Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Οι ελληνικοί ορυκτοί πόροι αξίζουν μεγαλύτερη προσοχή …και “κατοχύρωση”


Καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί εθνικά ανεξάρτητη εάν δεν απολαμβάνει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και την απεξάρτησή της από ξένους ορυκτούς πόρους.

Η Ακρόπολη χτίσθηκε (και) με χρήματα, τα οποία προήλθαν από το ορυχείο Λαυρίου. Ο πολιτισμικός πλούτος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού (τέχνες, γράμματα, επιστήμες) στηρίχθηκε στα έσοδα, τα οποία προήλθαν από την αξιοποίηση των ορυκτών πόρων. 

Το ίδιο και το αρχαίο Ναυτικό των Αθηνών: με έσοδα από το ορυχείο του Λαυρίου κατασκεύασαν οι Αθηναίοι τα πλοία τους, με τα οποία υπερασπίσθηκαν την Ελλάδα από τους Πέρσες.

Στο Σύνταγμα της Ελλάδας υπάρχουν άρθρα τα οποία αναφέρονται στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στη φωνογραφία, στη ραδιοφωνία, στο περιβάλλον, στην τέχνη, στη συνδικαλιστική ελευθερία, στη θρησκευτική ελευθερία, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο, το οποίο να αναφέρεται στο κυρίαρχο δικαίωμα και υποχρέωση της χώρας να αξιοποιεί στο έπακρο τους ορυκτούς της πόρους, ώστε αυτή να είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Να είναι ελεύθερη.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών που θα συμπληρωθούν από την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη στο Σύνταγμα της Ελλάδας ειδικού άρθρου, το οποίο θα αναφέρεται στην αξιοποίηση των ελληνικών ορυκτών πόρων, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον. 

Το 2021 θα πρέπει να ξεκινήσει μία νέα εθνική ανεξαρτησία: η ενεργειακή και κατ’ επέκταση πλουτοπαραγωγική μας ανεξαρτησία.

defence-point.gr

Πηγή:https://www.tideon.org/
 «Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου