Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Χαράλαμπος Μηνάογλου: Ο "σκοταδισμός" και το πραγματικό σκότος

 
Μέσα στα πολλά δυστοπικά και ατοπικά (εκτός τόπου δηλαδή) που ακούγονται στην παρούσα προεκλογική περίοδο, ιδίως μετά τις πρώτες εκλογές και την εμφάνιση της Νίκης του Νατσιού, είναι και ο όρος "σκοταδισμός" και ο χαρακτηρισμός "σκοταδιστής". 
 
Μάλιστα, εσχάτως ο όρος χρησιμοποιήθηκε και από τον πρωθυπουργό, που τόσο ήθελε να μεταβεί στο Άγιον Όρος για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας, αλλά δεν τα κατάφερε. 
 
Η όλη σχετική συζήτηση μου έφερε στο μυαλό το βιβλίο ενός από τους δασκάλους μου, του π. Γεωργίου, Φώτα και Φως. Σε αυτό ο Μεταλληνός επισήμαινε την θεμελιώδη αντίστιξη ανάμεσα στα κοσμικά φώτα της καμπαλιστικής νεωτερικότητας, τα Φώτα του Διαφωτισμού και στο ΦΩΣ, δηλαδή τον Ιησού Χριστό. 
 
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ακόμη και ο όρος Διαφωτισμός προέρχεται από αυτά τα κοσμικά φώτα, με τα οποία "φωτίστηκε" ο άνθρωπος για να φύγει μακρυά από τον Χριστό, που τον "βασάνιζε" στο πλαίσιο της μεσαιωνικής θεοκρατίας και του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ. 
 
Ακριβώς αυτή είναι η πίστη όλων των νεωτεριστών αντιπάλων του Χριστού, ακριβώς αυτή είναι και η πίστη του πρωθυπουργού. 
 
Είναι φυσικό, λοιπόν, όσοι ζουν με αυτήν την πίστη κατά του Χριστού (ανάμεσά τους σήμερα και ιεράρχες και σύνοδοι) να χαρακτηρίζουν τους ορθοδόξους "σκοταδιστές" και να τους εχθρεύονται. 
 
Έχουν βλέπετε άλλα "φώτα"... αυτοί είναι στο black light, όχι στο Φως του Θαβώρ, που άδει και ο Αρτέμης... και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, καθώς ἠγάπησαν μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ τὰ ἔργα αὐτῶν, κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. 
 
Δυστυχώς, μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται.... 
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο: