Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Εκοιμήθη ο Γέροντας Νεκτάριος Μαρμαρινός - Αποκλειστικές Φωτογραφίες από το σκήνωμα του



Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία του Λουτρακίου, αλλά και ολόκληρης της Κορινθίας, το άκουσμα της είδησης της κοίμησης του Γέροντα Νεκταρίου Μαρμαρινού. Ο Γέροντας Νεκτάριος Μαρμαρινός υπήρξε μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας και της Κορινθίας.

Ο π. Νεκτάριος υπήρξε πνευματικό παιδί του Οσίου Ιερωνύμου Αιγίνης και αποφοίτησε από την ιερατική σχολή Κορίνθου, χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Μιχαήλ στην εκκλησία της Παναγίας στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στις 8 Νοεμβρίου 1945 χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ένας ιερέας από τον Συνοικισμό της Κορίνθου (και αργότερα πρωτοσύγκελος στη μητρόπολη Κορίνθου.

Το 1952 ίδρυσε την Ιερά μονή του Αγίου Παταπίου, ενώ το 1977 ίδρυσε την ανδρική μονή του Αποστόλου Παύλου στo όρος Γεράνεια, η οποία σήμερα είναι χωρίς μοναχούς και την ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Μαλαγάρι της Περαχώρας, και την ανδρική μονή των τριών Ιεραρχών στην Περαχώρα κοντά στο Λουτράκι.

Τιμήθηκε το 2006 από τον δήμο Κορινθίων με το χρυσό κλειδί της πόλης, για την πολυετή προσφορά του και επίσης τιμήθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο με χρυσό μετάλλιο για το ιεραποστολικό του έργο.

Ο γέροντας Νεκτάριος από το 1940 μέχρι χθες δίδασκε κάθε Κυριακή απόγευμα σε κατηχητικά μαθήματα στο Πνευματικό κέντρο της εκκλησίας της Παναγίας στο Συνοικισμό.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, περιόδευε ακόμη στις πόλεις και τα χωριά σε όλη την Κορινθία για να διδάξει το Λόγο του Ευαγγελίου και κάθε Παρασκευή πρωί επισκεπτόταν το μοναστήρι του Αγίου Παταπίου κατευθύνοντας τις ψυχές των μοναζουσών προς τη Σωτηρία, ενώ συχνά τις Κυριακές λειτουργούσε στο ανδρικό μοναστήρι των Τριών Ιεραρχών στην Περαχώρα.

ΠΗΓΗ ASKITIKON




Πηγή: https://www.ekklisiaonline.gr/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου