Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

«Jumbo» ή ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ;


Με αφορμή κείμενο που είδαμε στο facebook (εδώ),


καλούμε κάθε «κακομαθημένο» (έτσι μας χαρακτήρισε ο κύριος των Jumbo) ΕΛΛΗΝΑ να πάψει να δίνει χρήματα σε όσους προσβάλουν την Ορθόδοξη πίστη μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, προωθούν την ατζέντα της Νέας Τάξης, καταργούν την αργία της Κυριακής και ζητάνε εργασία «7 στα 7» έχοντας ως μοναδικό τους στόχο την αύξηση των κερδών τους.






Και επειδή δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνον σε κριτική,
επαινούμε το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που παρά το ότι αγόρασε μια χρεοκοπημένη επιχείρηση, δεν απέλυσε καθόλου προσωπικό, κατέβαλε τα χρωστούμενα της προηγούμενης εταιρίας στους εργαζομένους και αντιστέκεται σθεναρά στο άνοιγμα των καταστημάτων του τις Κυριακές.

Τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: «καταραμένο το κέρδος που γίνεται την Κυριακή»,  πρέπει να μας αφυπνίσου ΟΛΟΥΣ μας : 
"Πρέπει και ημείς να εργαζώμεθα τας εξ ημέρας δια ταύτα τα μάταια, γήινα και ψεύτικα πράγματα, και την Κυριακήν να πηγαίνωμεν εις την εκκλησίαν και να στοχαζώμεθα τας αμαρτίας μας, τον θάνατον, την κόλασιν, τον παράδεισον, την ψυχήν μας οπού είναι τιμιωτέρα από όλον τον κόσμον, και όχι να πολυτρώγωμεν, να πολυπίνωμεν και να κάμνωμεν αμαρτίας, ούτε να εργαζώμεθα και να πραγματευώμεθα την Κυριακήν. 
Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν."

Η Κυριακή λοιπόν είναι ημέρα του Κυρίου μας. 
Την αφιερώνουμε στον Θεό,
στην οικογένεια, στα αγαπημένα μας πρόσωπα,
σε φιλανθρωπία.
και ΟΧΙ στο εμπόριο.


Ιερός Λόχος 2012 - Ελληνορθόδοξη Στρατιά

Εφ' όλης της ύλης τοποθετήθηκε ο "ισχυρός άνδρας" των πολυκαταστημάτων (πρώην) παιχνιδιών, Mumbo.
Στην σκιά των κινητοποιήσεων σε καταστήματα επαρχίας στα οποία θα καθιερωθεί (με το στανιό) το 7ημερο εργασίας, ο κύριος Μπακάκης είπε πως δεν έχουν την "πολυτέλεια" να μένουν κλειστά τις Κυριακές, διότι αν την είχαν θα έμεναν και τις Τετάρτες!
Σε αντεπιχείρημα για την εταιρεία Σκλαβενίτης που έχει επιλέξει από την πρώτη ημέρα να μην ανοίγει Κυριακές τα καταστήματά της, είπε ότι είναι κίνηση "μάρκετινγκ" ενώ προφανώς στον Σκλαβενίτη αισθάνονται και αρκετά δυνατοί ώστε να πηγαίνουν ενάντια στον ανταγωνισμό. Πάντως θυμίζουμε στον κύριο Μπακάκη (ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί), πως στον δικό του χώρο, ο ανταγωνισμός είναι κλειστός τις Κυριακές, συνεπώς δεν ισχύει το επιχείρημα του αν αντέχει να μείνει κλειστός, διότι αυτός είναι ο μοναδικός "μπροστάρης" των Κυριακών.

Βέβαια δεν ξεχνάμε και την "ευγενική" του τοποθέτηση, όταν ο Σκλαβενίτης μεγαλοψύχως είχε απορροφήσει όλη την ζημία του Μαρινόπουλου, προσέλαβε όλο το προσωπικό του χωρίς να απολύσει κανέναν και έδωσε δεδουλευμενα μηνών χωρίς να είναι υποχρεωμένος, τότε ο κύριος Μπακάκης έλεγε αήθως πως "ο Σκλαβενίτης πήρε λάθος χάπια όταν έγινε το ντηλ".
Όμως ο κύριος αυτός που προκάλεσε στο παρελθόν τόσο πολύ, δεν πτοείται και συνεχίζει να προκαλεί, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα Ελληνοτουρκικά όχι βεβαίως από πλευράς ενδιαφέροντος για την Πατριδα, αλλα αποκλειστικά για τα στενά συμφέροντά του. Αναφέρει πως "ενώ λειτουργούμε και στην Κύπρο όπου γίνονται τουρκικές γεωτρήσεις(!), δεν βλέπουμε την υστερία που βλέπουμε εδώ" κάνοντας σαφώς νύξη για την ανησυχία και την απειλή πολέμου που πλανάται τα τελευταία 2-3 χρόνια στην χώρα μας, η οποία μάλλον κατά τον ίδιο είναι αδικαιολόγητη...
Βεβαίως τι καλύτερο να περιμένουμε από έναν άνθρωπο που είπε πως η χώρα μας πτώχευσε διότι υπηρετεί πτωχευμένες ιδέες, λίγο καιρό μόλις μετά το ατύχημα του υιού του, ο οποίος "πήρε" μαζί του 3 ζωές και ενώ με τις διαφημίσεις της εταιρείας του κάνει τον μπροστάρη του δικαιωματισμού.
Ίσως βέβαια καλά κάνει και τα λέει και τα πράττει όλα αυτά. Αν ο ελληνικός λαός ήταν συνειδητοποιημένος καταναλωτικά θα τον είχε στείλει στον γεροδιάολο εδώ και καιρό μην περνώντας ούτε απ' έξω από τα ελεεινά καταστήματα του που μοιάζουν με λαβύρινθο στον οποίο αν μπεις δεν ξαναβγαίνεις.

Ευστάθιος Δαφνομήλης

Θυμίζουμε μερικά από τα "κατορθώματα" του Jumbo :







και πολλά ακόμη, που θα δείτε εδώ και εδώ.


Ήρθε η ώρα να τους χαλάσουμε την "Δημοκρατία" της "Χαράς",
με τους γκέυ, τις ανήλικες πόρνες, τους πιτσιρικάδες που τα φτιάχνουν με μεγαλύτερες "γιατί απλά τους βολεύει", τους μαύρους πορνοστάρ και τους "μετανάστες" (προφανώς εννοούν λαθρομετανάστες, δεν νομίζουμε ο Μπαγκλαντεσιανός να ήρθε στην Ελλάδα ως νόμιμος μετανάστης, με βίζα).



Από σήμερα, ούτε μία επίσκεψη, ούτε ένα ευρώ στα Jumbo.

Κύριε "Jumbo", 
θα σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε :
ΕΔΩ είναι ΕΛΛΑΔΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

5 σχόλια:

  1. Ολα αυτά θα έπρεπε δια νόμου ν' απαγορευθούν!

    Ακεψιμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ...ΕΛΛΑΣ...ΕΛΛΑΣ...ΕΛΛΑΣ....
    ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΣΧΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.....
    Η ΕΛΛΑΣ...ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΔΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΘΕΌΜΆΧΟΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ < ΡΟΥ > ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ, ΕΊΧΑΝ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΚΑΤΆΛΗΞΗ.

    Δεν θα αναφερθώ στον jumbo, αλλά θα πω ένα στιχάκι.

    Ένα ψόφιο σκυλί, ποτέ δεν το κλωτσάς
    αλλά κλείνεις τη μύτη σου, και το προσπερνάς.

    Φυσικά και ο jumbo, είναι πλάσμα του Θεού, αλλά η δυσωδία που εκπέμπει
    (Και πήρα ως παράδειγμα τον σκύλο, γιατί βρωμάει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ψόφιο ζώο), είναι πολύ μεγάλη.

    ΚΑΙ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΕΊΠΕ.

    ΌΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΚΑΝΔΑΛΊΣΕΙ ΈΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΙΆ, ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΌΤΕΡΟ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΊΑ ΜΥΛΌΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΈΣΕΙ ΣΤΗ ΘΆΛΑΣΣΑ.
    (Δηλαδή είναι προτιμότερο να αυτοκτονήσει και η τιμωρία του θα είναι μικρότερη).



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί σας παιδιά,έχουμε σταματήσει εδώ καί δύο χρόνια νά ψωνίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θεός του πήρε το παιδί, αλλά μυαλό δεν έβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή