πατριῶτες.
Καθημερινὰ ἀποκαλύπτονται οἱ προδότες καὶ οἱ δῆθεν πατριῶτες

Τὸ Ἅγιον Πνεῦμα νὰ μᾶς φωτίσει καὶ νὰ μᾶς ἐνδυναμώσει νὰ ἀκολουθήσουμε καὶ νὰ ἀγωνιστοῦμε μέσα στὴν Ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ καὶ τοῦ Εὐαγγελίου του!
Γένοιτο!

«Πᾶνος»  

14 σχόλια:

  1. Μετά την αλλαγή του Συμβόλου της Πίστεως στο θέμα της Αναστάσεως.
    Ο πατήρ Βολουδάκης προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, από κει κατάλαβα ότι κάτι τρέχει.

    Τελικά όχι ομολογία Χριστού,
    αλλά ομολογία Εγωισμού,
    στο σύμβολο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑ!
    ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΜΙΑΝ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΗΣ;;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φανατισμένος δεν είναι σε θέση, ούτε να ακούσει, ούτε να καταλάβει. Όλοι οι σχολιαστές του Διαδικτύου κάνετε ανόητα και άσκεφτα σχόλια, σχολιάζοντας αυτόν, που μια διετία παίζει το κεφάλι του για να κρατηθεί όρθιο το πνεύμα της Ορθοδοξίας. Βγάλτε τις μάσκες να αναπνεύσει το κατάλοιπο του εγκεφάλου σας, ανοίξτε τα αυτιά σας ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ζωή στην Εκκλησία δεν έχει σχέση, ούτε με οπαδικό πνεύμα, ούτε με αλόγιστο φανατισμό. Επιπλέον προσέξτε τα λόγια σας. Μιλάτε για έναν πνευματικό της εκκλησίας και όχι για κάποιον τυχαίο. Επιτέλους λίγο ήθος! Δεν μπορεί να θεωρείτε εαυτούς τιμητές της Ορθοδοξίας και να μιλάτε για κληρικούς με επίπεδο χειρότερο του πεζοδρομίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅλοι οἱ σχολιαστὲς τοῦ διαδικτύου.... ἐκτὸς ἀπὸ ἐσένα...

      Δὲν μᾶς διευκρίνισες, τί ἱστορία νὰ μελετήσουμε;
      Νὰ σοῦ ὑπενθυμίσω ὅτι τὸ θέμα εἶναι θεολογικὸ καὶ ὄχι ἱστορικό.

      Ὁπότε κοίταξε νὰ ξεκαπνίσεις τὸ δικό σου ἐγκεφαλικὸ κατάλοιπο, διάβασε μερικὰ πράγματα στὰ θεολογικὰ καὶ ἀφοῦ μάθεις νὰ μιλᾶς μὲ σεβασμὸ καὶ εὐγένεια καὶ ὄχι μὲ γλῶσσα πεζοδρομίου ποὺ τελικὰ ἐσὺ χρησιμοποίησες, ἔλα μετὰ νὰ μᾶς κάνεις κήρυγμα.

      Ἐν ὀλίγοις, διότι δὲν σκοπεύω νὰ φάω τὸν χρόνο μου μαζί σου ἀγενέστατε, πνεῦμα ὁπαδικὸ καὶ φανατισμὸ ὅπως καὶ γλῶσσα πεζοδρομίου, φαίνεται καθαρὰ ποιὸς ἔχει τὰ «προτερήματα αὐτά».

      Διαγραφή
    2. Έτσι, Πάνο! Δίχως να το καταλάβει ο άνθρωπος, μίλησε οπαδικά! Με αερολογίες και ανερμάτιστες υποδείξεις δεν ασχολούμαστε. Η Αλήθεια! Αυτή είναι η μητέρα μας εις τους αιώνας! Αυτήν που μας παρέδωσαν οι Άγιοι εν τω αυτώ Πνεύματι και οι Άγιες Σύνοδοι, με οδηγό το Ευαγγέλιο και την θεία Χάρη. Όχι π. Βασίλειος, αλλά και Άγγελος να είναι, αν δεν επαγγέλλεται την αλήθεια, κλειστά τα αυτιά και του σώματος και της ψυχής και μακριά. Εντέλει, μήπως και ο π. Βασίλειος δεν είναι κολλημένος σε πρόσωπα, όταν επαναλαμβάνει συνεχώς τον ο. Επιφάνιο και τον πνευματικό του;;; Αυτοί είναι οι εγγυητές της εν Χριστώ Αληθείας και ΜΟΝΟ!!!
      Σ.Η. ΑΜΑΣΕΥΣ

      Διαγραφή
    3. Οι ομιλίες του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη είναι ένας θεολογικός θησαυρός.

      Διαγραφή
    4. Ἀνώνυμε 10,42 π.μ., θὰ πρέπει νὰ ἔχεις τουλάχιστον στοιχειώδης θεολογικὲς γνώσεις ἤ νὰ ἔχεις ἐντρυφήσει λίγο στὰ πνευματικὰ γιὰ νὰ ἀξιολογήσεις πνευματικὲς ὁμιλίες, ἄν πρόκειται γιὰ θεολογικὸ θησαυρὸ.
      Ἀκόμα καὶ ὄντως θεολογικὸς θησαυρὸς νὰ ὑπάρχει σὲ ὁμιλίες ὁποιουδήποτε κληρικοῦ ἤ λαϊκοῦ, τὴν ἴδια στιγμὴ ποὺ τὰ ἀναιρεῖ μὲ τὶς πράξεις του ἤ μὲ καινούργιες θέσεις πάνω σὲ θεολογικὰ θέματα, ἄχρηστος ὁ θησαυρός.
      Γι αὐτὸ ἄς προσέξουμε λιγάκι τὴν προσωπολατρία.
      «...ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾿ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω» Γαλ. 1,8

      Διαγραφή
    5. Σοβαρέψου αδελφέ εν Χριστώ , άν πιστεύεις στον Χριστό και όχι ότι σου λέει η γκλάβα σου.
      Υπήρξαν πριν από εμάς και δεκάδες Άγιοι Πατέρες .
      Διάβασε και λίγο δεν βλάπτει.

      Διαγραφή
    6. ???????........Αὐτὰ νὰ τὰ πῆς σὲ αὐτὸν ποὺ πάει νὰ τοὺς καταργήσει τοὺς δεκάδες Ἁγίους Πατέρες ποὺ ἐπικαλεῖσαι καὶ ἄσε τὰ σοβαρέψου..
      Ἀλλὰ ὅταν δὲν μποροῦμε νὰ ἀντικρούσουμε τὸν ἄλλον, αὐτὲς τίς μποῦρδες γράφουμε χωρὶς νὰ ἀπαντοῦμε σὲ τίποτα.
      Ποιανοῦ γκλάβα λέει ὅτι θέλει καὶ ποιὸς θέλει διάβασμα δὲν θέλει καὶ πολὺ μυαλὸ κάποιος νὰ καταλάβει.

      Διαγραφή
    7. Ἀδελφέ Δ.Π. 10:56 μ.μ. ἔλαβα τό μήνυμά σου, ἀλλὰ δὲν ἤξερα ἄν ἤθελες νὰ τὸ δημοσιεύσω.
      Νὰ ἐνημερώσω τοὺς ἀναγνῶστες, πὼς τὸ μήνυμα τοῦ ἀνωνύμου 14 Ιουνίου 2022 - 10:56 μ.μ. δὲν ἀναφερόταν σὲ μένα ἀλλὰ στὸν ὑποστηρικτὴ τοῦ π. Βασιλείου.
      Γι αὐτὸ ἔβαλα καὶ τὰ ἐρωτηματικά, δὲν καταλάβαινα γιατὶ μοῦ ἔγραψε τὸ «Υπήρξαν πριν από εμάς και δεκάδες Άγιοι Πατέρες» ἀφοῦ καὶ ἐγὼ τὰ ἴδια ἔγραφα.
      Δυστυχῶς ἠ πλατφόρμα σχολιασμοῦ τῆς google δὲν σοῦ δίνει τὴν δυνατότητα νὰ ἀπαντᾶς ἄμεσα στὸν σχολιαστὴ ποὺ θέλεις γι αὐτὸ καλὸ θὰ ἦταν νὰ βάζουμε ἕνα ψεύτικο ὄνομα ὅταν σχολιάζουμε ἤ τουλάχιστον νὰ ἀναφερόμαστε στὴν ἀκριβὴ ὥρα τοῦ σχολίου ὅπως ἔκανα τώρα ἐγώ γιὰ νὰ μὴν μπερδευόμαστε.

      Διαγραφή
  4. ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ...,,, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΚΟΠΤΕΤΟ ΓΙΑ ΟΛΑ,,,,
    ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΠΑΕΙΕΙΙΙΙΙΙ...
    ΔΕΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ....ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ....
    ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΔΕΣ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ, ΜΙΤΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΑΜΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΠΙΣΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ.
    ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ; ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ.
    ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ ΑΠΑΡΝΗΣΑΣΘΩ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΡΡΑΤΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙ ΜΕ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ; ΠΟΣΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ...ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ; ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ......ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ, ΤΕΡΜΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ....Ο ΓΗΙΝΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΡΕΧΑ ΒΡΕΣΤΟΝ.
    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ...ΑΒΙΑΣΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
    ΑΦΕΣ ΑΥΤΟΙΣ, ΕΙΠΕ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΟΥ ΓΑΡ ΟΙΔΑΣΙ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙ.
    ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς τιμητές της Ορθοδοξίας που υπακούετε στους εαυτούς σας, τι ήθος Ορθόδοξο επαγγέλεσθε; Ότι ο Χριστιανός πρέπει να υπακούει στο κεφάλι του; Να την χαίρεστε αυτήν την δική σας εκκλησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δὲν ἤξερα ὅτι τὸ Ὀρθόδοξο ἦθος εἶναι ἐπάγγελμα, σὲ εὐχαριστοῦμε γιὰ τὴν πληροφορία.

      Αὐτὸ κατάλαβες ἀπὸ ὅσα διάβασες, ὅτι ὑπακοῦμε στὸ κεφάλι μας;

      Κατάλαβες ὅτι κάναμε δική μας Ἐκκλησία ἐπειδὴ ἀκολουθοῦμε τοὺς Ἁγίους Πατέρες τοὺς ὁποίους ὁ π. Βασίλειος μᾶς προτρέπει νὰ μὴν τοὺς ἀκοῦμε, ἀλλὰ νὰ ἀκοῦμε τοὺς νεώτερους λὲς καὶ λένε κάτι διαφορετικό;

      Μόνο ποὺ τὴν ἴδια στιγμὴ δὲν ἔχει καταλάβει ὅτι ὑποβαθμίζει τοὺς νεώτερους Ἁγίους μας καὶ Πατέρες ἔναντι τῶν παλαιῶν, περνῶντας τὸ μήνυμα ὅτι ἔρχονται σὲ σύγκρουση μὲ τὰ λεγόμενά τῶν παλαιῶν καὶ ὅτι ἔχουν κάνει ἐκπτώσεις στὰ τῆς Πίστεώς μας.

      Μᾶλλον ἐσὺ ὑπακοῦς στὸ δικό σου κεφάλι, ἀκολουθῶντας ἐσὺ τὴν νεοπατερικὴ Ἐκκλησία τοῦ π. Βασιλείου ποὺ πέρυσι κατήργησε τὴν τριήμερη Ταφὴ τοῦ Κυρίου μας λέγοντας, πὼς δὲν ὑπάρχει τέτοιο τυπικὸ νὰ γίνεται ἡ Ἀνάστασις στὶς 12 τὸ βράδυ τοῦ Σαββάτου πρὸς Κυριακή καὶ σήμερα μᾶς λέει νὰ μὴν ἀκοῦμε τοὺς παλαιοὺς Ἁγίους καὶ Πατέρες.

      Σοῦ ἐπιστρέφω τὴν εὐχὴ «Νὰ τὴν χαίρεστε τὴν δική σας Ἐκκλησία».

      Διαγραφή
    2. δεν διάβασες για την ιερά ανυπακοή που αναφέρει ο απόστολος Παύλος?? ή όταν προστεθεί ένα γιώτα ή μία οξεία στο ευαγγέλιο θα του προσθέσει και ο Θεός συμφορές?? Δλδ εσύ είσαι υπερ του οικουμενισμού και το κοινό ποτήριο??

      Διαγραφή