Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΈΝΑΝΤΊ ΣΤΟ GAY PRIDE


(σ.σ. Ἐμεῖς πότε θὰ ἀντιδράσουμε ἔτσι;
Οὔτε τώρα ποὺ θὰ ἀρχίση νὰ διδάσκεται ἀπὸ τὸ Σεπτέμβριο στὰ σχολεῖα ἡ διαφορετικότητα καὶ ἡ σεξουαλικὴ διαπαιδαγώγιση;)
______________________________ 
 
Ιερείς και χιλιάδες άλλοι Γεωργιανοί έσπασαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και ανάγκασαν ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων να φύγουν την Παρασκευή, διακόπτοντας τη διαδήλωσή τους με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Κρατώντας πανό που έγραφαν "Σταματήστε την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στη Γεωργία!" και "Όχι στην πόλη μας!", οι διαδηλωτές κατέκλυσαν μια πλατεία στο κέντρο της Τιφλίδας όπου περίπου 50 Γεωργιανοί διαδήλωναν υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Η αστυνομία συνόδευσε τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων σε λεωφορεία και τους απομάκρυνε για να αποφύγει τη βία.

Αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και κάποιοι δημοσιογράφοι, τραυματίστηκαν ελαφρά, ανέφεραν τα γεωργιανά μέσα ενημέρωσης.

"Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς τους άρρωστους ανθρώπους να κάνουν παρελάσεις ομοφυλοφίλων στη χώρα μας", δήλωσε η Zhuzhuna Tavadze, δείχνοντας ένα μάτσο τσουκνίδες και προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να πολεμήσει.

"Είναι ενάντια στις παραδόσεις μας και την ηθική μας". - Αργότερα το βράδυ, θορυβώδη πλήθη βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να φωνάζουν σε ανθρώπους που θεωρούσαν ότι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι. Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δήλωσαν απογοητευμένοι.



 
 
 ____________________________________________
Μετάφραση κειμένου ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ                                                                              «Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι η Γεωργία θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον. Για την Ελλάδα, σκούρα τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή