Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Γ. Μεταξάς (Καταχανάς): Μια χαρά προχωράνε οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας…

 


Οταν οι νυφίτσες έχουν για ηγέτες αλεπούδες που τις καθοδηγούν ύαινες, το λιοντάρι θα βγαίνει πάντα νικητής…

Για πάνω από δύο χρόνια, ο πλανήτης βιώνει τον απόλυτο παραλογισμό. Εναν παραλογισμό που έφτασε στο αποκορύφωμά του με τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τουλάχιστον μέχρι να μας βρει το επόμενο κύμα παράνοιας, που όπως βλέπω, δεν πρόκειται ν’ αργήσει και πολύ.

Ενα τσούρμο ηλιθίων (ύαινες) που ονειρεύονται ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν νομίζοντας ότι ο πλανήτης τους ανήκει, ελέγχουν ένα άλλο τσούρμο ηλιθίων (αλεπούδες) που ζούνε εις βάρος των λαών και αποφασίζουν γι’ αυτούς με νόμους και διατάγματα. Αλλά κι αυτοί ελέγχουν ένα ακόμα μεγαλύτερο τσούρμο ακόμα περισσότερο ηλιθίων (νυφίτσες) που τους χειροκροτάνε και τους φαντάζονται ως σωτήρες τους. Κοινώς, ο μίσος πλανήτης είναι ηλίθιοι, που τους κυβερνούν ηλίθιοι οι οποίοι ελέγχονται από ηλίθιους!

Για να κατέχεις κάτι και να πεις ότι είναι δικό σου, θα πρέπει να το έχεις δημιουργήσει εσύ ή να το έχεις αγοράσει από το δημιουργό του. Και τελευταία φορά που κοίταξα, κανένας Schwab, κανένας Gates, κανένας Soros, κανένας Rothschild, κανένας Rockefeller ή οποιοσδήποτε άλλος δε δημιούργησε τη Γη. Κι απ’ όσο μπορώ να ξέρω κανένας δεν την αγόρασε από το Δημιουργό της. Επομένως, έχουμε να κάνουμε με ένα τσούρμο ηλιθίων που νομίζουν ότι η Γη τους ανήκει.

Δεν αρκεί να είσαι ηλίθιος, πρέπει και να το δείχνεις… Κι ο Richard Rothschild το δείχνει με υπερηφάνεια…

Κάπως έτσι φτάσαμε στην επιβολή κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία. Κυρώσεις που εξευτελίζουν από μόνες τους τους εμπνευστές τους, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, κάνοντας τον Πούτιν να δείχνει πιο έξυπνος και πιο ηγετικός χαρακτήρας.

Τι υπέστη μέχρι τώρα η Ρωσία από τις κυρώσεις της Δύσης; Εχασε τα McDonald’s, τα KFC και την Coca Cola! Τρομακτικές απώλειες, έτσι; Στην πραγματικότητα, οι τρεις αυτές εταιρείες, βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται σημαντικά, δεδομένου ότι έχασαν μία τεράστια καταναλωτική αγορά…

Τι κέρδισε η Δύση από τις κυρώσεις προς τη Ρωσία; Τίποτα απολύτως.

Τα προϊόντα της Ρωσίας εξακολουθούν να εξάγονται και όχι μόνο. Ο Πούτιν ανοίχτηκε σε νέες αγορές, εξαιρετικά χρυσοφόρες για τη Ρωσία, όπως είναι η Κίνα και η Σαουδική Αραβία. Επομένως όχι μόνο δεν της δημιούργησαν πρόβλημα οι κυρώσεις, αντίθετα της άνοιξαν νέους ορίζοντες μέσα από τους οποίους μπορεί να δημιουργήσει μία μπίζνα μεταπώλησης των προϊόντων της στη Δύση, στις τριπλάσιες ή και πενταπλάσιες τιμές.

Τι άλλο κατάφεραν οι κυρώσεις; Κατάφεραν να ενισχύσουν το ρούβλι έναντι του δολλαρίου κατά 30%! Ενώ παράλληλα η τιμή του ρωσικού νομίσματος ενισχύθηκε και έναντι του ευρώ:

Πίνακας 1. Στις 20 Μαρτίου 2022, ένα δολλάριο κόστιζε 132.10 ρούβλια. Σήμερα κοστίζει 83.50.
Πίνακας 2. Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, ένα ευρώ κόστιζε 144.46 ρούβλια. Σήμερα κοστίζει μόλις 93.24.

Ουσιαστικά, μέσω των κυρώσεων, η ρωσική οικονομία βγήκε ενισχυμένη. Κι όχι μόνο αυτό. Η πρόσφατη συνεργασία Ρωσίας – Κίνας, ξεκινάει ένα νέο γύρο διάλυσης της οικονομίας. Διότι τώρα η Ρωσία απαιτεί την πληρωμή σε ρούβλια για τις χώρες που είναι στη λίστα των εχθρών της. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κι η Κίνα απαιτήσει πληρωμή σε γουάν… Μιλάμε για την πλήρη κατάρρευση της δυτικής οικονομίας.

Στον αντίποδα, η ευρωπαϊκή οικονομία βγαίνει ζημιωμένη, καθώς χάνει το μεγαλύτερο παραγωγό σίτου και κριθαριού. Χάνει επίσης το φυσικό αέριο, καταφεύγοντας σε πολύ πιο ακριβές λύσεις, όπως η μεταφορά υγροποιημένου αερίου από τις ΗΠΑ μέσω φορτηγών πλοίων.

Την ίδια στιγμή, τα αποθέματα τροφίμων και καυσίμων λιγοστεύουν, τη στιγμή που στη Ρωσία δεν παρατηρείται καμία έλειψη.

Στην Ελλάδα, η ηλιθιότητα έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Η «κυβέρνηση» Μητσοτάκη, καταβάλλει με κάθε τρόπο προσπάθειες ώστε τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα. Ειδικά μετά την πιο ηλίθια απόφαση όλων των εποχών να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία, έβαλε την ταφόπλακα στη Χώρα μας. Τώρα καλείται να αντιμετωπίσει μία επισιτιστική κρίση και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Κι εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ηλίθια, καθώς τα ξεφτέρια του κυβερνητικού επιτελείου σκέφτονται να δώσουν εντολή στα εστιατόρια να σταματήσουν το τηγάνισμα και να μειώσουν το λάδι στα φαγητά. 

Και θα έρθει ο τουρίστας να παραγγείλει μία μερίδα τηγανητές πατάτες (που λέει ο λόγος) και θα τους πει ο καταστηματάρχης ότι δεν τηγανίζει γιατί αυτή είναι η εντολή της «κυβέρνησης». Ο τουρίστας, στην καλύτερη θα γελάσει και στη χειρότερη θα μαζέψει τα μπογαλάκια του, και μην τον είδατε! Αρα, μιλάμε και για σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό που αποτελεί κύριο έσοδο για τη Χώρα.

Εχουμε μία «κυβέρνηση» Ραν Ταν Πλαν, που είναι πιο ηλίθια κι από τη σκιά της! Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο. Εχουμε και το μισό πληθυσμό της Χώρας που είναι πιο ηλίθιοι ακόμα και που θα τρέξει να τους ψηφίσει πάλι. Γιατί τα παθήματα, δεν έγιναν μαθήματα.

Συμπέρασμα; Αν συνεχίσει η Δύση να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, δε θα έχουμε ούτε σώβρακο να φορέσουμε σε λίγο…

Και το πιο επιτυχημένο; Αυτές οι κυρώσεις κατάφεραν να μετατρέψουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε πλανητάρχη.

«Πᾶνος»

1 σχόλιο: