Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η πιο ακραία νομοθεσία του κόσμου για τις αμβλώσεις ψηφίστηκε στη Νέα Ζηλανδία

 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

«Ο Θεός να μας λυπηθεί με αυτούς του σατανικούς νόμους πού παίρνουν τα κράτη...
Προσευχή και Μετάνοια αδέρφια μου, η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη σε όλους τους τομείς της ζωή μας!

Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησε τον κόσμο σου, δεν ξέρουν τι να κάνουν, είναι πλανεμένοι!»
 
Μπορείτε πλέον να κάνετε έκτρωση στη Νέα Ζηλανδία για οποιονδήποτε λόγο και χωρίς ιατρική συμβουλή, μέχρι τη γέννηση.

Το μωρό, στο οποίο δεν θα δοθεί καμία απολύτως ανακούφιση από τον πόνο, μπορεί να γεννηθεί εν μέρει για τη συλλογή οργάνων… και στη συνέχεια να “αμβλωθεί”.

 
 
Ο νέος νόμος σημαίνει ότι:
 
Η άμβλωση θα είναι πλέον διαθέσιμη de facto κατ’ απαίτηση, για οποιονδήποτε λόγο, μέχρι τη γέννηση
 
Θα νομιμοποιηθεί η άμβλωση λόγω φύλου
 
Το τρέχον όριο των 20 εβδομάδων για επιλεκτικές αμβλώσεις λόγω αναπηρίας θα καταργηθεί και η άμβλωση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τη γέννηση για αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων της σχιστίας χείλους, του ποδιού και του συνδρόμου Down
Δεν θα υπάρχει απαίτηση ότι ένας γιατρός πρέπει να εμπλέκεται στην παροχή μιας άμβλωσης
 
Δεν θα υπάρχει νομική απαίτηση να παρέχεται ιατρική υποστήριξη στα μωρά που γεννιούνται ζωντανά μετά από μια «αποτυχημένη» έκτρωση
 
Δεν θα υπάρχει νομική απαίτηση να χορηγείται ανακούφιση από τον πόνο σε μωρά που αποβάλλονται μεταξύ 20 εβδομάδων και γέννησης
 
 Δεν θα υπάρχουν νομικοί περιορισμοί σε αμφιλεγόμενες μεθόδους άμβλωσης, όπως οι αμβλώσεις άθικτης διαστολής και εξαγωγής (γνωστές και ως αμβλώσεις μερικής γέννησης)
 
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern ήταν μεταξύ των 80 βουλευτών που ήταν υπεύθυνοι για την απόρριψη της προσπάθειας να απαιτηθεί από τους επαγγελματίες υγείας να παρέχουν ιατρική βοήθεια στα μωρά που γεννιούνται ζωντανά μετά από “αποτυχημένες” αμβλώσεις.
 
Στις 18 Μαρτίου του 2020, καθώς η χώρα ήταν απασχολημένη με το κοβίδιο, το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ψήφισε να χαλαρώσει, ή σύμφωνα με τα λόγια των New York Times, να “χαλαρώσει” τους νόμους περί αμβλώσεων της χώρας, ιδίως στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, όταν τα μωρά γίνονται βιώσιμα εκτός μήτρας.
 
Η κυβέρνηση της Τζακίντα Άρντερν έσπευσε να προωθήσει τα τελευταία στάδια του νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, ενώ οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και η υπόλοιπη χώρα ήταν απασχολημένοι με την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Το Break Point αναφέρει: Οι “χαλαροί” νόμοι της Νέας Ζηλανδίας επιτρέπουν πλέον την άμβλωση κατά παραγγελία, μέχρι τη στιγμή της γέννησης, ουσιαστικά για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό σημαίνει αμβλώσεις με επιλογή φύλου και με επιλογή αναπηρίας, μεταξύ άλλων και για παθήσεις όπως η χειλική σχιστία και το σύνδρομο Down. Η “χαλάρωση” έγινε παρά τις διαμαρτυρίες περισσότερων από 1.200 Νεοζηλανδών με σύνδρομο Down και των οικογενειών τους, οι οποίοι κάλεσαν την πρωθυπουργό Jacinda Ardern να τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση να μην επιτρέψει αυτού του είδους τις θανάσιμες διακρίσεις.
 
Ακόμα πιο φρικτό είναι ότι ο νέος νόμος της Νέας Ζηλανδίας δεν περιλαμβάνει καμία απαίτηση να παρέχεται ιατρική υποστήριξη στα μωρά που γεννιούνται ζωντανά μετά από αποτυχημένες αμβλώσεις. Αυτό δεν ήταν τυχαίο. Η ίδια η πρωθυπουργός Άρντερν ήταν από τις πιο δυνατές φωνές που αντιστέκονταν σε κάθε προσπάθεια να προστεθεί προστασία για τα μωρά που γεννιούνται ζωντανά.
 
Σύμφωνα με το άρθρο των New York Times, “οι έρευνες κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι περισσότεροι Νεοζηλανδοί” τάσσονται υπέρ της φιλελευθεροποίησης των νόμων περί αμβλώσεων στη χώρα τους. Ωστόσο, ανεξάρτητες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία αντιτίθεται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του νόμου αυτού. Για παράδειγμα, μόλις το 2% των γυναικών από το Ακρωτήρι υποστηρίζει την άμβλωση κατά παραγγελία μέχρι τη γέννηση. Το 93% αντιτίθεται στις αμβλώσεις με επιλογή φύλου, κατά τις οποίες ένα παιδί σκοτώνεται για κανέναν άλλο λόγο εκτός από το φύλο του. Και, το 94% των γυναικών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση υποστηρίζουν τα μακροχρόνια νομικά πρότυπα για τους παρόχους αμβλώσεων της Νέας Ζηλανδίας. Με άλλα λόγια, δεν ήθελαν να χαλαρώσουν καθόλου.
 
Ίσως η αντιδημοτικότητα των αμβλώσεων κατά παραγγελία για οποιονδήποτε λόγο είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί υπέρ των αμβλώσεων στη Νέα Ζηλανδία αισθάνθηκαν την ανάγκη να περάσουν εσπευσμένα αυτή τη νομοθεσία, ενώ όλοι ήταν απασχολημένοι με μια παγκόσμια πανδημία. Σύμφωνα με το RightToLife.org, καθώς το νομοσχέδιο περνούσε από διαδοχικές αναγνώσεις στο Κοινοβούλιο, έχανε την υποστήριξή του. Στην πραγματικότητα, η Επιτροπή Νομοθεσίας για τις αμβλώσεις άκουσε μόνο 139 από τους πάνω από 25.000 ανθρώπους που υπέβαλαν δημόσια σχόλια για το νομοσχέδιο. Για λόγους προοπτικής, 1.500 άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν για ένα πρόσφατο νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή, το οποίο έλαβε λιγότερες από τις μισές υποβολές.
 
Εκμεταλλευόμενη τους λίγους ανθρώπους που έδωσαν προσοχή και αγνοώντας αυτούς που έδωσαν, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θέσπισε τώρα τον πιο ακραίο νόμο περί αμβλώσεων στον δημοκρατικό κόσμο.
 
Όπως περιέγραψε εκπρόσωπος της οργάνωσης Φωνή για τη Ζωή της Νέας Ζηλανδίας: “Το κοινοβούλιο μας έχει καθήκον να λαμβάνει υπόψη του την ευημερία και την προστασία όλων των Νεοζηλανδών, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ατόμων… απέτυχαν σε αυτό το βασικό καθήκον φροντίδας ψηφίζοντας αυτό το ακραίο νομοσχέδιο, αλλά οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που αντιτάχθηκαν σε αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ξεχάσουν αυτή την αποτυχία όταν έρθει η ώρα να ψηφίσουν στις γενικές εκλογές σε λίγους μήνες”.
 
Ελπίζω ο εκπρόσωπος αυτός να έχει δίκιο. Γνωρίζω αρκετούς επιφανείς εκπροσώπους υπέρ της ζωής στη Νέα Ζηλανδία που νοιάζονται βαθιά για τα αγέννητα και οι οποίοι θρηνούν αυτόν τον κακό νόμο. Γνωρίζω επίσης πόσο εδραιωμένοι και αδυσώπητοι μπορούν να είναι οι υπέρμαχοι των αμβλώσεων και πόσο αποτελεσματικοί είναι στην ψήφιση όλο και πιο ακραίων νομοθεσιών. Έχουμε σίγουρα γίνει μάρτυρες σε αυτή τη χώρα, με πιο αξιομνημόνευτο παράδειγμα τη Νέα Υόρκη, όπου οι νομοθέτες χειροκρότησαν και άναψαν το One World Trade Center σε ροζ χρώμα για να το γιορτάσουν.
 
Οι κακοί νόμοι βασίζονται σε κακές ιδέες και οι κακές ιδέες έχουν θύματα. Οι πολύτιμες και μοναδικές ζωές που είναι φτιαγμένες κατ’ εικόνα του Θεού και οι οποίες τώρα θα στοχοποιηθούν νομικά, είναι μια κηλίδα σε ένα από τα πιο όμορφα φυσικά και πολιτιστικά απολαυστικά έθνη του κόσμου. Συμμετέχω σε τόσους πολλούς φίλους μου στη Νέα Ζηλανδία που ελπίζουν και προσεύχονται ότι αυτός ο νόμος θα αποδειχθεί ένα βήμα πολύ μακριά, προδίδοντας ένα κίνημα αμβλώσεων που αντιτίθεται όχι μόνο στους υπέρμαχους της ζωής, αλλά και στην αυξανόμενη επιστημονική γνώση, στην αυξανόμενη συμπόνια για τα παιδιά με αναπηρίες, στις εκπληκτικές ιατρικές ανακαλύψεις στις τεχνολογίες που σώζουν ζωές και στην ακλόνητη αλήθεια ότι τα αγέννητα άτομα είναι πλήρως ανθρώπινα και άξια ζωής.

newspunch.com

https://www.triklopodia.gr
 
«Πᾶνος»
 

1 σχόλιο: