Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Παναγιώτης Ἀποστόλου: Πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες και πρωτίστως οι ακρίτες μας;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Για ασύμμετρες απειλές έκανα λόγο σε πρόσφατο άρθρο μου, όπου μεταξύ άλλων, έλεγα:

«…Μήπως η κυβέρνηση και οι Υπηρεσίες της ΕΥΠ γνωρίζουν πως ο Ρ. Τ. Ερντογάν πιθανότατα να χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδος νέες υβριδικού τύπου επιχειρήσεις; Μήπως υπάρχουν πληροφορίες παρουσίας Τούρκων πρακτόρων (ΜΙΤ) στην Αθήνα και τον Πειραιά καθώς και ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, που ενδεχομένως μεθοδεύουν μαζί με Πακιστανούς, Αφγανούς και Σομαλούς εκτροπή της νομιμότητας στην Ελλάδα;

Μήπως λοιπόν, η παραπάνω κυβερνητική απόφαση (οπλισμένων στρατιωτικών σε ρόλο αστυνομικών) – πρωτίστως – αφορά την διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας, προκειμένου να μην επιτραπεί να βρεθούμε σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω ασύμμετρων τουρκικών απειλών;…»!

Έτσι διαπιστώνουμε ξαφνικά να καίγεται όλη η Ελλάδα από μεγάλες πυρκαγιές! Που αρκετές από αυτές είναι μυστήριες, είναι ύποπτες, είναι ανεξιχνίαστες!

Φταίει μόνο κάποιος απερίσκεπτος πολίτης που έριξε ένα αναμμένο τσιγάρο; Φταίει ένας ηλικιωμένος που καθάριζε τα χόρτα στο εξοχικό του;

Φταίει ο “στρατηγός άνεμος” που φυσούσε; Φταίει η πολυδιαφημισμένη κλιματική αλλαγή του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Όμως οι φωτιές σε Έβρο και Μυτιλήνη, προσπερνούν το όποιο κυβερνητικό αφήγημα, που κατά σύμπτωση εξυπηρετούν τα επιθετικά σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν κατά της Ελλάδος!

Με την “αμέριστη συνδρομή” μιας βλακώδους κυβέρνησης, η οποία φρόντισε στα τέλη του Δεκεμβρίου 2021 με αποφάσεις της (ΦΕΚ Β΄ 6191/23 ΔΕΚ. ΄21), του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά (του πρώην διεθνιστή “Ποταμίσιου”) να πάψει να είναι ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) και οι αρμοδιότητες Εθνικών Δρυμών μεταβιβάστηκαν στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ)!

Μεταξύ αυτών των Εθνικών Δρυμών και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, που έγινε παρανάλωμα του πυρός!

Οι άλλοι είναι:

Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου!

Όμως δεν δικαιολογείται αυτή η κυβέρνηση, όσο ανίκανη και να είναι, όσο εμμονική και να είναι περί της κλιματικής αλλαγής και να μην αντιλαμβάνεται πως πρέπει να διαχειριστεί το πλήθος πληροφοριών – που πιθανώς έχει – από τις ελληνικές υπηρεσίες!

Αφού πολύ καλά γνωρίζει, ότι η τουρκική ακραία επιθετική ρητορική της “γαλάζιας πατρίδας” είχε ως βάση της, το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου “Στρατηγικό Βάθος”, στο οποίο συνοψιζόταν η τουρκική εξωτερική πολιτική και οι διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος, σε χρονικό ορίζοντα 20ετίας!

Μια κυβέρνηση που επιτρέπει – και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε – στον Αχμέτ Νταβούτογλου (πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, πρώην ΥΠΕΞ, Πρόεδρο του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, Τούρκο-Εβραίο Νυονμέ) να επισκέπτεται την Ελλάδα επισήμως, αλλά και ανεπισήμως!

Όπως πριν λίγες ημέρες, επισκέφτηκε την Ξάνθη, την “περιοχή των απογόνων του Πορθητή”, όπως είπε και αποκάλεσε Τούρκους τους Έλληνες Μουσουλμάνους το θρήσκευμα που ζουν εκεί!

Αλλά οι πληροφορίες μας λέγουν, ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκέπτεται τακτικά τα Δωδεκάνησα και κυρίως την Κω! Δείχνοντας να την αγαπάει ιδιαίτερα, αφού απολαμβάνει τον “καφέ γλυκύ βραστό” στην χόβολη, σε μικρά καφενεδάκια, δίπλα σε οθωμανικά τεμένη, οθωμανικά λουτρά, κάτω από σκιερά πλατάνια, πλαισιωμένος πάντοτε από κουστωδία, φανατικών τουρκόφρονων χαριτζήδων Οθωμανών, που ενδεχομένως να είναι και πράκτορες!

Πράκτορες, που συλλαμβάνονται στα Δωδεκάνησα επί τω έργω! Πράκτορες που αλωνίζουν ανενόχλητοι την Χίο και την Μυτιλήνη!

Πράκτορες, που συλλαμβάνονται για τη στρατολόγηση ατόμων των θαλασσίων δρομολογίων Κως – Καστελόριζου! Θαλάσσιας περιοχής, ιδιαίτερα στοχοποιημένης από την Τουρκία και την ΜΙΤ!

Της Μυστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας, που στρατολογεί Γερμανούς, Ολλανδούς και άλλες φιλότουρκες ράτσες, που διαβιούν μόνιμα στα Δωδεκάνησα, και κάποιοι εξ αυτών “έχουν πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη”!

Αν τώρα συμπεριλάβουμε σε αυτούς και όσους “έχει φορτώσει” στα νησιά μας (Αλβανούς, Πακιστανούς, Γεωργιανούς, Άραβες και “λοιπές φυλές του Ισραήλ”) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αντιλαμβάνεστε όλοι, το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργείται στα νησιά μας!

Έτσι διερωτώμεθα, αν έχει γνώση η ελληνική κυβέρνηση όλες αυτές τις ασύμμετρες απειλές και αν τις γνωρίζει, τι κάνει για να τις αντιμετωπίσει αποτελεσματικά; Γνωρίζει τις κινήσεις Αχμέτ Νταβούτογλου σε Ξάνθη, Κω, Ρόδο και αλλού;

Κάλεσε ο Πρωθυπουργός το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας, για να συζητήσουν τα της παρουσίας του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στη σύναξη που έγινε στην Ξάνθη με την “προεδρία” Νταβούτογλου;

Τον κάλεσαν για να τον “εξομολογήσουν”;

Ή όλα σε αυτήν την κυβέρνηση φαίνονται φυσιολογικά και για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή, που έχει πρωτίστως επηρεάσει τα κυβερνητικά μυαλά;

Τελικά πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι οι Έλληνες και πρωτίστως οι ακρίτες μας;;;

Απάνθρωπη Πολιτεία…

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ψυχίατρος-σεξολόγος, κοινωνικός ακτιβιστής και Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, όταν για πρώτη φορά εξελέγη στις Ευρωεκλογές του 2019! Ο κ. Κυμπουρόπουλος κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ σταυρών προτίμησης σε ευρωεκλογές, αφού έλαβε  577.114 σταυρούς!

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήταν καλεσμένος σε πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ωστόσο, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, αναγκάστηκε να φύγει από την εκδήλωση επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια!

Διαβάστε παρακάτω τη διαμαρτυρία του κ. Κυμπουρόπουλου:

«Σήμερα γύρισα πολύ στεναχωρημένος σπίτι μου… Ήμουν καλεσμένος σε μια επίσημη εκδήλωση, όχι κομματική, θα το έλεγα πολιτιστική-κοινωνική καλύτερα. Και μόλις έφτασα αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει… Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! Το εμπόδιο της συμμετοχής μου ήταν εκεί! Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου!

Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή! Τελικά, την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος. Αλλά αν δε δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πώς τελικά θα την αλλάξουμε;»!

Όπως βλέπετε από την ανακοίνωση, ο κ. Κυμπουρόπουλος αποφεύγει να πει που γινόταν αυτή η εκδήλωση, προκειμένου για να μην θίξει περαιτέρω τα προβλήματα μιας νοσούσας Πολιτείας!

Ωστόσο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μας γνώρισε, ότι η ανάρτηση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν αφορούσε την εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο για τους Ουκρανούς πρόσφυγες!

Αλήθεια, που βρίσκεται η αλήθεια; Θα μας ενημερώσετε κ. Κυμπουρόπουλε, που ακριβώς γινόταν αυτή η εκδήλωση και από την οποία βιώσατε την απαξία κάποιων προς τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες; Γιατί δικαιολογημένα βγάζετε τον πόνο σας, αλλά δεν κατονομάζετε τους υπεύθυνους;;

Πηγή:https://egerssi.gr/
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο: