Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Έχει ο γιατρός σας πραγματικά τα προσόντα για να ασκήσει το επάγγελμα ή το χρώμα του δέρματος ήταν ο καθοριστικός παράγοντας αντί για την αξία του;



 
Η Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολεγίων (AAMC) δημοσίευσε την πρώτη ανάλυση του βαθμού στον οποίο η "πολυμορφία, η ισότητα και η ένταξη" (DEI) - αυτό είναι κωδικός για τον αντι-λευκό αριστερισμό - έχει επηρεάσει την ποιότητα της ιατρικής εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκεί να πούμε ότι η σύγχρονη ιατρική μετατρέπεται γρήγορα σε έναν βόθρο θετικής δράσης ανειδίκευτων "μειονοτήτων" που πέτυχαν τις θέσεις τους μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματος και όχι λόγω ικανοτήτων ή προσόντων.

Πλέον οι υποψήφιοι νοσηλευτές και εκπαιδευόμενοι γιατροί δεν χρειάζεται να αποδείξουν την ικανότητά τους ή την αξία τους για να αποφοιτήσουν. Τώρα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι το χρώμα του δέρματός τους ή το φυλετικό τους υπόβαθρο, το οποίο, αν δεν είναι λευκό ή ευρωπαϊκό, σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε γρήγορα τις κορυφαίες ιατρικές θέσεις, ακόμη και αν δεν έχετε τις δεξιότητες που θα μπορούσαν κανονικά να απαιτούνται. (Σχετικό: Μία από τις προϋποθέσεις για να αποφοιτήσετε από την ιατρική σχολή στη σημερινή Αμερική είναι να εκφράσετε προφορικά τη συμφωνία ότι το "λευκό προνόμιο" είναι υπαρκτό).

Όπως είναι αναμενόμενο, τα πρότυπα περίθαλψης πάνε περίπατο ως αποτέλεσμα. Οι ασθενείς λαμβάνουν λανθασμένη φροντίδα, λανθασμένες δόσεις φαρμάκων, τα πάντα, σε ορισμένες περιπτώσεις, επειδή οι γιατροί τους έτυχαν ειδικής μεταχείρισης επειδή δεν ήταν λευκοί.

Ενώ αυτός ο εκδότης υποστηρίζει ότι άνθρωποι όλων των χρωμάτων, εθνοτήτων, φύλων και θρησκειών γίνονται επαγγελματίες της ιατρικής, τέτοιες θέσεις πρέπει να κερδίζονται, όχι να χαρίζονται με βάση τα χαρακτηριστικά του δέρματος.
 
Η αμερικανική ιατρική γίνεται ακόμη πιο ανασφαλής και χαμηλότερης ποιότητας λόγω της αφυπνίσεως

Η AAMC διεξήγαγε έρευνα σε 101 ιδρύματα που αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα των αμερικανικών ιατρικών σχολών - δύο ήταν επίσης στον Καναδά - για να αξιολογήσει το επίπεδο "αφυπνίσεώς" τους. Η ομάδα διαπίστωσε ότι το Ohio State University College of Medicine είναι μία από τις πιο αφυπνισμένες ιατρικές σχολές της χώρας.
 
Αποδεικνύεται ότι σχεδόν όλες οι ιατρικές σχολές της χώρας είναι αφυπνισμένες, σε κάποιο βαθμό. Ούτε ένα ίδρυμα στον κατάλογο της AAMC δεν σημείωσε βαθμολογία χαμηλότερη από το όριο στο οποίο η DEI θεωρείται ότι εφαρμόζεται τουλάχιστον εν μέρει - πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι οι μελλοντικοί γιατροί κατηχούνται και υφίστανται πλύση εγκεφάλου σε αντι-λευκά δόγματα, και πολλοί από αυτούς θα είναι πιθανότατα κατώτεροι των περιστάσεων γιατροί ως αποτέλεσμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

"Πώς λοιπόν οι ιατρικές σχολές είναι οι πιο αφυπνισμένες; Καταρχάς, με τη θετική δράση: Ο Δρ Stanley Goldfarb γράφει σε άρθρο του στη New York Post: Το 100% έχει "πολιτικές και πρακτικές εισαγωγής για την ενθάρρυνση μιας ποικιλόμορφης τάξης φοιτητών".

"Πλήρως το 85% έχει ηγέτες που έχουν "χρησιμοποιήσει δημογραφικά δεδομένα για να προωθήσουν την αλλαγή" στο ίδρυμά τους. Με άλλα λόγια, οι ιατρικές σχολές δίνουν σταθερά μεγαλύτερη έμφαση στο χρώμα του δέρματος και το φύλο στην πρόσληψη. Αυτή η προσέγγιση κινδυνεύει να αποπροσανατολίσει την αξία, οδηγώντας σε χαμηλότερη ποιότητα φοιτητών ιατρικής".

"Οι σχολές είναι όλες σχεδόν ομοιόμορφα αφυπνισμένες σε πολλά άλλα μέτρα. Το 99% έχει ηγέτες που συμμετέχουν συστηματικά σε τοπικά, πολιτειακά ή εθνικά φόρουμ DEI, αποσπώντας την προσοχή τους από την πραγματική εκπαίδευση. Περίπου το 98% έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα για να αναφέρουν οι φοιτητές την προκατάληψη, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους αυτολογοκρισίας από τους εκπαιδευτικούς που φοβούνται αντίποινα για τη διδασκαλία των πιο δύσκολων θεμάτων της υγειονομικής περίθαλψης. Το ίδιο ποσοστό έχει δρομολογήσει νέες πρωτοβουλίες ή πηγές χρηματοδότησης για την DEI, ενώ το 97% διαθέτει "ειδικό γραφείο, προσωπικό και πόρους"."

Με άλλα λόγια, οι περισσότερες ιατρικές σχολές στην Αμερική έχουν πλέον μια πλήρη και μόνιμη γραφειοκρατία που διέπει την DEI, η οποία εξασφαλίζει ότι οι φοιτητές είναι πλήρως βυθισμένοι ανά πάσα στιγμή στα αντι-λευκά δόγματα. Εν τω μεταξύ, αυτοί οι ίδιοι φοιτητές δεν μαθαίνουν τα πράγματα που πραγματικά πρέπει να γνωρίζουν για το πώς να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με πράγματα όπως η γνώση και η δεξιότητα.

Λάβετε υπόψη σας ότι η AAMC πιέζει όλες τις ιατρικές σχολές να υιοθετήσουν όλα τα δόγματα της DEI, κάτι που ο Δρ Goldfarb προειδοποιεί ότι "δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης". Προειδοποιεί επίσης ότι με όλα αυτά επέρχεται αραίωση των προτύπων εισαγωγής, των πόρων της σχολής και της έρευνας και της συνολικής ποιότητας της ιατρικής εκπαίδευσης.

 
________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου