Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Θα σας κλειδώσουν ξανά


Jeffrey A. Tucker
 
Οι άρχοντες του εγκλεισμού γλίτωσαν μόλις και μετά βίας τη χειρότερη δυνατή μοίρα τους, δηλαδή ότι το θέμα θα γινόταν η εθνική και διεθνής πηγή σκανδάλου που θα έπρεπε να είναι. Και ας προσθέσουμε εδώ και τις εντολές για τα εμβόλια: ακόμη και αν αυτά ήταν ηθικά δικαιολογημένα, που δεν ήταν, δεν υπάρχει απολύτως κανένας πρακτικός λόγος για αυτά.

Το να έχουν επιβληθεί και τα δύο αυτά μέσα σε ένα χρόνο - με μηδενικές αποδείξεις ότι πέτυχαν οτιδήποτε για τη δημόσια υγεία και τεράστιες ποσότητες αποδεικτικών στοιχείων που ξεδιπλώνονται ότι κατέστρεψαν την ποιότητα ζωής για αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπους - χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο για τους αιώνες. Αυτό συνέβη στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, εκτός από λίγες.

Μήπως αυτό έχει τεράστιες πολιτικές επιπτώσεις; Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει κάτι τέτοιο. Και όμως σήμερα φαίνεται ότι η αλήθεια και η δικαιοσύνη απέχουν περισσότερο από ποτέ. Οι πιο παθιασμένοι από τους κυβερνήτες κατά του κλειδώματος - εκείνοι που ποτέ δεν κλείδωσαν ή άνοιξαν νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα - κέρδισαν με βάση το ιστορικό τους. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους προσχώρησαν σε ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο προσποιούμενοι ότι όλα αυτά δεν αποτελούν ζήτημα. Κατά τραγικό τρόπο, αυτή η τακτική φαίνεται ότι λειτούργησε καλύτερα απ' ό,τι θα έπρεπε.

Εν τω μεταξύ, μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

Η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω της Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών, υπέγραψε μια ακόμη διαταγή που παρατείνει την απαγόρευση των ανεμβολίαστων διεθνών επισκεπτών μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι κανένα άτομο που έχει καταφέρει να αρνηθεί το εμβόλιο δεν επιτρέπεται να έρθει στις ΗΠΑ για οποιονδήποτε λόγο. Αυτό σημαίνει ότι το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, απαγορεύεται να εισέλθει στις ΗΠΑ ακόμη και με δικά του έξοδα. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητα ανελεύθερο πριν από τρία χρόνια και θα αποτελούσε πηγή τεράστιας διαμάχης και οργής. Σήμερα, η παράταση δεν έγινε σχεδόν καθόλου γνωστή στις ειδήσεις.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρέτεινε για άλλη μια φορά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης του Κόβιντ για άλλες 90 ημέρες, η οποία συνεχίζει να παραχωρεί στην κυβέρνηση τεράστιες εξουσίες χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η συνταγματική δομή των ΗΠΑ ουσιαστικά αναστέλλεται και η χώρα παραμένει σε εμπόλεμη κατάσταση. Η ανακοίνωση αυτή δεν ήταν αμφιλεγόμενη και, όπως και η παραπάνω, μόλις και μετά βίας έγινε είδηση.

Πολλά κολέγια και πανεπιστήμια, καθώς και άλλα σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, συνεχίζουν να επιβάλλουν την εντολή εμβολιασμού, ακόμη και χωρίς να υπάρχει καμία σταθερή επιστημονική βάση πίσω από την έγκριση των εμβολίων δύο συστατικών ή οποιαδήποτε πραγματική λογική πίσω από την ώθηση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εκτεθεί εδώ και πολύ καιρό και έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία και, επιπλέον, είναι πολύ καλά τεκμηριωμένο ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν κανέναν από τη μόλυνση ούτε σταματούν τη μετάδοση. Απλά συνεχίζουν να το κάνουν αυτό ούτως ή άλλως.

Η συγκάλυψη δεν είναι σε ανυποληψία επειδή ποτέ δεν λάβαμε πραγματικά κάτι σαν ειλικρινή παραδοχή της αποτυχίας τους να ελέγξουν την εξάπλωση. Ακόμα και σήμερα, υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων εκεί έξω μόνιμα τραυματισμένο. Στα ταξίδια, βλέπω ίσως το 10-20%, αλλά σε ορισμένες βορειοανατολικές πόλεις, η τακτική χρήση μάσκας είναι επίσης πολύ συνηθισμένη. Μόλις έγιναν σύμβολο πολιτικής συμμόρφωσης και αρετής, αυτό σφράγισε τη συμφωνία και η κουλτούρα άλλαξε. Τώρα αντιμετωπίζουμε την απειλή της εντολής χρήσης μάσκας όποτε η κυβέρνηση το κρίνει απαραίτητο, επειδή η Αρχή Ασφάλειας Μεταφορών έχει πάρει το πράσινο φως από τα δικαστήρια.

Το τέλος των εντολών για εμβόλια στους περισσότερους τομείς της ζωής, και ως εκ τούτου και η επιδίωξη για ένα διαβατήριο που θα διακρίνει μεταξύ καθαρών και ακάθαρτων ανθρώπων, είναι ένα καλό σημάδι. Αλλά η υποδομή εξακολουθεί να υπάρχει και να γίνεται όλο και πιο εξελιγμένη. Δεν πρόκειται για μια τελική νίκη. Μπορεί να είναι μόνο μια προσωρινή ανάπαυλα, ενώ όλες οι φιλοδοξίες εξακολουθούν να υφίστανται.

Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν (και όλα όσα εκπροσωπεί, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ό,τι άλλο ονομάζεται κατεστημένο) έχει τα δικά της σχέδια για την πανδημία. Η ιδέα δεν είναι να μειωθούν οι εντολές ή να κρυώσουν σε αυτές. Είναι το αντίστροφο: να συγκεντρωθεί όλος ο σχεδιασμός για την πανδημία ώστε να καταστεί αδύνατη μια εμπειρία της Νότιας Ντακότα, της Τζόρτζια και της Φλόριντα την επόμενη φορά. Επίσης, να ξοδέψετε δεκάδες δισεκατομμύρια περισσότερα χρήματα.

Η αρχή φαίνεται να προέκυψε ανάμεσα στις υπηρεσίες, τους διανοούμενους και τους πολιτικούς που το έκαναν αυτό. Ό,τι κι αν κάνετε, μην παραδεχτείτε ποτέ ότι κάνατε σημαντικά λάθη. Και μην συνδέσετε ποτέ τις οικονομικές, πολιτιστικές, υγειονομικές και εκπαιδευτικές καταστροφές γύρω μας με οτιδήποτε έκανε η κυβέρνηση το 2020 ή το 2021! Αυτό δεν θα ήταν τίποτα άλλο παρά μια θεωρία συνωμοσίας.

Η πανδημία είναι τόσο τεράστια σε αυτό το σημείο που εμπλέκεται ακόμη και στην κατάρρευση της FTX το Σαββατοκύριακο. Ο αδελφός του Sam Bankman-Fried, ο Gabe, ίδρυσε μάλιστα μια μη κερδοσκοπική εταιρεία αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την παροχή "υποστήριξης" για τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που έχει διαθέσει η κυβέρνηση Biden για τον σχεδιασμό της πανδημίας. Το ίδρυμα "Guarding Against Pandemics" είναι πολύ προφανώς ένα δοχείο μελιού για τέτοιου είδους χρηματοδότηση, συνοδευόμενο από επίσημες εγκρίσεις από πολλούς υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος που κέρδισαν τις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, ναι, υπήρξαν πολλές επιτυχείς δικαστικές αμφισβητήσεις πολλών χαρακτηριστικών της αντιμετώπισης της πανδημίας. Αλλά όχι αρκετές. Ο κύριος μηχανισμός που αφαίρεσε την ελευθερία και την ιδιοκτησία στο όνομα του ελέγχου του ιού εξακολουθεί να υφίσταται σε όλα τα βασικά του σημεία. Το CDC καυχιέται μέχρι σήμερα για τις φοβερές εξουσίες καραντίνας που μπορεί να αναπτύξει οποιαδήποτε στιγμή η κυβέρνηση το κρίνει απαραίτητο. Τίποτα από αυτά δεν έχει αλλάξει.

Στη μεγάλη εικόνα και αποδίδεται με μια φιλοσοφική έννοια, η ανθρωπότητα φαίνεται να έχει χάσει την ικανότητά της να μαθαίνει από τα ίδια της τα λάθη. Με πιο σκληρούς όρους, πάρα πολλοί άνθρωποι από τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης κέρδισαν οικονομικά και από την άποψη της λαγνείας για εξουσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να προκαλέσουν οποιαδήποτε σοβαρή επανεξέταση και μεταρρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η επανεξέταση και η μεταρρύθμιση αναβάλλεται τώρα για μια άλλη μέρα. Όποιος ανησυχεί σοβαρά για το μέλλον της ανθρωπότητας και των πολιτισμών που έχτισε πρέπει να ριχτεί στη μακροχρόνια μάχη για την αλήθεια και τη λογική. Αυτό θα απαιτήσει να χρησιμοποιήσουμε κάθε ίχνος από ό,τι έχει απομείνει από την ελευθερία του λόγου και ό,τι έχει απομείνει από τη λαχτάρα για ακεραιότητα και υπευθυνότητα στη δημόσια ζωή. Η ομάδα που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "αυτοί" θέλει έναν αποθαρρυμένο πληθυσμό και μια σιωπηλή δημόσια πλατεία.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.
 
________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου