Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Γεώργιος Μεταξάς (Καταχανάς): Υποκρισία: Η πολιτική γραμμή που διαγράφει τη λογική

 

Έχετε διαβάσει το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τίτλο «ο βασιλιάς είναι γυμνός»; Αν όχι, θα σας γράψω εν τάχει την υπόθεση.

Ένας πονηρός ράφτης, πείθει έναν ηλίθιο βασιλιά ότι έχει ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο ύφασμα, το οποίο μπορούν να το δουν μόνο οι έξυπνοι. Ο ράφτης του εμφανίζει το… «ρούχο» που έφτιαξε. Ο βασιλιάς, καθώς δεν έβλεπε το ρούχο, για να μη θεωρηθεί ηλιθιος, το επαίνεσε. Αποφάσισε να βγει βόλτα στο βασίλειο με αυτό. 

Όλοι έλεγαν τι υπέροχο που ήταν το καινούριο «ρούχο», μόνο και μόνο για να μην τους περάσουν για ηλίθιους. Μόνο ένα παιδάκι τόλμησε να φωνάξει αυτό που όλοι έβλεπαν. Οτι δηλαδή, στην πραγματικότητα ήταν γυμνός και δεν υπήρχε ρούχο. Τότε, ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να παραδέχονται ότι όντως ήταν γυμνός ο βασιλιάς.

Αυτό συμβαίνει και στην πολιτική ζωή του τόπου. Η ΝΤΠ, ως άλλος πονηρός ράφτης, έταξε σε ένα μάτσο ηλίθιους, ότι θα τους δώσει ένα υπέροχο ρούχο που μόνο οι ηλίθιοι δεν μπορούν να δουν. Θα τους έκανε από ηλίθιους, ηγέτες. Οι… «βασιλείς» που λέγονται πολιτικοί, πίστεψαν ότι η ηγεσία ενός κόμματος ή και ακόμη και της χώρας, θα κάλυπτε το πόσο ηλίθιοι είναι πραγματικά και θα φαίνονταν ηγέτες.

Το σχέδιο προχωρούσε καλά, ώσπου ορισμένοι… «ψεκασμένοι», όπως το παιδάκι του παραμυθιού, αποκάλυψαν την αλήθεια. Οι… «βασιλείς»βρίσκονται γυμνοί ενώπιον του λαού και μόνο όσοι έχουν καθαρό βλέμμα αντικρίζουν την αλήθεια. Οι ηλίθιοι, είτε εξ ίσου ηλίθιοι με τους πολιτικούς, είτε περισσότερο ηλίθιοι, εξακολουθούν να βλέπουν το «φανταχτερό ρούχο» του ράφτη (ΝΤΠ).

Είναι παρατηρημένο από τ’ αρχαία χρόνια, ότι μόνο οι ηλίθιοι ζητούν εξουσία. Οι έξυπνοι και οι σοφοί, αναζητούν γνώση και δικαιοσύνη. Η εξουσία είναι το «μαγικό ρούχο» που μπορεί να κρύψει το βάθος της ηλιθιότητας. Οχι όμως για πολύ. Τόσο όσο χρειάζεται μόνο, προκειμένου να εξαπατηθούν οι άλλοι ηλίθιοι που θαυμάζουν τους πολιτικούς.

Δείτε ένα απλό παράδειγμα: την απόφαση 1500/2022 του ΣτΕ, βάσει της οποίας με καθυστέρηση δεκαετίας, δικαιώνεται η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! Και σε όλο αυτό το διάστημα, δικαιώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες ο Φύσσας, ο Ζακ και ένα σωρό άλλες και άλλοι που αποτελούν την πλέμπα του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Και μαντέψτε… Ο Πάκης (κατά κόσμον Προκόπης Παυλόπουλος), έφτασε να πανηγυρίζει γι’ αυτήν την απόφαση! Ο ορισμός της υποκρισίας!!! Ο Παυλόπουλος, που ως ΠτΔ δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να δικαιωθεί η άτυχη Μυρτώ, τώρα φωνάζει ότι «επί τέλους δικαιώθηκε»!!! Κι ακόμα να τον πάρουμε με τα γιαούρτια…

Το δε ΣτΕ, επί δέκα συναπτά έτη, εθελοτυφλούσε στο δράμα της Μυρτούς. Τώρα ξαφνικά βγάζει μία απόφαση. Προφανώς, κάποιο «δικό τους» παιδί έπαθε κάτι από κανέναν μαυριδερό λαθρομετανάστη και από σπόντα ευνοήθηκε η Μυρτώ.

Βλέπετε, ως πρώην πρόεδρος του ΣτΕ η νυν εθνική μας γλάστρα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, δεν είχε ανάλογες ευαισθησίες. Σιγά μην έμπαινε ποτέ στον κόπο αυτή η ανθελληνική καρικατούρα να δικαιώσει Ελληνες. Θα έπρεπε μετά να μπει 3 εβδομάδες στην αποσυμπίεση για να συνέλθει.

Και η υποκρισία βέβαια, δεν αφορά μόνο την περίπτωση της γλυκύτατης Μυρτούς. Οι γυμνοί βασιλείς με τα «μαγικά ρούχα», υποκρίνονται στους πάντες και τα πάντα. Υποκρισία για τις Πρέσπες, υποκρισία για τον χρυσό της Χαλκιδικής, υποκρισία για το Μάτι, υποκρισία για την «πανδημία», υποκρισία για τα «εμβόλια», υποκρισία για την Μάνδρα, υποκρισία για την ακρίβεια, υποκρισία για τις φωτιές, υποκρισία για τις πλημμύρες, υποκρισία για τις ανεμογεννήτριες, υποκρισία για τους εν αναστολή υγειονομικούς, υποκρισία για τη φτώχεια, υποκρισία για την ανεργία, υποκρισία για τα ελληνοτουρκικά, υποκρισία για το ουκρανικό, υποκρισία για τις τιμές του ρεύματος, υποκρισία για τις συντάξεις, υποκρισία για την υπόθεση Λιγνάδη… Υποκρισία παντού!

Μόνο σε ένα πράγμα δεν υποκρίνονται. Στην ευτυχία που νοιώθουν. Βλέπετε, οι ηλίθιοι είναι πάντα ευτυχισμένοι, γιατί ζουν στο δικό τους συννεφάκι… Γαλάζιο, μπλε, πράσινο, ροζ, μαύρο – κόκκινο, κόκκινο… Ναι! Τα συννεφάκια τους έχουν το κομματικό τους χρώμα. Πόσο μάλλον όταν φορούν και το «μαγικό ρούχο» της εξουσίας. Δεν είναι κι εύκολο ένας ηλιθιος να κατέχει θέση εξουσίας. Αλλά για τη ΝΤΠ, όλα είναι δυνατά.

Και μέσα σε αυτόν το χαμό γενικής υποκρισίας, υπάρχουν κι οι βολεμένοι ηλίθιοι, που κατευθύνουν τους ακόμη πιο ηλίθιους, να ψηφίσουν εκείνους τους ηλίθιους με τα «μαγικά ρούχα» της εξουσίας.

Κι είμαστε σε μία χώρα, που εξουσιάζουν οι ηλίθιοι, γιατί οι σοφοί αρνούνται να πέσουν τόσο χαμηλά… 

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου