Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο Αλβανός ράπερ Sin Boy ζήτησε να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα γιατί «αποκτάς ψυχολογικά» (Γιατί τους κρατάτε εδώ;)


Γράφει η Αναστασία Κομνηνού

O Αλβανός ράπερ Sin Boy, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την επιτυχία του «Mama» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Down Town Κύπρου, ο Sin Boy ζήτησε να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία στον Ελληνικό Στρατό γιατί όποιος πάει στον Στρατό «αποκτά ψυχολογικά», ενώ «μόνο η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη έχει ξεμείνει με υποχρεωτική στράτευση την στιγμή που έχει καταργηθεί ακόμα και στην Αλβανία».

Το κλου: «Δεν θέλει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα γιατί δεν θέλει να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό», όπως δήλωσε.

«Γιατί δεν βγάζεις τότε και ελληνικό διαβατήριο, αφού αγαπάς τόσο πολύ την Ελλάδα;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον Sin Boy να απαντά:
«Γενικότερα, δεν επιδιώκω να γίνω στα «χαρτιά» Έλληνας για να μην πάω φαντάρος, γιατί είναι κάτι το οποίο θα μου στερήσει και χρήματα και χρόνο, αλλά, κυρίως, θα στερήσει από το κοινό μου -το οποίο μου δίνει τόση ενέργεια και τα ψηλότερα σκορ ακροάσεων- την παρουσία μου.

Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Αλβανία, ο στρατός είναι εθελοντικός – και να μην είναι στα χαρτιά είναι στην πράξη, δεν έχεις 9-12 μήνες σερί στράτευση. Μόνο εδώ «ξεμείναμε» και πρέπει ο οποιοσδήποτε, στο peak της καριέρας του, να αποκτήσει ψυχολογικά έχοντας την υποχρέωση να υπηρετήσει την πατρίδα, αφήνοντας πίσω τη δουλειά του.

Και αυτό το ψευτοδίλημμα τού αν θα πρέπει να βάλουμε πρώτα μπροστά την πατρίδα ή την προσωπική μας επαγγελματική πορεία, από την οποία μάλιστα κάποιοι μπορεί και να εξαρτώνται, όπως η οικογένειά μου και οι συνεργάτες μου, έχει καταντήσει αστείο σε μια εποχή που ο κόσμος δεν έχει να φάει.

Γιατί μόλις μπει σε μια καλή τροχιά στα οικονομικά του και στη δουλειά του -που δεν είναι και πολύ εύκολο- έρχεται ένας στρατός και, ως αποτέλεσμα, στο αποκεφαλίζει για μήνες ή για χρόνια ή για πάντα».

Είναι η δεύτερη δήλωση του γελοίου -από κάθε άποψη- Αλβανού Sin Boy που θησαυρίζει στην Ελλάδα, αλλά αρνείται να προστατεύσει την χώρα που τον έχει «αγκαλιάσει» και τον έχει κάνει πλούσιο: Είχε πει πως θέλει να μαθαίνουν την ακαταλαβίστικη «γλώσσα» του στα σχολεία. «Θέλω να κάνω τη γλώσσα του Sin Boy παγκόσμια γλώσσα. Αν γίνεται να την μαθαίνουν και στα σχολεία, θα με βόλευε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Και μη χειρότερα...

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Ηρθε η ώρα του πατριωτικού "Ρουβίκωνα";
Θέλει σφαλιάρες ο συγκεκριμένος; 

Πηγή:http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου