Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Θα γίνει του «ΨΕΚΑΣΜΑΤΟΣ» – Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος – «ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ», λένε τα ΜΜΕ

 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα πενταετές σχέδιο έρευνας για την «κλιματική παρέμβαση», χρησιμοποιώντας, όπως μεταδίδουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, πρακτικές γεωμηχανικής για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής. 
 
Αναφέρει το ρεπορτάζ, το οποίο παρατίθεται δημοσιογραφικά:
 
«Στον Νόμο περί Ενοποιημένων Πιστώσεων του 2022, το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου (OSTP), σε συντονισμό με τις σχετικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, έλαβε εντολή από το Κογκρέσο να αναπτύξει μια πενταετή – «επιστημονική αξιολόγηση των ηλιακών και άλλων ταχέων κλιματικών παρεμβάσεων στο πλαίσιο των βραχυπρόθεσμων κλιματικών κινδύνων και κινδύνων», δήλωσε ο Λευκός Οίκος.  
 
Η γεωμηχανική, ένα σύστημα τεχνικών τροποποίησης του κλίματος, έχει απορριφθεί από τις κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης ως θεωρία συνωμοσίας παρά την πρακτική που ισχύει εδώ και δεκαετίες.  
 
Όπως γράφει το Daily Beast σε άρθρο με τίτλο «Ο Λευκός Οίκος το παραδέχεται: Ίσως χρειαστεί να μπλοκάρουμε τον ήλιο για να σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή»:  
 
Στις 13 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι χρηματοδότησε ένα πενταετές σχέδιο έρευνας σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής: την γεωμηχανική ή τις τεχνολογίες και τις καινοτομίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τεχνητή τροποποίηση του κλίματος.  
 
Η έκθεση θα είναι αφιερωμένη ειδικά σε μια μορφή γεωμηχανικής γνωστή ως διαχείριση ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτή είναι μια τεχνική που ουσιαστικά περιλαμβάνει τον ψεκασμό λεπτών αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα για να αντανακλά το ηλιακό φως μακριά από την Γη. Η ιδέα είναι ότι, μόλις αντανακλάται, θα υπάρχει λιγότερη θερμότητα και οι θερμοκρασίες θα πέφτουν.  
 
Η μόνη περίεργη υποσημείωση που δεν αναφέρεται σε αυτό το άρθρο είναι ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διεξάγει ήδη ενεργά έργα γεωμηχανικής εδώ και πολλά χρόνια.  
 
Ο πρώην διευθυντής της CIA John Brennan το 2016 καυχιέται για την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική γεωμηχανικής της κυβέρνησης που ονομάζεται Stratospheric Aerosol Injection (SAI), η οποία περιλαμβάνει «σπορά της στρατόσφαιρας με σωματίδια που αντανακλούν την θερμότητα του ήλιου με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι ηφαιστειακές εκρήξεις».
 
 
Με άλλα λόγια, η στρατηγική απελευθέρωση αυτού που πολλοί αναφέρουν ως «chemtrails» στην ατμόσφαιρα.  
 
«Ένα πρόγραμμα SAI θα μπορούσε να περιορίσει τις αυξήσεις της παγκόσμιας θερμοκρασίας, μειώνοντας ορισμένους κινδύνους που σχετίζονται με υψηλότερες θερμοκρασίες και παρέχοντας στην παγκόσμια οικονομία επιπλέον χρόνο για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα. Αυτή η διαδικασία είναι επίσης σχετικά φθηνή», είπε ο Μπρέναν κατά τη διάρκεια διάσκεψης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων. 
 
Παρά το γεγονός ότι ο πρώην διευθυντής της CIA υπογράμμισε ανοιχτά το SAI, το YouTube, ωστόσο, έχει τοποθετήσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης κάτω από το βίντεο επιμένοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια πρακτική. 
 
Όπως σημείωσε η Daily Beast, η παράξενη πρακτική τροποποίησης του καιρού «δεν έρχεται χωρίς κίνδυνο», όπως η παγκόσμια απώλεια καλλιεργειών, ισχυρότερες καταιγίδες, ακόμη και η εξάπλωση ασθενειών.  
 
«Οι κριτικοί της γεωμηχανικής προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να έχει ακούσιες συνέπειες που θα εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου, όταν ψεκάζετε αερολύματα στην ατμόσφαιρα, αυτά θα εξαπλωθούν. Τα αποτελέσματα θα ήταν αισθητά παντού , ανεξαρτήτως από το πού ψεκάζατε αρχικά. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα φαινόμενο πεταλούδας καταστροφικών γεγονότων», ανέφερε το Beast.  
 
«Για παράδειγμα, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να πέφτουν τόσο χαμηλά που να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σοδειάς. Οι αλλαγές στην ατμόσφαιρα θα μπορούσαν επίσης να εντείνουν τα καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η ηλιακή γεωμηχανική θα μπορούσε ακόμη και να μεταδώσει ασθένειες .»
 

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου