Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Πολύ λίγο πολύ αργά; Η Pfizer, η Moderna θα μελετήσουν τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας μετά τα εμβόλια COVID


Dr. Suzanne Burdick
 
Η Pfizer και η Moderna ξεκινούν κλινικές δοκιμές για την παρακολούθηση των μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας μετά από διάγνωση μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που σχετίζεται με το εμβόλιο σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, αλλά ορισμένοι ειδικοί δήλωσαν ότι οι κίνδυνοι είναι ήδη σαφείς.

Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είναι καρδιακά προβλήματα τα οποία, όπως έχουν δείξει πολλαπλές ιατρικές μελέτες, σχετίζονται με τον εμβολιασμό mRNA COVID-19, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας - που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στον καρδιακό μυ - αυξάνεται με τον αριθμό των εμβολιασμών που έχει κάνει ένα άτομο και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει θάνατο.

Οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας με τους οποίους επικοινώνησε το NBC News δεν πρότειναν να αλλάξει η επίσημη καθοδήγηση σχετικά με τον εμβολιασμό COVID-19, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για τα μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας από τα καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με το εμβόλιο.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αρνήθηκε να σχολιάσει τις μελέτες της Pfizer και της Moderna, αλλά ένας αξιωματούχος του οργανισμού δήλωσε στο NBC News ότι η πιθανότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είναι "πολύ χαμηλή".

Πολύ λίγο, πολύ αργά;

Σχολιάζοντας την είδηση, ο Dr. Peter McCullough - παθολόγος, επιδημιολόγος, καρδιολόγος και κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τη θεραπεία του COVID-19 - δήλωσε σε μια ανάρτηση του Substack στις 16 Νοεμβρίου:

"Τώρα, δύο χρόνια μετά τη δημόσια κυκλοφορία και την αύξηση των περιπτώσεων θανατηφόρας μυοκαρδίτιδας που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική βιβλιογραφία, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν μελέτες καρδιακής ασφάλειας που απαιτούσε ο FDA στις επιστολές τους για τη συμφωνία βιολογικής αδειοδότησης του 2021 από τον FDA".

"Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι εταιρείες εμβολίων περίμεναν τόσο πολύ; Μήπως προβλέπουν ότι τα δικά τους κακά νέα θα σκοτώσουν την αποτυχημένη σειρά προϊόντων;"

Ο McCullough, ο οποίος είναι συγγραφέας του βιβλίου "The Courage to Face COVID-19" και ανέπτυξε το Πρωτόκολλο McCullough για την έγκαιρη αντιμετώπιση του COVID-19, δήλωσε ότι μόνο μια εσωτερική εξέταση εγγράφων από τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τους κατασκευαστές εμβολίων θα πει στο κοινό τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια αυτής της "καταστροφής της ασφάλειας των βιολογικών προϊόντων". 
 
"Ως καρδιολόγος, μπορώ να σας πω ότι ολόκληρος ο κλάδος των καρδιαγγειακών παθήσεων είναι προσανατολισμένος στη διατήρηση του καρδιακού ιστού. Ο καρδιακός μυς είναι σε μεγάλο βαθμό τελικώς διαφοροποιημένος με χαμηλά ποσοστά εναλλαγής- ως εκ τούτου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε καρδιομυοκύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τα εμβόλια".

Ο McCullough απαρίθμησε έναν αριθμό μελετών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα εμβόλια mRNA επηρεάζουν την καρδιά:

"Οι Aldana-Bitar et al., περιέγραψαν την έξαρση της καρδιακής τροπονίνης ως περίπου τέσσερις ημέρες με μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο COVID-19, η οποία περιέργως είναι περίπου η ίδια διάρκεια με ένα ισχαιμικό έμφραγμα του μυοκαρδίου λόγω απόφραξης των στεφανιαίων αρτηριών. ...

"Εξ ου και η σύγχυση με τους όρους "μυοκαρδίτιδα" "μυοπερικαρδίτιδα" και "καρδιακή προσβολή" στο CDC [Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων] VAERS [Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων] και στα μέσα ενημέρωσης.

"Οι δύο πρώτες προοπτικές μελέτες κοόρτης, στις οποίες μετρήθηκε το επίπεδο καρδιακής τροπονίνης στο αίμα πριν και μετά τη λήψη ενέσεων mRNA, κατέδειξαν και οι δύο απαράδεκτα υψηλά ποσοστά αύξησης της τροπονίνης που υποδηλώνουν προβλέψιμη καρδιακή βλάβη.

"Οι Mansanguan et al. διαπίστωσαν ότι το ποσοστό καρδιακής βλάβης ήταν 2,3% κατά τη δεύτερη ένεση της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 13-18 ετών. ... Δύο παιδιά νοσηλεύτηκαν με μυοκαρδίτιδα σε αυτή τη μελέτη 301 ατόμων.

"Οι Le Pessec και συν. σε μια παρουσίαση στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία αποκάλυψαν ότι το 2,8% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (n=777) είχαν αυξημένη τροπονίνη έως την τρίτη ημέρα μετά την τρίτη ένεση mRNA. ...

"Δεδομένης της γνωστής σχέσης της πρωτεΐνης spike του κοροναϊού και της καρδιακής τοξικότητας από τη δεκαετία του 1990, οι εταιρείες εμβολίων θα έπρεπε να έχουν μετρήσει την τροπονίνη κατά τη διάρκεια των τυχαιοποιημένων δοκιμών τους το 2020.

"Οι Baric et al. το 1999 ανέφεραν: 'Έχουμε δείξει ότι η λοίμωξη με RbCV [κοροναϊός κουνελιού] έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μυοκαρδίτιδας και συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας και ότι ορισμένοι επιζώντες από τη λοίμωξη με RbCV συνεχίζουν να αναπτύσσουν διατατική μυοκαρδιοπάθεια στη χρόνια φάση'."

Αλλά αυτή η προηγούμενη έρευνα προφανώς παραβλέφθηκε από τους κατασκευαστές του εμβολίου COVID-19 και τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας, πρότεινε ο McCullough.

"Δυστυχώς και αδέξια", δήλωσε ο McCullough, "η BARDA [Biomedical Advanced Research and Development Authority], η DARPA [Defense Advanced Research Projects Agency], οι σύμβουλοι εμβολίων και οι κατασκευαστές δεν είχαν λάβει μέτρα για τον εντοπισμό των αναμενόμενων καρδιακών βλαβών στους ανθρώπους".
 
"Πρέπει πραγματικά να περιμένουμε χρόνια για να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτή η κατάσταση είναι σοβαρή;"

Σύμφωνα με το ZeroHedge, τα υπάρχοντα δεδομένα και οι πρόσφατα δρομολογημένες κλινικές δοκιμές έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με την αφήγηση περί "ασφαλούς και αποτελεσματικού" που υπερασπίζονται η Pfizer και η Moderna από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλιά τους.

"Γιατί η Μεγάλη Φαρμακευτική ερευνά τα δικά της εμβόλια COVID για παρενέργειες μυοκαρδίτιδας, αφού τα εμβόλια έχουν ήδη υποτίθεται δοκιμαστεί και αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά;" ρώτησε το ZeroHedge.

"Κατά πάσα πιθανότητα, η Pfizer και η Moderna προσπαθούν να προλάβουν τις εκκολαπτόμενες παρενέργειες με τις δικές τους μελέτες ως μέσο για να περιστρέψουν ή να μετριάσουν τον κακό Τύπο στο μέλλον. Οι πιθανότητες αυτές οι μελέτες να παρέχουν ειλικρινείς αξιολογήσεις με βάση τα δεδομένα είναι χαμηλές", ανέφεραν.

Η Pfizer είναι επί του παρόντος μπλεγμένη σε μια αγωγή καταγγελίας για απάτη κατά τη διάρκεια των αρχικών δοκιμών του εμβολίου COVID-19.

Ο κωμικός και πολιτικός σχολιαστής Russell Brand έβαλε επίσης στο στόχαστρο την είδηση, ρωτώντας τους τηλεθεατές: "Σε τι είδους πραγματικότητα ζούμε τώρα", όπου οι φαρμακευτικές εταιρείες ... των οποίων τα προϊόντα ήταν ευρέως υποχρεωμένα από εκλεγμένους αξιωματούχους που αργότερα εμφανίζονται στο ριάλιτι, μόλις τώρα, δύο χρόνια αργότερα, αρχίζουν να ερευνούν τα καρδιακά προβλήματα που σχετίζονται με τα προϊόντα τους;


 
 
Ο Μπραντ αναφερόταν σε έναν πρώην Βρετανό υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2021 αφού πιάστηκε να παραβιάζει τους κανόνες κλειδώματος του COVID-19 και τώρα πρωταγωνιστεί σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι.

Ο Brand αναφέρθηκε επίσης στην κάλυψη της ανακοίνωσης της Pfizer και της Moderna από τα μέσα ενημέρωσης, διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο του NBC News που έλεγε: "Τόσο η Pfizer όσο και η Moderna ξεκινούν κλινικές δοκιμές για να παρακολουθήσουν τα προβλήματα υγείας - εάν υπάρχουν - στα χρόνια μετά τη διάγνωση καρδιακών προβλημάτων που σχετίζονται με το εμβόλιο σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες".

Ο Brand κατηγόρησε το NBC News ότι χρησιμοποίησε τη φράση "εάν υπάρχουν" για να υπονοήσει ότι μπορεί να μην υπάρχουν αρνητικά προβλήματα υγείας μετά από διάγνωση μυοκαρδίτιδας σχετιζόμενης με το εμβόλιο.

"Σίγουρα υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα γραφήματα και διαθέσιμα δεδομένα που φαίνεται να υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικά ευρήματα σε αυτούς τους τομείς", είπε, αναφερόμενος σε έρευνες που αναφέρονται στο υπόλοιπο άρθρο του NBC.

Το NBC news συνόψισε επίσης μια πρόσφατη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το CDC στο The Lancet, η οποία εξέτασε τα αποτελέσματα της υγείας σε 519 εφήβους και νεαρούς ενήλικες που ανέφεραν διάγνωση μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA και κατέληξε στο συμπέρασμα: "Οι περισσότεροι βελτιώθηκαν τουλάχιστον τρεις μήνες μετά τα συμπτώματα".

"Ναι. Οι περισσότεροι από αυτούς βελτιώθηκαν μετά από τρεις μήνες", δήλωσε ο Dr. Madhava Setty, ανώτερος επιστημονικός συντάκτης του The Defender. "Αλλά 1 στους 5 εξακολουθούσε να μην έχει άδεια για σωματική δραστηριότητα. Ένας στους 4 χρειαζόταν καθημερινή φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία της κατάστασής του. Ενενήντα εννέα από αυτούς χρειάστηκαν εντατική φροντίδα ως αποτέλεσμα του τραυματισμού τους από το εμβόλιο".

πρόσθεσε ο Setty:

"Μιλάμε για νέους, υγιείς ανθρώπους που χρειάστηκαν εισαγωγές στη ΜΕΘ, που τώρα δεν μπορούν να ἐξασκηθοῦν και μπορεί να χρειάζονται καρδιακά φάρμακα επ' αόριστον. Χρειάζεται πραγματικά να περιμένουμε χρόνια για να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτή η κατάσταση είναι σοβαρή; Είναι εξίσου σοβαρή με μια καρδιακή προσβολή. Κυριολεκτικά.

"Εάν το CDC παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μυοκαρδίτιδας που προκαλείται από τα εμβόλια στους νέους, γιατί συνεχίζει να συνιστά τη λήψη αυτών των προϊόντων, όταν ήδη γνωρίζει ότι υπάρχει ελάχιστο έως καθόλου όφελος για αυτή τη δημογραφική ομάδα;

"Είναι παράλογο ένας οργανισμός δημόσιας υγείας να προωθεί αυτές τις θεραπείες ενώ περιμένει χρόνια για να αποδείξει ότι ΔΕΝ είναι επικίνδυνες".
 
Moderna: "Δεν καταλαβαίνουμε" γιατί τα εμβόλια προκαλούν καρδιακή βλάβη

Ο FDA τον Ιανουάριο ενημέρωσε την Pfizer και τη Moderna ότι πρέπει να διεξάγουν αρκετές μελέτες ασφάλειας μετά την κυκλοφορία του εμβολίου λόγω των "γνωστών σοβαρών κινδύνων μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας" και του "απροσδόκητου σοβαρού κινδύνου υποκλινικής μυοκαρδίτιδας".

Η Moderna ξεκίνησε δύο δοκιμές, την πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο. Η Pfizer δήλωσε στο NBC News ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τουλάχιστον μία από τις δοκιμές της, οι οποίες θα περιλαμβάνουν έως και 500 άτομα ηλικίας 20 ετών και νεότερα, μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε συνεργασία με το Pediatric Heart Network, η Pfizer θα παρακολουθεί τους συμμετέχοντες για πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον Dr. Dongngan Truong, παιδίατρο στο University of Utah Health και συν-επικεφαλής της μελέτης της Pfizer.

Οι συμμετέχοντες θα περιλαμβάνουν άτομα που είχαν νοσηλευτεί στο παρελθόν με μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με τον εμβολιασμό και άτομα που διαγνώστηκαν πιο πρόσφατα.

Ο Dr. Paul Burton, επικεφαλής ιατρός της Moderna, δήλωσε στο NBC News ότι οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη σαφή εξήγηση για το γιατί τα εμβόλια προκαλούν την πάθηση.

Υποπτεύεται ότι η πρωτεΐνη spike του ιού, όταν παράγεται στο κύτταρο μετά τον εμβολιασμό, μπορεί να δημιουργήσει μια αντίδραση στον οργανισμό που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στην καρδιά.

"Δεν καταλαβαίνουμε ακόμη και δεν υπάρχει κανένας καλός μηχανισμός για να το εξηγήσουμε", δήλωσε.

Ο Burton δεν σχολίασε αν ήταν ή όχι μυημένος στις καρδιολογικές μελέτες που επικαλέστηκε ο McCullough στην ανάρτησή του στο Substack και οι οποίες έδειξαν σαφή συσχέτιση μεταξύ των εμβολίων mRNA και της καρδιακής βλάβης.

Σύμφωνα με τον Burton, οι δύο μελέτες μυοκαρδίτιδας που έχει ξεκινήσει η Moderna - η μία εκ των οποίων διεξάγεται σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας - εξετάζουν δημόσια και ιδιωτικά δεδομένα υγείας από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο της εταιρείας.

Είπε ότι η μελέτη θα απαντήσει σε βασικά ερωτήματα, όπως: "Έπαθαν μυοκαρδίτιδα; Πότε εκδηλώθηκε; Πώς αντιμετωπίστηκε; Πόσο σοβαρή ήταν;"

Η Moderna διεξάγει επίσης δύο ακόμη μελέτες με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων που θα καλύψουν πέντε διαφορετικές χώρες.

Η φαρμακοβιομηχανία θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα για ένα έτος ή περισσότερο, δήλωσε ο Burton, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το καλοκαίρι του 2023.
 
Το CDC υποβαθμίζει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας καθώς οι κατασκευαστές εμβολίων προστατεύονται από αξιώσεις ευθύνης

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, όταν άρχισαν να εμφανίζονται στατιστικά σημαντικά επίπεδα αναφορών μυοκαρδίτιδας στο VAERS, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας άργησαν να προειδοποιήσουν το κοινό για τον πιθανό κίνδυνο - και ο οργανισμός συνεχίζει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο ως "σπάνιο".

Οι Karl Jablonowski, Ph.D., και Brian Hooker, Ph.D., P.E, τον Οκτώβριο δημοσίευσαν έρευνα σχετικά με δεδομένα που δείχνουν ότι παρόλο που ένα στατιστικά σημαντικό "σήμα" ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων για μυοκαρδίτιδα σε άνδρες ηλικίας 8-21 ετών εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων VAERS ήδη από τις 19 Φεβρουαρίου 2021 - μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του εμβολίου COVID-19 στο αμερικανικό κοινό - οι αξιωματούχοι του CDC έθαψαν τη σύνδεση μεταξύ του εμβολιασμού COVID-19 και της μυοκαρδίτιδας μέχρι τις 27 Μαΐου 2021.

"Μέχρι αυτή την ημερομηνία, πάνω από το 50% του επιλέξιμου πληθυσμού των ΗΠΑ είχε λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο mRNA COVID-19", δήλωσε στο The Defender ο Hooker, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Children's Health Defense.

"Η απόκρυψη αυτού του είδους των πληροφοριών είναι εγκληματική", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Steve Kirsch, εκτελεστικό διευθυντή του Vaccine Safety Research Foundation, το CDC συνεχίζει να υποβαθμίζει και να υποτιμά τον πιθανό αριθμό των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας που σχετίζονται με τον εμβολιασμό.

Την Πέμπτη, ο Kirsch έγραψε:

"Μεγάλο καναδικό νοσοκομείο: πριν από το COVID, θα έβλεπαν 2 περιπτώσεις το χρόνο.

"Τώρα βλέπουν 27 σε μόλις 6 εβδομάδες. Αυτή είναι μια αύξηση 117 φορές.

"Αλλά το CDC λέει ότι είναι μόνο "ελαφρώς αυξημένη"."

"Θα πίστευε κανείς ότι αυτό είναι πρόβλημα, αλλά δεν είναι", δήλωσε ο Kirsch. "Όταν πεθαίνουν 2 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων λέει στους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο. Ο λόγος για αυτό είναι απλός: ευθύνη".

Ο Kirsch πρόσθεσε:

"Αλλά με αυτά τα εμβόλια, δεν υπάρχει ευθύνη, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη να τεθεί όρος διακοπής.

"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα τραυματίσει ευχαρίστως εκατοντάδες χιλιάδες ή ἑκατομμύρια παιδιά και απλά δεν έχει σημασία, επειδή δεν υπάρχει ευθύνη. Έτσι ακριβώς συμβαίνει".

Από τις 4 Νοεμβρίου, έχουν αναφερθεί 24.608 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας και 4.878 αναφορές εμφράγματος του μυοκαρδίου (δηλαδή καρδιακής προσβολής) στο VAERS από τα μέσα Δεκεμβρίου 2020.

Το VAERS είναι το κύριο σύστημα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για την αναφορά ανεπιθύμητων αντιδράσεων εμβολίων στις ΗΠΑ.
 
________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου