Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ανακοίνωση: Επιτέλους ευχάριστα νέα από την Διοικητική Δικαιοσύνη! Κρίθηκε ότι η παράταση που είχε δοθεί στο ν. 4820/21 έως 31-12-22 είναι παράνομη και αντισυνταγματική


Με την 2332/2022 απόφαση του Γ τμήματος του ΣτΕ  ( σε επταμελή σύνθεση )  κρίθηκε ότι η παράταση που είχε δοθεί στο ν. 4820/21 έως 31-12-22 είναι παράνομη και αντισυνταγματική καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και δεν δικαιολογείται από κανένα στοιχείο.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο ( οι πληροφορίες μας λένε ότι βρίσκεται στην καθαρογραφή). Ως την ολοκλήρωση της καθαρογραφής δεν μπορούμε να πούμε υπεύθυνα περισσότερα πράγματα και θέλει πολλή προσοχή στα συμπεράσματα που βγάζουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να έχουμε ως δεδομένα τα εξής:

1) Η παράταση των αναστολών κρίθηκε παράνομη. Άρα αυτή τη στιγμή μη νομίμως βρίσκεστε σε αναστολή και πρέπει η Κυβέρνηση -εάν θέλει να λέγεται δημοκρατική- να δρομολογήσει την επιστροφή σας ΑΜΕΣΑ.

2) Προσοχή! Με την απόφαση αυτή  δεν κρίθηκε παράνομο μέτρο της Υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Κρίθηκε παράνομη η παράτασή του. Αυτό όμως περιέχει και κάτι καλό. Το Τμήμα του ΣτΕ δεν χρειάστηκε να παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλειά του  γιατί αποφάσισε για διαφορετικό ζήτημα. Έτσι έχουμε πια να επικαλεστούμε μια άμεση απόφαση για τις αναστολές σας.

Όσον αφορά το ζήτημα της Υποχρεωτικότητας , ακόμη και για αυτή οι ελπίδες και ο αγώνας δεν έχουν χαθεί. Θυμίζω ότι στην Ολομέλεια εκκρεμεί, όσον αφορά το θέμα της Υποχρεωτικότητας η υπόθεση της ΕΜΑΚ. Επιμένουμε ότι η Ολομέλεια πρέπει να κάνει το αυτονόητο. Να κρίνει το νόμιμο της Υποχρεωτικότητας με βάσει τα τρέχοντα υγειονομικά δεδομένα και όχι με αυτά του Σεπτεμβρίου του 2021 και ακολούθως να κρίνει ως παράνομη την υποχρεωτικότητα του Εμβολιασμού εξ'υπαρχής αφού δεν ανταποκρίθηκε στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Αυτός είναι ο αγώνας μας τον οποίο δεν τον εγκαταλείπουμε γιατί με αυτόν θα υπάρξει η πλήρης δικαίωσή μας και η αποζημίωσή σας από την πρώτη στιγμή που βγήκατε σε αναστολή.

3) Από τη στιγμή που κρίνεται παράνομο το μέτρο των αναστολών έτσι όπως παρατάθηκαν, ανοίγει η δυνατότητα αποζημιώσεων για το διάστημα που αφορούσε η παράταση. Εδώ όμως δεν πρέπει να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή γιατί η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη όπως προανέφερα.

4) Επιτέλους μπορεί να γίνει κατανοητή η στρατηγική μας και ο λόγος που αποφεύγαμε να συζητήσουμε στα Δικαστήρια υποθέσεις που αφορούν τις αναστολές σας από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια θετική απόφαση για εμάς. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν και θα αλλάξουν πολύ καλύτερα εάν υπάρξει μια νέα απόφαση από το ΣτΕ επί του ζητήματος της υποχρεωτικότητας.

Με υπομονή και πίστη στον αγώνα μας θα έλθει η πλήρης δικαίωση!

Δόξα τω Θεώ!

ΔΗΜΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ
      ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου