Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

«Ψεύτικη δικαιοσύνη» στη Χάγη: Το ΔΔΧ διορίζει τον Νετανιάχου για την πρόληψη και την τιμωρία των υπευθύνων για γενοκτονικές πράξεις (ΒΙΝΤΕΟ - Ελληνικοί υπότιτλοι)

Μετάφραση κειμένου και υποτιτλισμός

βίντεο στα ελληνικά ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ 

Η ποινικοποίηση του διεθνούς δικαίου. Μέρος 1ο

Πρώτη δημοσίευση στις 29 Ιανουαρίου 2024, αναθεωρημένη στις 1 και 4 Φεβρουαρίου 2024

Ενημέρωση. Ένα νέο κύμα ποινικών πρωτοβουλιών

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της 26ης Ιανουαρίου 2024 αναθέτει στην κυβέρνηση Νετανιάχου που εκπροσωπεί το κράτος του Ισραήλ -που κατηγορείται από τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία κατά του λαού της Παλαιστίνης- την εντολή να "λάβει όλα τα μέτρα που διαθέτει" για να "αποτρέψει και να τιμωρήσει" τους υπεύθυνους που διέπραξαν "Γενοκτονικές Πράξεις". (σύμφωνα με το άρθρο IV της Σύμβασης για τη Γενοκτονία)

Ακούγεται αντιφατικό; Αυτό που υπονοεί η απόφαση του ΔΔΔ -από μια διαστρεβλωμένη νομική άποψη- είναι ότι το υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου που "διορίστηκε" για να εφαρμόσει την εντολή "πρόληψης και τιμωρίας" δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι διέπραξε "Γενοκτονικές Πράξεις".

Επί της ουσίας, αυτή η αντιφατική εντολή -η οποία προοριζόταν για την προστασία του λαού της Γάζας-, παρέχει στην κυβέρνηση Νετανιάχου ένα πρόσχημα για να "προλαμβάνει και να τιμωρεί" τους Παλαιστίνιους επειδή φέρονται να έχουν διαπράξει γενοκτονικές πράξεις εναντίον Ισραηλινών. δηλ. ο Νετανιάχου δεν μπορεί να "προλαμβάνει και να τιμωρεί τον εαυτό του". (Δείτε τη λεπτομερή ανάλυσή μας παρακάτω στην ενότητα "Ψευδοδικαιοσύνη").

 
Ο Νετανιάχου πανηγυρίζει
 
Το ΔΔΧ όχι μόνο αρνήθηκε να προτείνει μια "κατάπαυση του πυρός", αλλά η απόφαση της 26ης Ιανουαρίου 2024 απέτυχε να αμφισβητήσει το ρόλο της κυβέρνησης συνασπισμού Λικούντ, η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για το σχεδιασμό πριν από τις 7 Οκτωβρίου μιας συνολικής ατζέντας γενοκτονίας, με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.

Είχαμε προβλέψει ότι η ψηφοφορία αυτή θα συνέβαλε σε ένα νέο κύμα εγκληματικών πρωτοβουλιών εκ μέρους της κυβέρνησης Νετανιάχου. Στις 26 Ιανουαρίου, ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι η γενοκτονία ήταν σε εξέλιξη και θα συνεχιζόταν παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. 
"Δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη νίκη. Αυτό σημαίνει την εξάλειψη της Χαμάς, ..."
Το σχέδιο του Ισραήλ: Μαζική πείνα
 
Ενώ κυριαρχούν οι ρητορικές καταδίκες κατά του Ισραήλ, αυτό που το ειρηνευτικό κίνημα δεν αναγνωρίζει είναι ότι κανένα νομικό εμπόδιο ή κώλυμα δεν διατυπώθηκε από το Παγκόσμιο Δικαστήριο με σκοπό να αναχαιτίσει το κύμα των φρικαλεοτήτων κατά των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένου ενός ισραηλινού σχεδίου για τη δημιουργία λιμού σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.
"Η Γάζα βιώνει μια μαζική πείνα που δεν έχει ξανασυμβεί στην πρόσφατη ιστορία. Πριν από το ξέσπασμα των μαχών τον Οκτώβριο, η επισιτιστική ασφάλεια στη Γάζα ήταν επισφαλής, αλλά πολύ λίγα παιδιά - λιγότερο από 1% - υπέφεραν από σοβαρό οξύ υποσιτισμό, το πιο επικίνδυνο είδος. Σήμερα, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Γάζας, οποιασδήποτε ηλικίας, οπουδήποτε στην επικράτεια, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την οποία ένας ολόκληρος πληθυσμός να έχει οδηγηθεί σε ακραία πείνα και εξαθλίωση με τέτοια ταχύτητα. Και δεν υπάρχει περίπτωση στην οποία η διεθνής υποχρέωση να το σταματήσει να είναι τόσο ξεκάθαρη".

Τα γεγονότα αυτά στήριξαν την πρόσφατη υπόθεση της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ στο διεθνές δικαστήριο. Η διεθνής σύμβαση για τη γενοκτονία, άρθρο 2γ, απαγορεύει την "εσκεμμένη επιβολή [σε μια ομάδα] συνθηκών ζωής που υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει". (Guardian)
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει τη Γενοκτονία. Το ζήτημα της "σύγκρουσης συμφερόντων" και της "εξαίρεσης"
 
Η Γενοκτονία είναι ένα κοινό σχέδιο Ισραήλ-ΗΠΑ, το οποίο τεκμηριώνεται επαρκώς. Η πρόεδρος του ΔΔΧ, Joan Donoghue -πρώην νομική σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον- βρίσκεται σε σύγκρουση συμφερόντων, η οποία θα απαιτούσε την εξαίρεσή της.  (Βλέπε: Ανακλήσεις διαιτητών και δικαστών σε διεθνή δικαστήρια, Chiara Giorgetti)

Κλιμάκωση της γενοκτονίας

Αυτό που διακυβεύεται είναι η ποινικοποίηση της διεθνούς δικαστικής διαδικασίας. Το ΔΔΧ έχει δώσει στο Ισραήλ με την πλήρη έγκριση των ΗΠΑ ένα de facto "πράσινο φως" για να συνεχίσει και να "κλιμακώσει τη γενοκτονία".

Εγκληματικές πράξεις διαπράττονται τώρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε συνδυασμό με την αύξηση της ανάπτυξης των δυνάμεων των IDF (Israel Defense Forces) (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ).

 

Στη Γάζα, οι διοικητές των IDF διέταξαν τους στρατιώτες να "βάλουν φωτιά σε σπίτια που ανήκουν σε μη μαχόμενους πολίτες, με μόνο σκοπό την τιμωρία", 
 

Μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση του ΔΔΔ, ανακοινώθηκαν σχέδια για τη δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου εβραϊκών οικισμών στη Γάζα.
 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, ανταποκρινόμενη στον Νετανιάχου, διέταξε να περικοπεί η χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ (UNRWA), γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει λιμό και κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών:
για τα 5,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στην UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα, την Ιορδανία, τον Λίβανο και τη Συρία.

Michel Chossudovsky, Global Research, 1 Φεβρουαρίου 2024, 4 Φεβρουαρίου 2024
 
Η ποινικοποίηση του διεθνούς δικαίου. Μέρος Ι
 
Εισαγωγή

Ενώ το ΔΔΧ απέρριψε την προσπάθεια του Ισραήλ να απορρίψει τους ισχυρισμούς της Νότιας Αφρικής, η απόφαση -η οποία είναι γεμάτη αντιφάσεις- είναι τελικά υποστηρικτική προς την κυβέρνηση Λικούντ.

Επιπλέον, καμία κατάπαυση του πυρός δεν κηρύχθηκε από το ΔΔΧ με σκοπό τη διάσωση ανθρώπινων ζωών. Από την 7η Οκτωβρίου, επαρκώς τεκμηριωμένες, οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του Λαού της Παλαιστίνης δεν περιγράφονται. Τουλάχιστον 10.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί: "Αυτό σημαίνει ότι ένα Παλαιστινιακό παιδί σκοτώνεται κάθε 15 λεπτά... Χιλιάδες άλλοι αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα, οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούνται νεκροί".
 
 
Σημαντικό: Η απόφαση αφήνει να εννοηθεί ότι ο ισραηλινός στρατός και όχι η κυβέρνηση Νετανιάχου πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων κατά παράβαση του άρθρου 2 της Σύμβασης για τη Γενοκτονία. Αυτό που υποδηλώνει αυτή η "δήλωση" είναι ότι "τα χέρια του Νετανιάχου είναι καθαρά". Ανοησίες!

Υπάρχουν άφθονες αποδείξεις ότι η γενοκτονία σχεδιάστηκε προσεκτικά πολύ πριν από τις 7 Οκτωβρίου 2023 από το υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου.

Υπάρχει μια δομή διοίκησης εντός του ισραηλινού στρατού. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες και πιλότοι υπακούουν στις "παράνομες εντολές" που προέρχονται από την κυβέρνηση Νετανιάχου.  
 
Η Αμερική επιδοκιμάζει τη Γενοκτονία
 
Από πολλές απόψεις, η απόφαση του Παγκόσμιου Δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με την ίδια του την εντολή: υπό την προεδρία ενός πρώην νομικού συμβούλου της Χίλαρι Κλίντον, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη.

Το ΔΔΧ βρίσκεται υπό τον προβολέα της Ουάσινγκτον. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις, οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει σταθερά το εγκληματικό εγχείρημα του Ισραήλ:

"Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η απόφαση του ΔΔΧ ήταν σύμφωνη με την άποψη της Ουάσιγκτον ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αναλάβει δράση, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για να διασφαλίσει ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου δεν θα μπορέσει να επαναληφθεί.

"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί περί γενοκτονίας είναι αβάσιμοι και σημειώνουμε ότι το δικαστήριο δεν προέβη σε διαπίστωση περί γενοκτονίας ούτε ζήτησε κατάπαυση του πυρός στην απόφασή του και ότι ζήτησε την άνευ όρων, άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς", δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Al Jazeera, 26 Ιανουαρίου 2024, η έμφαση προστέθηκε)

Η πρόεδρος του ΔΔΧ Joan E. Donoghue ήταν νομική σύμβουλος της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον επί κυβέρνησης Ομπάμα.  Η Joan Donoghue λαμβάνει τις οδηγίες της από την Ουάσινγκτον.

Επιπλέον, η διεξαγωγή της γενοκτονίας είναι μια κοινή προσπάθεια Ισραήλ-ΗΠΑ με αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις μονάδες μάχης του Ισραήλ.

Κανείς στα μέσα ενημέρωσης ούτε στο κίνημα ειρήνης δεν έχει υπογραμμίσει το γεγονός ότι η πρόεδρος του ΔΔΧ βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε "σύγκρουση συμφερόντων".

"Η οργή του Κόσμου κατευνάστηκε για λίγο με τον στημένο πανηγυρισμό μιας επίπλαστης "νίκης" στη Χάγη. Ο επικεφαλής δικαστής των ΗΠΑ στο Διεθνές Δικαστήριο πρέπει να γελάει.

Η γενοκτονία του Ισραήλ θα συνεχιστεί όσο οι ΗΠΑ και ο επικεφαλής δικαστής τους στο ΔΔΧ κρατούν τον κόσμο σε απόσταση για πολύ καιρό με νέα ψεύτικα λόγια και ενέργειες καθυστέρησης". (Karsten Riise, Global Research, η έμφαση προστέθηκε)
Βίντεο: Παλαιστίνη. "Στημένη δικαιοσύνη" και γενοκτονία
 
 
 
Τα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ έχουν "γενοκτονικό χαρακτήρα"

Σύμφωνα με τη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής -αναφερόμενη στο άρθρο ΙΙ της Σύμβασης για τη Γενοκτονία-, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το κράτος του Ισραήλ "έχουν χαρακτήρα γενοκτονίας, διότι αποσκοπούν στην καταστροφή σημαντικού μέρους της παλαιστινιακής εθνικής, φυλετικής και εθνοτικής ομάδας. ...":
"Οι εν λόγω πράξεις περιλαμβάνουν τη δολοφονία Παλαιστινίων στη Γάζα, την πρόκληση σοβαρών σωματικών και ψυχικών βλαβών και την επιβολή σε αυτούς συνθηκών ζωής που υπολογίζεται ότι θα επιφέρουν τη φυσική τους καταστροφή.

... Η πρόθεση αυτή συνάγεται επίσης ορθά από τη φύση και τη συμπεριφορά της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα, λαμβανομένης υπόψη, μεταξύ άλλων, της αποτυχίας του Ισραήλ να παράσχει ή να εξασφαλίσει βασικά τρόφιμα, νερό, φάρμακα, καύσιμα, καταφύγιο και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια για τον πολιορκημένο και αποκλεισμένο παλαιστινιακό λαό, γεγονός που τον έχει ωθήσει στα πρόθυρα της πείνας.

Όλες οι πράξεις αποδίδονται στο [κράτος] Ισραήλ, το οποίο απέτυχε να αποτρέψει τη γενοκτονία και διαπράττει γενοκτονία κατά προφανή παραβίαση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία.  ... " (η έμφαση προστίθεται)


(Βλέπε έγγραφο 84 σελίδων της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής που υποβλήθηκε στο ΔΔΧ)
 
Νομική ομάδα της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, ΔΔΧ, Χάγη
 
"Στημένη δικαιοσύνη". Ο κόσμος είναι ανάποδα
 
Τα πρόσωπα που διαπράττουν γενοκτονία ή οποιαδήποτε από τις άλλες πράξεις που απαριθμούνται στο άρθρο ΙΙΙ τιμωρούνται, είτε πρόκειται για συνταγματικά υπεύθυνους άρχοντες [πολιτικούς], είτε για δημόσιους λειτουργούς είτε για ιδιώτες.
Οι κύριοι παράγοντες πίσω από τη γενοκτονία κατά της Παλαιστίνης είναι οι "συνταγματικά υπεύθυνοι κυβερνήτες", δηλαδή οι "πολιτικοί πολίτες".

Στην απόφαση -αναφερόμενη στο άρθρο IV- (βλ. παρακάτω) το ΔΔΧ καλεί την κυβέρνηση Νετανιάχου που ενεργεί για λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ, να αποτρέψει και να τιμωρήσει τα άτομα που φέρονται να διέπραξαν εγκλήματα γενοκτονίας:
"Το Κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη Σύμβαση για την πρόληψη και την τιμωρία του εγκλήματος της γενοκτονίας, σε σχέση με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, θα λάβει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή του για να αποτρέψει τη διάπραξη όλων των πράξεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου ΙΙ της Σύμβασης αυτής. ( ΔΔΧ, η έμφαση προστέθηκε)
Το ακριβές κείμενο της πρότασης είναι το εξής:
"Το Κράτος του Ισραήλ θα λάβει όλα τα μέτρα που εμπίπτουν στις εξουσίες του για να αποτρέψει και να τιμωρήσει την άμεση και δημόσια υποκίνηση για τη διάπραξη γενοκτονίας σε σχέση με τα μέλη της παλαιστινιακής ομάδας στη Λωρίδα της Γάζας-...".

Αυτό που υπαινίσσεται η απόφαση του ΔΔΧ είναι ότι οι "συνταγματικά υπεύθυνοι κυβερνήτες (CRR)" (Constitutionally Responsible Rulers) που ενεργούν για λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ (που προσδιορίζονται στο άρθρο IV), δηλαδή τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Νετανιάχου, είναι "αθώοι".  Δεν μπορούν να " αποτρέψουν και να τιμωρήσουν" τους εαυτούς τους.

Και εδώ έρχεται η "ψεύτικη δικαιοσύνη".

"Συνταγματικά Υπεύθυνοι Κυβερνήτες ("CRRs")" Ο Νετανιάχου, ο Γκαλάντ, ο Μπεν-Γβιρ, ο Κατζ, ο Σμότριχ κ.ά. είναι οι αρχιτέκτονες της Γενοκτονίας. Ωστόσο, τους έχει ανατεθεί από το ΔΔΧ η εντολή "Να προλαμβάνουν και να τιμωρούν την άμεση και δημόσια υποκίνηση για τη διάπραξη γενοκτονίας..." (Βλέπε κείμενο της πρότασης παραπάνω).

Οι CRRs μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο του Νετανιάχου που ενεργούν εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ-- οι οποίοι σχεδίασαν προσεκτικά πριν από τις 7 Οκτωβρίου 2023 μια γενοκτονική επίθεση εναντίον του Λαού της Παλαιστίνης έχουν "οριστεί" από το ΔΔΧ για να "λάβουν όλα τα μέτρα που είναι στη δικαιοδοσία τους" για να "προλάβουν" και να "τιμωρήσουν" "δημόσιους αξιωματούχους", "ιδιώτες", μέλη του Στρατού που εκτελούν πράξεις "άμεσης και δημόσιας υποκίνησης για τη διάπραξη γενοκτονίας".

Η πρόληψη και η τιμωρία δεν εξετάζεται εναντίον της Κλίκα Νετανιάχου του Ισραήλ των CRRs "που έχουν αίμα στα χέρια τους".  

Τι σημαίνει αυτό;

De facto οι κύριοι αρχιτέκτονες της γενοκτονίας είναι οι "Συνταγματικά Υπεύθυνοι Κυβερνήτες ("CRRs")" -που αναφέρονται στο Άρθρο IV της Σύμβασης Γενοκτονίας- (είναι σαν να είχε αφαιρεθεί η Κατηγορία "Συνταγματικά Υπεύθυνοι Κυβερνήτες" από το Άρθρο IV της Σύμβασης Γενοκτονίας).

Υπό τις παρούσες συνθήκες, αυτή η έννοια "λαμβάνει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της" ισοδυναμεί με την ποινικοποίηση του Διεθνούς Δικαίου: Οι CRRs "Εγκληματίες σε υψηλά αξιώματα" (Netanayahu κ.ά.) καλούνται να πάρουν την επιβολή του νόμου στα χέρια τους.

Η επιλογή να ανατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου η αποστολή "Πρόληψης και τιμωρίας" ήταν απόφαση του Παγκόσμιου Δικαστηρίου. Οι 17 δικαστές θα μπορούσαν να απαιτήσουν από την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις γενοκτονικές ενέργειες. Θα μπορούσαν επίσης να είχαν συστήσει να ανατεθεί η εντολή "πρόληψης και τιμωρίας" σε ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει διατάξει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα κατά του λαού της Παλαιστίνης.
 
Και τώρα το Παγκόσμιο Δικαστήριο έδωσε εντολή σε μια εγκληματική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Νετανιάχου (ο οποίος έχει ποινικό μητρώο) να "λάβει όλα τα μέτρα που διαθέτει" για να "αποτρέψει" και να "τιμωρήσει" "δημόσιους αξιωματούχους, "ιδιώτες" (άρθρο IV) καθώς και μαχητές του ισραηλινού στρατού.
 

Προφανώς, η απαίτηση πρόληψης και τιμωρίας δεν προορίζεται να ισχύσει για τους λεγόμενους "συνταγματικά υπεύθυνους κυβερνήτες (CRRs)", δηλαδή τους " πολίτες πολιτικούς" (δηλαδή "τα καλά παιδιά") δηλαδή τους "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ" σε κατάφωρη αντίθεση με το άρθρο IV.

Πρόκειται για μια παράλογη πρόταση.  Δυστυχώς δεν επιτρέπει στον Νετανιάχου να "προλάβει και να τιμωρήσει τον εαυτό του".

Και αυτό είναι πραγματικά αυτό που απαιτεί το διεθνές δίκαιο.

Απόρριψη εκεχειρίας
 
Ενώ το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι μπορεί να έχουν διαπραχθεί εγκληματικές πράξεις από το κράτος του Ισραήλ, αρνείται κατηγορηματικά τα προσωρινά αιτήματα της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της "κατάπαυσης του πυρός", η οποία θα μπορούσε να διακόψει τουλάχιστον προσωρινά τις συνεχιζόμενες θηριωδίες κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Αυτό δεν αποτελεί "εγκληματική πράξη" του ΔΔΧ, η οποία ανεξίτηλα θα οδηγήσει σε αμέτρητους θανάτους Παλαιστινίων αμάχων; Ή μήπως πρόκειται για "λάθος" στη διατύπωση της Πρότασης;

Αυτό που σημαίνει είναι ότι η Γενοκτονία του Νετανιάχου (από στρατηγική σκοπιά) είναι σχεδόν αλώβητη, ενώ διατηρεί ρητορικές και ανούσιες καταδίκες κατά του κράτους του Ισραήλ.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι πόλεμοι και τα εγκλήματα πολέμου έχουν πάντα υποκινηθεί από "πολίτες πολιτικούς ".  

Ο ισραηλινός στρατός "υπακούει σε παράνομες εντολές" που προέρχονται από μια κυβέρνηση η οποία είναι σταθερά προσηλωμένη στη διεξαγωγή γενοκτονίας κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Και τώρα η απόφαση του ΔΔΧ δίνει τη δυνατότητα στους "συνταγματικά υπεύθυνους κυβερνήτες" του Ισραήλ, δηλαδή στους πολίτες πολιτικούς, να επιρρίψουν την ευθύνη στον Ισραηλινό Στρατό.

Σε μια πικρή ειρωνεία, η "εντολή πρόληψης και τιμωρίας" του ΔΔΧ θα επιτρέψει στην κλίκα του Νετανιάχου να ενισχύσει τον ασφυκτικό της έλεγχο στο ισραηλινό κίνημα διαμαρτυρίας, καθώς και να στοχοποιήσει τους Ισραηλινούς που έχουν πάρει σταθερή θέση ενάντια στη γενοκτονία.


Ο δρόμος μπροστά: Αντίσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις. "Ανυπακοή σε παράνομες διαταγές. Εγκαταλείψτε το πεδίο της μάχης"
 
Υπάρχει αντίσταση εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Φωνές εντός του ισραηλινού στρατού έχουν μιλήσει εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου. Υπάρχει ένα κίνημα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ.

Σε απάντηση στην κεκλιμένη απόφαση του ΔΔΧ, αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσει μια Παγκόσμια εκστρατεία με τίτλο:
Εγκαταλείψτε το πεδίο της μάχης και μην υπακούσετε στις παράνομες διαταγές σύμφωνα με την Αρχή IV του Χάρτη της Νυρεμβέργης.
Ο στόχος είναι να υπονομευθεί η διεξαγωγή της γενοκτονίας καθώς και να αντιστραφεί η πορεία της ιστορίας.

Πρόκειται για μια πρόταση που μέχρι στιγμής δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από τους αντιπολεμικούς ακτιβιστές που είναι αλληλέγγυοι στην Παλαιστίνη.

Η αρχή IV του Χάρτη της Νυρεμβέργης ορίζει την ευθύνη των μαχητών "να αρνούνται τις διαταγές της κυβέρνησης ή ενός ανώτερου ... "εφόσον [είναι] δυνατή μια ηθική επιλογή".

Με βάση τη Χάρτα της Νυρεμβέργης, αυτό που απαιτείται είναι μια εκστρατεία που ενθαρρύνει:

Ισραηλινοί, Αμερικανοί και Νατοϊκοί μαχητές να "παρακούσουν παράνομες διαταγές" και να "εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης".

Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί στο να καταστεί δυνατή αυτή η "ηθική επιλογή", δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στους στρατευμένους Ισραηλινούς, Αμερικανούς και ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες να "εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης".

Η εκστρατεία "Εγκαταλείψτε το πεδίο της μάχης" θα διεξαχθεί σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ. Όσον αφορά το Ισραήλ, ήδη εκτυλίσσονται διαιρέσεις στις δομές διοίκησης του IDF, πολιτικές διαιρέσεις, σε συνδυασμό με ένα μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας κατά του Νετανιάχου. Η χρήση της δικαιολογίας της Ψευδούς Σημαίας για τη διεξαγωγή της Γενοκτονίας είναι επαρκώς τεκμηριωμένη.

Οι στρατιώτες και οι διοικητές των IDF πρέπει να ενημερωθούν και να ενημερωθούν για τη σημασία της Αρχής IV της Νυρεμβέργης.

Στο βαθμό που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν έναν ηγεμονικό πόλεμο σε μεγάλες περιοχές του Κόσμου, η εγκατάλειψη του πεδίου της μάχης θα πρέπει να αποτελέσει ένα κάλεσμα για δράση από το αντιπολεμικό κίνημα σε όλο τον κόσμο.
 

 
Επιτρέψτε μου τώρα να στρέψω την προσοχή μου στην Αρχή VI της Νυρεμβέργης, η οποία ορίζει τα εγκλήματα που τιμωρούνται σύμφωνα με τον Χάρτη της Νυρεμβέργης.
 
Χάρτης της Νυρεμβέργης. Αρχή VI

Τόσο ο πρωθυπουργός Μπίμπι Νετανιάχου όσο και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι υπεύθυνοι για "εγκλήματα πολέμου", "εγκλήματα κατά της ειρήνης" και "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας", όπως ορίζονται στην Αρχή VI του Χάρτη της Νυρεμβέργης:
 
Τα εγκλήματα που περιγράφονται κατωτέρω τιμωρούνται ως εγκλήματα κατά το διεθνές δίκαιο:

(α) Εγκλήματα κατά της ειρήνης:

(i) Σχεδιασμός, προετοιμασία, έναρξη ή διεξαγωγή επιθετικού πολέμου ή πολέμου κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, συμφωνιών ή διαβεβαιώσεων,
(ii) Συμμετοχή σε κοινό σχέδιο ή συνωμοσία για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε από τις πράξεις που αναφέρονται στο σημείο (i).

(β) Εγκλήματα πολέμου:

Παραβιάσεις των νόμων ή των εθίμων του πολέμου, οι οποίες περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε δολοφονία, κακομεταχείριση ή απέλαση για εργασία σκλάβων ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό του άμαχου πληθυσμού της κατεχόμενης περιοχής ή σε κατεχόμενη περιοχή, δολοφονία ή κακομεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου, προσώπων στη θάλασσα, δολοφονία ομήρων, λεηλασία δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, αλόγιστη καταστροφή πόλεων, κωμοπόλεων ή χωριών ή καταστροφή που δεν δικαιολογείται από στρατιωτική ανάγκη.

(γ) Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας:

Δολοφονία, εξόντωση, υποδούλωση, εκτόπιση και άλλες απάνθρωπες πράξεις που γίνονται εναντίον οποιουδήποτε άμαχου πληθυσμού, ή διώξεις για πολιτικούς, φυλετικούς ή θρησκευτικούς λόγους.
 
Παρακούστε παράνομες διαταγές, εγκαταλείψτε το πεδίο της μάχης

Σύμφωνα με την αρχή IV του Χάρτη της Νυρεμβέργης:
"Το γεγονός ότι ένα πρόσωπο [π.χ. Ισραηλινοί, Αμερικανοί στρατιώτες, πιλότοι] ενήργησε σύμφωνα με εντολή της κυβέρνησής του ή ενός ανώτερου δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη βάσει του διεθνούς δικαίου, εφόσον του ήταν πράγματι δυνατή μια ηθική επιλογή".
Ας καταστήσουμε αυτή την "ηθική επιλογή" δυνατή, στους στρατευμένους Ισραηλινούς, Αμερικανούς και ΝΑΤΟϊκούς άνδρες και γυναίκες του στρατού.

Ας καλέσουμε τους Ισραηλινούς και Αμερικανούς στρατιώτες και πιλότους "να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης", ως πράξη άρνησης συμμετοχής σε ένα εγκληματικό εγχείρημα εναντίον του Λαού της Γάζας.  

"Ανυπακοή στις παράνομες διαταγές, εγκατάλειψη του πεδίου της μάχης". Μια εκστρατεία σύμφωνα με την αρχή IV του Χάρτη της Νυρεμβέργης.

Ενώ βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, η διεξαγωγή της δεν απαιτεί την πολιτική σφραγίδα του ΔΔΧ. Αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας βάσης στο Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή καθώς και παγκοσμίως.

Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη
 
Ας έχουμε δάκρυα στα μάτια μας από αλληλεγγύη προς το Λαό της Παλαιστίνης, για την οικοδόμηση ενός μαζικού κινήματος παγκοσμίως, το οποίο θα αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη σφαγή μπροστά στα μάτια μας.

Ας θυμηθούμε Την Χριστουγεννιάτικη Εκεχειρία του 1914, πριν από 109 και πλέον χρόνια:
"Κάτι συνέβη τους πρώτους μήνες του "Πολέμου για να τελειώσουν όλοι οι πόλεμοι" που έβαλε μια μικρή μικρή ένδειξη ελπίδας στο ιστορικό χρονοδιάγραμμα της οργανωμένης μαζικής σφαγής που είναι ο πόλεμος. Το γεγονός θεωρήθηκε από την τάξη των επαγγελματιών στρατιωτικών αξιωματικών τόσο βαθύ και τόσο σημαντικό (και τόσο ενοχλητικό), ώστε αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή στρατηγικές που θα εξασφάλιζαν ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε να ξανασυμβεί ποτέ". (Dr. Gary G. Kohls)
Οι άνδρες έμαθαν με πολλούς τρόπους ότι ο επίσημος εχθρός δεν ήταν στην πραγματικότητα ο πραγματικός εχθρός, ότι οι στρατιώτες της άλλης πλευράς ήταν άνθρωποι όπως οι ίδιοι". (Dr. Jacques Pauwels)
Αφήστε το να συμβεί ξανά
 
Σήμερα, "αδελφοποιούμαστε" και ενεργούμε σε παγκόσμια αλληλεγγύη με το Λαό της Παλαιστίνης ενάντια στην ηγεμονική ατζέντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που διεξάγουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της ανθρωπότητας.

Η Αρχή IV της Χάρτας της Νυρεμβέργης ορίζει τα δικαιώματα των στρατιωτών και των πιλότων που έχουν την ευθύνη να μην υπακούσουν σε παράνομες διαταγές και να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης.

Η Αρχή IV της Νυρεμβέργης δεν είναι μόνο ένα "νομικό κείμενο", είναι ένας οδηγός σε μια παγκόσμια εκστρατεία κατά των πράξεων γενοκτονίας.

(Η Αρχή IV δεν ήταν διαθέσιμη το 1914)

 
Συνεχίζεται μὲ 2ο μέρος
 
Πηγή βίντεο: https://rumble.com/
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου