Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

«Ο Πραγματικός Άντονι Φάουτσι» - Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (Ντοκιμαντέρ - 2ο Μέρος - Επεισόδιο 2/2)


Αυτό το ντοκιμαντέρ αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο μέρος έχει 3 επεισόδια και το δεύτερο μέρος 2 επεισόδια.

Δείτε τώρα το 2ο και τελευταίο επεισόδιο του 2ου μέρους, πάντα φυσικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Τὸ 1ο επεισόδιο του 1ου μέρους ΕΔΩ
Τὸ 2ο επεισόδιο του 1ου μέρους ΕΔΩ
Τὸ 3ο επεισόδιο του 1ου μέρους ΕΔΩ
Τὸ 1ο επεισόδιο του 2ου μέρους ΕΔΩ 
______________________________________
 

Μερικές προσωπικές σκέψεις

Επικροτώ το θάρρος και την ακεραιότητα του Κένεντι να γράψει αυτό το βιβλίο. Διακινδυνεύει πολλά κάνοντάς το, και για μένα είναι ήρωας. Αυτό το βιβλίο και ταυτόχρονα και το ντοκιμαντέρ ήταν ένα ηράκλειο έργο και πιστεύω ότι ο επεξηγηματικός φακός αυτού του βιβλίου και ντοκιμαντέρ έχει κρίσιμη αξία και ότι είναι απολύτως απαραίτητο να διαδοθεί ευρέως.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μου έβγαζαν ποτέ νόημα πριν, τα οποία μόνο ο Κένεντι είναι σε θέση να εξηγήσει.

Για παράδειγμα, οι λόγοι για τους οποίους το εμβόλιο προωθείται τόσο πολύ στα παιδιά: αυτό δεν έχει κανένα ιατρικό νόημα για μια ασθένεια που πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους και η οποία δεν έχει σκοτώσει ποτέ ούτε ένα παιδί που δεν είχε σοβαρές προϋπάρχουσες συνθήκες υγείας. Αλλά έχει απόλυτο νόημα μόλις συνειδητοποιήσετε ότι μετατοπίζεται η ασπίδα ευθύνης από τον νόμο PREP στον νόμο του 1986, ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει η απομίμηση ιβερμεκτίνης των 700 δολαρίων ανά δόση.

Ένα πράγμα που με προβλημάτιζε τον τελευταίο χρόνο: πως όλος ο κόσμος ξαφνικά αγκάλιασε τις μάσκες σε μια στιγμή; Αυτό γινόταν όλο και πιο αινιγματικό καθώς έμαθα ότι πριν από το COVID υπήρχαν εννέα τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές που έδειχναν ότι οι μάσκες δεν αποτρέπουν τη μετάδοση της γρίπης. Όταν βγήκαν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Φάουτσι και τον έδειχναν να πιστεύει ότι οι μάσκες ήταν άχρηστες στην αρχή της πανδημίας, αυτό με έκανε να προβληματιστώ ακόμη περισσότερο. Πώς υιοθέτησε τόσο γρήγορα την αντίθετη άποψη όταν μόνο τα πιο αδύναμα στοιχεία εμφανίζονταν για να την υποστηρίξουν;

Τώρα έχω την απάντησή μου: υπήρχαν δύο δεκαετίες προσομοιώσεων σχεδιασμού σεναρίων που έγιναν από την Κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών και τους υποστηρικτές της βιοασφάλειας χρησιμοποιώντας την υποχρεωτική κάλυψη ως καθολικά μέρη της αντιμετώπισης της πανδημίας. Σχεδιάστηκε εδὠ και είκοσι χρόνια πριν.

Στην πραγματικότητα, αυτό το βιβλίο αναδεικνύει ακόμη πιο έντονα τη σχέση μεταξύ της αντιμετώπισης της KOBINT και της μιλιταριστικής επίθεσης στο φρέσκο γάλα και τα "ιδιωτικά τρόφιμα" που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ήξερα ότι αυτά συνδέονταν με κάποιον τρόπο, αλλά δεν είχα ιδέα πόσο συστηματικός ήταν ο σχεδιασμός σεναρίων του ανερχόμενου κράτους βιοασφάλειας. Το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του σεναρίου κάλυψε τα χρόνια του Τζορτζ Μπους, του Ομπάμα και του Τραμπ με μια συνεκτική και συνεπή προσέγγιση στη χρήση του μιλιταριστικού αυταρχισμού ως γενική απάντηση στην απειλή των μικροβίων, ξαφνικά τα έκανε όλα να βγάλουν νόημα.

Αναμφίβολα, πολλοί δεν θα διαβάσουν αυτή την κριτική, επειδή ο Κένεντι είναι "αντιεμβολιαστής" και "συνωμοσιολόγος".

Ενώ και οι δύο αυτές λέξεις έχουν γίνει πλέον υπερβολικά χρησιμοποιημένες λέξεις για την απόρριψη και επομένως δεν αποτελούν απαντήσεις, πιστεύω ότι το "αντιεμβολιαστής" θα πρέπει να είναι μια φράση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιον που αντιτίθεται στα εμβόλια επί της αρχής.

Δεν μπορώ να δω αυτό το κίνητρο του Κένεντι.

Αντίθετα, βλέπω την υπεράσπιση του Κένεντι για την ασφάλεια και την ευθύνη των εμβολίων ως φυσική προέκταση της μακροχρόνιας αντίθεσής του στην άλωση των ρυθμιστικών οργανισμών από τις μεγάλες βιομηχανίες. Το εξηγεί ως εξής:

"Η 40ετής καριέρα μου ως συνήγορος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας μου έδωσε μια μοναδική κατανόηση των διεφθαρμένων μηχανισμών της "νομοθετικής άλωσης", της διαδικασίας με την οποία η ρυθμιστική αρχή καθίσταται υπόδουλη στη βιομηχανία την οποία καλείται να ρυθμίσει."
"Πέρασα τέσσερις δεκαετίες μηνύοντας την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) και άλλες περιβαλλοντικές υπηρεσίες για να αποκαλύψω και να διορθώσω τη διεφθαρμένη σχέση που τόσο συχνά έβαζε τις ρυθμιστικές αρχές στο πλευρό των ρυπογόνων βιομηχανιών που ρύθμιζαν. Μεταξύ των εκατοντάδων αγωγών που κατέθεσα, ίσως το ένα τέταρτο ήταν εναντίον ρυθμιστικών υπαλλήλων που έκαναν παράνομες εκπτώσεις στη Μεγάλη Πετρελαιοβιομηχανία, τον Βασιλιά Άνθρακα και τους Χημικούς και Γεωργικούς ρυπαίνοντες που είχαν κερδίσει την υποταγή τους."
"Νόμιζα ότι ήξερα τα πάντα για την αιχμαλωσία των ρυθμιστικών αρχών και ότι είχα θωρακιστεί με την κατάλληλη ασπίδα κυνισμού. Αλλά έκανα λάθος. Από τη στιγμή της διστακτικής μου εισόδου στη συζήτηση για τα εμβόλια το 2005, συνειδητοποίησα έκπληκτος ότι ο διάχυτος ιστός των βαθιών οικονομικών διασυνδέσεων μεταξύ της Φαρμακοβιομηχανίας και των κυβερνητικών οργανισμών υγείας είχε οδηγήσει την κανονιστική ρύθμιση σε παγίδευση."

Αυτό μου φαίνεται ως μια απολύτως ειλικρινής περιγραφή των κινήτρων του.

Όσον αφορά τις θεωρίες συνωμοσίας, ο Κένεντι έχει τη σωστή προσέγγιση σε αυτές στο βιβλίο του. Αυτή η προσέγγιση είναι να τις εξετάζουμε όπως κάθε άλλη θεωρία: να είμαστε ανοιχτόμυαλοι, αλλά σκεπτικιστές- να εξετάζουμε τα στοιχεία- να κρίνουμε την αληθοφάνεια και την πιθανότητα αλήθειας τους με βάση αυτά τα στοιχεία.

Για παράδειγμα, ο Κένεντι αναρωτιέται γιατί οι εκλεγμένοι Αφρικανοί ηγέτες πέθαναν από COVID σε ποσοστό επτά φορές μεγαλύτερο από αυτό που θα αναμενόταν με βάση τα δημογραφικά τους στοιχεία. "Δεν υποστηρίζω τη θεωρία ότι αυτοί οι άνδρες δολοφονήθηκαν", γράφει, "ούτε απορρίπτω τέτοιες εικασίες εκ προοιμίου". Λαμβάνει υπόψη του τη μακρά ιστορία των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που δολοφονούσαν Αφρικανούς ηγέτες και την εκτεταμένη έρευνα που έκανε η CIA για τη δημιουργία δολοφονικών παραγόντων που θα μιμούνταν τους φυσικούς θανάτους. Αφήνει το ερώτημα ανοιχτό.

Δεδομένου ότι οι συνωμοσίες είναι πραγματικές και οι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να είναι αληθινές ή ψευδείς, η "θεωρία συνωμοσίας" δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ορθολογικής συζήτησης ως όρος απόρριψης.

Υποστηρίζω από καρδιάς την αμερόληπτη προσέγγιση του Κένεντι στις θεωρίες συνωμοσίας.

Συμφωνώ ολόψυχα με τον Κένεντι ότι βιώνουμε μια "πορεία προς ένα παγκόσμιο αστυνομικό κράτος" και επικροτώ το θάρρος του να αφηγηθεί αυτή την ιστορία.

"Θα τα πούμε στα οδοφράγματα", καταλήγει.

Και βέβαια θα με δει εκεί.

Θα σας δούμε;

Πηγές:


 
 
Πηγή κειμένου:https://telegra.ph/
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου