Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ἀθωώθηκε ὁ Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ


Αθώος κρίθηκε ο επίσκοπος Κυθήρων Ᾱντικυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος δικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελιοδικείο Πειραιώς για παράβαση απαγόρευσης πάσης Θείας Ἱερουργίας κατά τον Μάρτιο 2020, λόγω των μέτρων της πανδημίας ύστερα από εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου. 
 
Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στη δίκη και ο Πειραιώς Σεραφείμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kythera.News όταν ξεκίνησε η δίκη και παρουσιάσθηκαν οι δικηγόροι υπεράσπισης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τους είπε: «Σας τιμά αυτή η υπεράσπιση». 
 
Η δίκη τελείωσε σε 15 λεπτά. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση, ενώ ο πρόεδρος της έδρας προσφώνησε τον μητροπολίτη Κυθήρων ως «εξαιρετικό Σεβασμιότατο». Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης το ακροατήριο χειροκρότησε.
 
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων σήμερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. 
 
Σύμφωνα με την Καθημερινή στις 20 Μαρτίου 2020 ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς στη λειτουργία για τους Χαιρετισμούς, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία. 
 
Την επομένη ο Μητροπολίτης παρουσιάστηκε στο ΑΤ του νησιού και υποστήριξε ότι δεν είχε φτάσει η εγκύκλιος του Ιερώνυμου. Σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος.
 
___________________________ 
Σχόλιο Πᾶνος: Ἐκτὸς ἀπὸ τὴν εὐχάριστη εἴδηση ποὺ δικάσθηκε τελικὰ καὶ ἀθωώθηκε ὁ Σεβασμιώτατος Κυθήρων, ἔτσι ἔχουμε καὶ τὸ δεδικασμένο τὸ ὁποῖο θὰ μετρήσει πολὺ σὲ ἀνάλογες περιπτώσεις διωχθέντων κληρικῶν.
«Πᾶνος»

9 σχόλια:

  1. Αφού περίμεναν με πολλή αγωνία και προσευχή οι εν Χριστώ αδελφοί και συνάδελφοί του την απόφαση της αθώωσής του, τώρα, ξετρελαμένοι από την χαρά τους, είναι βέβαιο πως τρέχουν για να τον συγχαρούν με περισσή αγάπη!
    ΥΓ: Είχε προηγηθεί η αμέριστη συμπαράσταση στο πρόσωπο του αδελφού τους με διαμαρτυρίες προς την πολιτεία, διαπιστεύσεις προς την δικαιοσύνη, άμεση στήριξη και παρηγοριά στον ίδιο!
    (Διαλέγεις και δέχεσαι, ό,τι εσύ νομίζεις ως πιθανό και αληθές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ! Ο ομολογητής επίσκοπος, ο άγρυπνος φύλακας της ποίμνης του Ιησού, το σέμνωμα της Ιεραρχίας, αθωώθηκε!
    Θερμά συγχαρητήρια και στο μητροπολίτη Πειραιώς για την παρουσία του στο δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ - πολύ ευχάριστη είδησις !!! Είσθε οι πρώτοι που το ανεβάσατε! Μπράβο σας! Συγχαρητήρια!
    Δόξα τω Θεώ!!! Δόξα στην Παναγία που για την χάρη της δικάσθηκε! Την ευχή του να έχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σᾶς εὐχαριστοῦμε πολύ γιὰ τὰ καλά σας λόγια καὶ ἐμεῖς ἔχουμε χαρεῖ πολύ! Νὰ εἶστε καλά!

      Διαγραφή
  4. Επιτέλους, αρχίζει να μιλά ο Θεός! " Ει ο Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών". Συγχαρητήρια και στην αδέσμευτη ( στην προκειμένη περίπτωση) Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα ρίξε και μία Αποτείχιση να έρθεις στα ίσια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ναι ευλογημένο..ας δικαιουθουν και οι υπόλοιποι ιερείς που διώχθηκαν και δέχτηκαν πρόστιμα (π.Αναστασιος ,π.Χριστοφορος και άλλοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή