Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Υγειονομικοί σε Αναστολή Συντάγματος

 

Μια τραγική είδηση σήμερα (εχθές)  συγκλόνισε τις ψυχές μας, του χαμού της νεαρής οδοντιάτρου, της Χρυσάνθης, ενός δυναμικού και χαρούμενου «παιδιού» που έβγαινε μπροστά στις μάχες, σε αυτόν τον ορατό κ αόρατο πόλεμο τον οποίο διεξάγουν οι σκοτεινές δυνάμεις του συστήματος, ενάντια σε υγειονομικούς με ευαίσθητες αλλά ταυτόχρονα κι αδαμάντινες ψυχές. 
 
Μέσα από τούτο το γεγονός πρόβαλλε ξεκάθαρα πως ο αγώνας μας δεν είναι αγώνας: «πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις» (Πρός Ἐφεσίους Κεφάλαιον 6 Στίχ. 10 -17).  
 
Αν ο άνθρωπος δεν εναποθέσει όλη του την μέριμνα, ολάκερη την ύπαρξή του στην Εσταυρωμένη Αγάπη, στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, δεν μπορεί να μείνει αλώβητος κι ακέραιος από το μένος του Αρχεκάκου. 
 
Συντρίβεται ως «σκεύος κεραμέως», οδηγείται στον θάνατο ψυχικό και σωματικό. 
 
Αν όμως κάνει χρήση του Μοναδικού κι ακατάλυτου όπλου που του έδωσε, την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, καθαίρεται, φωτίζεται, ανακαινίζεται, θεώνεται και γίνεται πλέον το «κατ’εικόνα και ομοίωση» πλάσμα Του!

Τις πικρές λοιπόν τούτες στιγμές  του αδίκου και θλιβερού χαμού της δοκιμασθείσας συνοδοιπόρου μας, της Χρυσάνθης , συνοδεύει η σιγή των δεομένων και επίσης δοκιμαζομένων αδελφών της. 
 
Αυτή αποτελεί την μοναδική αληθινή έκφραση του βουβού πόνου μας, που μόνο η προσευχή ενός Αγίου της Εκκλησίας μας (Μαρτινιανού Επισκόπου Κωνσταντίνης) για μια ανάλογη στιγμή μπορεί να απαλύνει: 
 
«Κύριε ο Θεός μου, ο έχων άμετρον συμπάθειαν και πέλαγος ευσπλαγχνίας ανεκδιήγητον, μη παρίδης το πλάσμα των χειρών σου, αλλά ως αγαθός και φιλάνθρωπος επίβλεψον εξ ύψους αγίου σου, και ανάστησον την νεκράν ταύτης ψυχήν, και ευδόκησον  όπως ο κόπος και αγώνας αυτής, ανθίσει ομωνύμους «χρυσούς καρπούς» ίνα δοξάζηται το πανάγιον όνομά σου εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν» (Κατά τι παραφρασμένη).
 
Υγειονομικοί σε Αναστολή Συντάγματος
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Αγαπημένη άγνωστη Χρυσάνθη. Αγαπημένη γνωστή ψυχή γυναίκας. Πόσες φορές θα άκουσες ότι είσαι μια "δυνατή-δυναμική" γυναίκα.Πόσες φορές θα ψέλλισες"όχι δεν είμαι απλώς αγωνίζομαι και φοβάμαι τις πτώσεις, μήπως κάποια είναι στο απόλυτο κενό".
    Ας προσευχόμαστε όλες και όλοι στην Μητέρα Παναγία μας στην "των απηλπισμένων μόνη ελπίς και των πολεμουμένων βοήθεια...τη μητρική...παρρησία χρωμένη...ίνα ανοίξη...τα φιλάνθρωπα σπλάχνα της αυτού αγαθότητος... " για την ψυχή της Χρυσάνθης και για όλους μας να είναι η Παναγία μας "...θερμή προστάτις και βοηθός, τας των εναντίων εφόδους αποτειχίζουσα".
    Προσευχή, πολλές καρδιακές προσευχές για το έλεος του Κυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή