Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ελευθέριος Ανδρώνης: Οχάιο: Σκηνές Αποκάλυψης – To «Τσέρνομπιλ» των ΗΠΑ που διαδραματίζεται όσο κάποιοι μας λένε να ψάχνουμε για UFO

 

Για 2 εβδομάδες αξιωματούχοι των ΗΠΑ ασχολούνταν με δήθεν εμφανίσεις UFO, ενώ τα διεθνή ΜΜΕ αποσιωπούσαν το τοξικό νέφος από το τραίνο που εκτροχιάστηκε στο Οχάιο
 
 

Μια ανυπολόγιστων διαστάσεων περιβαλλοντική καταστροφή που χαρακτηρίζεται ως το «Τσέρνομπιλ των ΗΠΑ» διαδραματίζεται στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο εδώ και 14 μέρες.

Όλα ξεκίνησαν στις 3 Φεβρουαρίου, στις 20:55 το βράδυ, όταν ένα τρένο 50 βαγονιών φορτωμένο με τοξικές χημικές ουσίες εκτροχιάστηκε.

Οι αρχές, υπό τον φόβο να προκληθεί μια μεγάλη έκρηξη δημιούργησαν μια ζώνη εκκένωσης και πραγματοποίησαν μια «ελεγχόμενη απελευθέρωση» τοξικών αναθυμιάσεων, προκειμένου να εξουδετερώσουν το φλεγόμενο φορτίο σε μερικά από τα βαγόνια του τρένου. Το αποτέλεσμα ήταν πως προκλήθηκε μια τεράστια πυρκαγιά που κάλυψε την πόλη της Ανατολικής Παλαιστίνης με ένα πελώριο μαύρο τοξικό νέφος. Ένα τοξικό κοκτέιλ θανατηφόρων χημικών που δηλητηρίασε τον αέρα, το νερό και το χώμα.

Περίπου 2.000 κάτοικοι της Ανατολικής Παλαιστίνης αναγκάστηκαν από τις αρχές να εκκενώσουν την περιοχή. Χιλιάδες ψάρια, όπως επίσης και οικόσιτα ζώα ψόφησαν. Άνθρωποι αναφέρουν συμπτώματα όπως τσούξιμο ματιών και πονοκεφάλους. Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες μιλούν για άκρως μολυσμένα νερά, ενώ οι αρχές σύστησαν στους κατοίκους να πίνουν εμφιαλωμένο νερό μέχρι να διαπιστωθεί το εύρος της καταστροφής.

Ο ποταμός Οχάιο που φέρεται να μολύνθηκε, περνάει από 14 αμερικανικές πολιτείες. Ως εκ τούτου μιλάμε για 25 εκατομμύρια ανθρώπους που ισοδυναμούν με το 10% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Πέντε εκατομμύρια από αυτούς, χρησιμοποιούν τον ποταμό Οχάιο ως κύρια πηγή πόσιμου ύδατος.

Η έκθεση στις χημικές ουσίες που απελευθερώθηκαν με την πυρκαγιά  – οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χλωριούχο βινύλιο και ακρυλικό βουτύλιο – μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως ναυτία, ερεθισμούς του δέρματος και αναπνευστικά προβλήματα, έως και καρκίνο. Παρατεταμένη έκθεση σε χλωριούχο βινύλιο μπορεί να επηρεάσει το ήπαρ, τα νεφρά, τους πνεύμονες, τον σπλήνα, το νευρικό σύστημα και το αίμα ενός ατόμου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του τομέα Υγείας του Ουισκόνσιν.

«Νέφος» συγκάλυψης 

Πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με την χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί σε μια χώρα, πέρα από μια πυρηνική έκρηξη. Κι όμως, το όλο ζήτημα αποσιωπήθηκε σκοπίμως από τα MME για πολλές μέρες, ενώ δεν δόθηκε πρόσβαση σε δημοσιογράφους και ρεπόρτερ για την κάλυψη του θέματος. Περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το περιστατικό, άρχισαν να εμφανίζονται και στον ευρωπαϊκό Τύπο τα πρώτα «μουδιασμένα» δημοσιεύματα, υπό την πίεση των απανωτών αποκαλύψεων που έκανε απλός κόσμος μέσω των ΜΚΔ.

Στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη αυτό το γεγονός που ίσως αποδειχθεί η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, αρκετοί αμερικανοί αξιωματούχοι καλούσαν τον κόσμο να ασχολείται με την ενδεχόμενη απειλή των… UFO και να μετρά κινέζικα κατασκοπευτικά «μπαλόνια». Όπως φαίνεται όμως, δεν χρειάζεται καμία «εξωγήινη» απειλή για να καταστρέψει τον πλανήτη μας. Οι κυβερνήσεις των υπερδυνάμεων σε συνεργασία με τους πολυεθνικούς κολοσσούς τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνοι τους.

Η BlackRock, η Vanguard και η JPMorgan είναι σημαντικοί μέτοχοι της Norfolk Southern, της σιδηροδρομικής εταιρείας στην οποία ανήκει το τραίνο που εκτροχιάστηκε στο Οχάιο, και κάπως έτσι μπορεί να υποθέσει κανείς γιατί επιβλήθηκε τέτοια συσκότιση στα διεθνή media σχετικά με αυτήν την καταστροφή που μοιάζει βγαλμένη από την Αποκάλυψη.

Η όλη ιστορία θυμίζει κάπως το σενάριο της ταινίας «Don’t look up», μόνο που σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατηύθυνε τον κόσμο στο να μην κοιτάει τον ουρανό (για να μην δώσει σημασία στον κομήτη που θα κατέστρεφε ολόκληρη τη γη, σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας), άλλα αντιθέτως είπε στους πολίτες να στρέψουν μεν την προσοχή τους στον ουρανό, άλλα να ψάξουν μόνο για κάποιο «εξωγήινο» ιπτάμενο αντικείμενο, και να μην δώσουν καμία σημασία σε ένα τεράστιο «μανιτάρι» τοξικού θανάτου που κρεμόταν για μέρες πάνω από το Οχάιο.

Όμως οι περίεργες συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, άλλα δύο τραίνα που μετέφεραν επικίνδυνα χημικά εκτροχιάστηκαν, το ένα στη νότια Καρολίνα και το άλλο στο Χιούστον του Τέξας.

Πουλάνε πράσινη ανάπτυξη και σπέρνουν τον θάνατο

Πίσω από τα σκιώδη συμφέροντα που επιβάλλουν την συγκάλυψη αυτών των καταστροφικών γεγονότων για τον πλανήτη, κρύβονται οι ίδιοι άνθρωποι που «πουλάνε» στους λαούς το αφήγημα της πράσινης ενέργειας, που καταργούν τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που αναγκάζουν τα κράτη να υιοθετήσουν την εντομοφαγία και τα εργαστηριακά κρέατα προκειμένου να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα.

Είναι οι ίδιοι που εμφανίζουν ως οικολογικό «τοτέμ» την κάθε «Γκρέτα» που συνομιλεί με ηγέτες κρατών για το πώς θα μετατραπούν οι πόλεις σε πλήρως ελεγχόμενες φυλακές «μηδενικών ρύπων», την ώρα που εκείνοι χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους τζετ για να μετακινηθούν από το ένα νεοταξίτικο συνέδριο στο άλλο. Και είναι οι ίδιοι που υπογείως ελέγχουν οικολογικές οργανώσεις και «ακτιβιστές» του κλίματος οι οποίοι έχουν υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που προτιμούν να αποδίδουν «πράσινη δικαιοσύνη» σε έναν πίνακα του Βαν Γκογκ, παρά να ακολουθήσουν την πορεία των αόρατων νημάτων που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε πως η ροή του χρήματος υπερισχύει κατά πολύ της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Και οι πραγματικοί υπεύθυνοι μπορούν ακόμα και να καταστρέφουν την ζωή εκατομμυρίων πολιτών, χωρίς να θίγεται στο παραμικρό η ιδιότυπη ασυλία τους. Και πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίου στον κόσμο, ακόμα και ένα χημικό «ολοκαύτωμα» μπορεί να παρουσιαστεί σαν ένα αμελητέο περιστατικό…

 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου