Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Τουρκόφιλοι ισλαμιστές από τη Συρία «αλωνίζουν» στα δάση του Έβρου!

 

Υποψίες ότι η φωτιά στη Δαδιά οφείλεται σε εστία που άφησαν πίσω τους παράτυποι μετανάστες, τους οποίους διακινούν μισθοφόροι στα σύνορα

Πυκνώνει στις δασικές περιοχές του Έβρου η παρουσία τουρκόφιλων μισθοφόρων με αποστολές στη Συρία για λογαριασμό της Τουρκίας. Ελέγχουν τα περάσματα του Έβρου και χαρτογραφούν τις κινήσεις των Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

  • Από τον Μάνο Μεϊμαράκη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απέφυγε επιμελώς να βρεθεί ο ίδιος στον Έβρο προ ημερών, προτίμησε την Ηλεία, είτε γιατί γνωρίζει την αλήθεια, την οποία όμως δεν θέλει να παραδεχθεί για την πυρκαγιά στον Έβρο, είτε γιατί ήθελε να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του Έβρου, μετά τις συλλήψεις έξι παράνομων αλλοδαπών σε μικρή απόσταση από τη φωτιά που κατακαίει ακόμα το παρθένο δάσος στη Δαδιά.

Η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει στον Έβρο τον «πέρασε και δεν ακούμπησε» Στυλιανίδη, αλλά τα ερωτήματα για την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς παραμένουν αναπάντητα, καθώς μέχρι προ ημερών ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωνε άπαντες ότι η ΕΛ.ΑΣ. φυλάει τα σύνορα. Ο Θεοδωρικάκος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όμως οι Έλληνες συνοριοφύλακες ζητούν επίμονα σημαντικές ενισχύσεις των δυνάμεων. Στην Αθήνα φυσικά «δεν θέλουν να ξέρουν».

Όλα δείχνουν ότι η φωτιά που κατέστρεψε το παρθένο δάσος της Δαδιάς οφείλεται σε εστία που άφησαν πίσω τους παράνομοι αλλοδαποί, οι οποίοι βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στο πυκνό δάσος. Είναι γεγονός ότι καθημερινά σε δασικές περιοχές του Έβρου άλλοι ανάβουν φωτιές για να ζεστάνουν κονσέρβες, να ζεστάνουν νερό για να πλυθούν ή για να κρατούν μακριά άγρια ζώα και φίδια. Φεύγοντας με κατεύθυνση τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν τις φωτιές αναμμένες πίσω τους για όσους ακολουθούν.

Ακόμα και να επιμείνει κανείς στο σενάριο ότι η φωτιά στη Δαδιά ήταν εμπρησμός από αμέλεια διερχόμενων παράνομων αλλοδαπών, ουδείς στην ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να πείσει κανέναν πλέον ότι δεν ήταν έργο τουρκικής εμπνεύσεως, αφού, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, τη διακίνηση παράνομων αλλοδαπών στα ελληνοτουρκικά σύνορα ελέγχουν φανερά και χωρίς να κρύβονται μισθοφόροι με πλούσια ένοπλη δράση για λογαριασμό της Τουρκίας στη Συρία. Στη Συρία εξετέλεσαν με ακρίβεια εκατοντάδες αποστολές κατά του συριακού κράτους. Τι θα τους εμπόδιζε εδώ να κάψουν όλη τη βόρειο Ελλάδα;

Η δημοσιογραφική έρευνα για συγκεκριμένα πρόσωπα σε ρόλο διακινητών, τα οποία τελευταία εμφανίζονται να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα από τον Έβρο, αναζήτησε πληροφορίες σε κλειστές και ανοιχτές πηγές με ανησυχητικά ευρήματα περί του τι ακριβώς συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα… εύφλεκτες και η κυβέρνηση μιλά συνεχώς για «υβριδικές απειλές», αλλά δεν βλέπει κανείς πουθενά να τις αντιμετωπίζει αποφασιστικά.

Νεαρός Σύρος ύποπτος για παρακρατική δράση για λογαριασμό της Τουρκίας

Ο νεαρός Σύρος από το Σαρακέμπ του Ινλτίμπ, με τη σημαία της υποκινούμενης από την Τουρκία «συριακής επανάστασης» στο στήθος, το καλάσνικοφ στο χέρι και την τούρκικη σημαία στο μπράτσο, είναι ένας από τους δεκάδες υπόπτους για παρακρατική δράση για λογαριασμό της Τουρκίας στη Συρία, και οι οποίοι εντοπίζονται στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα το τελευταίο διάστημα.

Έχει υπάρξει μέλος πολυπληθούς ομάδας ακραίων ισλαμιστών που κήρυξαν τζιχάντ στην κυβέρνηση της Συρίας, συνδέεται με μέλη του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και διατηρεί επαφές με εξτρεμιστές ισλαμιστές στην Κύπρο και στη Γερμανία, οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι από τη Σάμο το 2021.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητά του επί ελληνικού και βουλγαρικού εδάφους αναλαμβάνει αντί αδράς αμοιβής να καθοδηγήσει μέσα από τα περάσματα του Έβρου μέχρι τη Βουλγαρία και αλλού δεκάδες παράνομους αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, και όπως ο ίδιος αναφέρει σε αναρτήσεις του σε στενό κύκλο ατόμων αλλά και περιορισμένο αριθμό αγγελιών που δημοσιεύει διακριτικά, αναλαμβάνει να περάσει με επιτυχία παράνομα αλλοδαπούς από τη Συρία, την Τουρκία και αλλού μέσω Ελλάδας προς τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Αυστρία με κόστος 9.000 ευρώ ανά άτομο. Προφανώς θα γνωρίζει πολύ καλά τα δύσβατα μονοπάτια.

 
Δεξιά, ο νεαρός Σύρος με τη σημαία της υποκινούμενης από την Τουρκία «συριακής επανάστασης» στο στήθος, το καλάσνικοφ στο χέρι και την τούρκικη σημαία στο μπράτσο – Αριστερά, ο ίδιος σε εικόνα την οποία ανάρτησε μόλις χθες, εμφανίζεται με ακόμα επτά άτομα σε δασική περιοχή του Έβρου
 
Σε εικόνα την οποία ανάρτησε ο ίδιος μόλις χθες εμφανίζεται με ακόμα επτά άτομα σε δασική περιοχή του Έβρου, όπως αναφέρει. Πληθώρα ευρημάτων αναδεικνύει ότι εμπειροπόλεμοι μαχητές της «συριακής αντιπολίτευσης» έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διακίνηση παράνομων αλλοδαπών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Προφανώς και φυγαδεύουν μέσω Βαλκανίων στην Ευρώπη «συντρόφους» τους, οι οποίοι αποφεύγουν τις συμβατικές μετακινήσεις με τρένα, λεωφορεία, αεροπλάνα.
Η δημοσιογραφική έρευνα εντόπισε σε ρόλο διακινητή και έτερο μέλος της ίδιας μισθοφορικής οργάνωσης από τη Συρία. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, εμφανίζεται και σε παλαιότερο βίντεο από τη Συρία, στο οποίο μέλη της βασανίζουν στρατιώτες του στρατού της Συρίας.

Αυτός κινείται στα σύνορα για περισσότερο από έναν μήνα, διακινεί παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία και την Αλβανία και χρησιμοποιεί κλεμμένα οχήματα μεγάλου κυβισμού με κλεμμένες ελληνικές πινακίδες. Αμφότεροι μιλούν την τουρκική σαν τη μητρική τους γλώσσα.

Τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι πρόσφατα το γενικό πρόσταγμα στα περάσματα του Έβρου είχε τζιχαντιστής της Αλ Νούσρα, ο οποίος κυκλοφορούσε με μεγάλη άνεση από τον Έβρο στην Κωνσταντινούπολη, ο Χαγιάρ Αλ Ισμαήλ, γνωστός και ως «το λιοντάρι του Έβρου». Για άγνωστο λόγο έχει αποσυρθεί, στη θέση του όμως όλα δείχνουν ότι άφησε άξιους «διαδόχους».

Επιτακτική ανάγκη τα σύνορα να σφραγίσουν οριστικά

Όπως καταλαβαίνει κανείς το γεγονός ότι πλέον τα περάσματα του Έβρου ελέγχουν εμπειροπόλεμοι μισθοφόροι από τη Συρία και ίσως έτοιμοι να ενεργήσουν όπως τους διατάξει η Τουρκία, καθιστά επιτακτική την ανάγκη όχι φυσικά νέων απατηλών διαβεβαιώσεων ότι τα σύνορα έχουν σφραγίσει, αλλά τα σύνορα να σφραγίσουν οριστικά.


Η ενίσχυση της ελληνικής συνοριοφυλακής σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή επιβάλλεται χωρίς άλλη αναβολή. Να σημειωθεί ότι η απόσυρση της ΕΚΑΜ από τον Εβρο έχει αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Όμως ο φόβος της κυβέρνησης είναι μην τυχόν κατηγορηθεί από τις γερμανικές και φιλανδικές ΜΚΟ για «επαναπροωθήσεις» παράνομων αλλοδαπών προς την Τουρκία.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες της «δημοκρατίας» από ελληνικές ειδικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι «το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο όγκος των πληροφοριών για διερχόμενους τζιχαντιστές από την Ελλάδα», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ενδυνάμωση κρίσιμων υπηρεσιών, με εξειδικευμένους αναλυτές πληροφοριών αλλά και περισσότερο προσωπικό στο πεδίο για την επιτήρηση όσων εισέρχονται και παραμένουν σε ελληνικό έδαφος.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν στη «δημοκρατία» πως υπάρχουν αξιωματούχοι «οι οποίοι δεν θέλουν να ξέρουν», ώστε να μη βρεθούν εκ νέου στη δύσκολη θέση να απολογούνται στους ομόλογους τους στην Ε.Ε. σε ενδεχόμενο νέων επιθέσεων στην Ευρώπη από «αχαρτογράφητους» εξτρεμιστές ισλαμιστές που πέρασαν από την Ελλάδα.

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου