Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Γ. Μεταξάς (Καταχανάς): Υποσχέσεις που έγιναν στάχτη και στο βάθος… «κουκούλωμα»

 

 
Πριν δύο ημέρες περίπου, ένα πανέμορφο νεοκλασσικό πολύ κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές, κυρίως λόγω του καπνού.

Εκείνο που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι τα ΜΜΕ δεν έδωσαν έκταση στο γεγονός, προσπαθώντας να το υποβαθμίσουν. Ακόμη και το τοπικό thes.gr, έκανε ένα ελλειπέστατο ρεπορτάζ, αποφεύγοντας να αναφέρει πράγματα που… «πονάνε» το Δήμο. Περιορίστηκε στο να φωτογραφίζει ασθενοφόρα και να παίρνει συνεντεύξεις «αστραπή». Λογικό… Να χάσει διαφημίσεις και χορηγίες; Δε γίνεται…

 
Μη γελάτε! Αυτό είναι όλο κι όλο το ρεπορτάζ από το thes.gr: τρεις παράγραφοι με το ζόρι…

Τι είναι όμως εκείνο που θέλουν όλοι να κρύψουν;

Αρχικά, αυτό που θέλουν όλοι να κρύψουν είναι η παταγώδης αποτυχία του Δημάρχου Ζέρβα, να βάλει τάξη στην πόλη. Η πλατεία Αριστοτέλους και η ομώνυμη οδός, έχουν γίνει λημέρι κακοποιών στοιχείων, χρηστών και λαθρομεταναστών. Ενα συνοθύλευμα που κάνει την πρόσβαση στην περιοχή από εξαιρετικά επικίνδυνη έως αδύνατη. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Ενα από τα βασικά που προέκυψαν από το δικό μας ρεπορτάζ, είναι ότι στο συγκεκριμένο νεοκλασσικό, αλλά και σε άλλα τριγύρω, γίνεται «νταραβέρι». Ολα τα ‘χει ο μπαξές: ναρκωτικά, «μαϊμού» προϊόντα… Ο,τι θέλετε! Κάποιοι ανέφεραν ότι στα νεοκλασσικά της περιοχής, οι λαθρομετανάστες κρύβουν συχνά τα παράνομα προϊόντα τους όταν βγαίνει «παγανιά» η αστυνομία ή η δημοτική αστυνομία.

Κι εδώ ερχόμαστε στα του Δήμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης και της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποσκοπεί στην ευνομία της πόλης. Κάτι τέτοιο όμως, δε φαίνεται να συμβαίνει, ούτε για αστείο.

Η άλλοτε πανέμορφη Αριστοτέλους, έχει μετατραπεί σε στέκι κλεφτών, χρηστών ναρκωτικών και παραεμπορίου, με τα επεισόδια να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Κι όλα αυτά, μέχρι να «πέσει σύρμα» ότι έρχεται η αστυνομία.

Το ερώτημα που θέτουν – εύλογα – οι κάτοικοι, είναι «ποιος δίνει ενημέρωση σε όλα αυτά τα περιθωριακά στοιχεία ότι έρχεται αστυνομικός έλεγχος»;

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, κάνουν το μεροκάματο του τρόμου κάθε μέρα. Οσοι έχουν απομείνει, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.

Αυτό που λένε οι κάτοικοι της περιοχής είναι ότι η φωτιά πρέπει να μπήκε κατά λάθος, είναι από χρήστες, είτε από λαθρομετανάστες.

Ενα υπέροχο στολίδι της Αριστοτέλους, σχεδόν καταστράφηκε χάρη στην αδιαφορία της δημοτικής αστυνομίας, της αστυνομίας, του Δήμου και της πολιτείας. Αυτό είναι στην ουσία το αποτέλεσμα όχι απλά μίας ανικανότητας, αλλά μίας διεστραμμένης αδιαφορίας… 

«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Oυδεν κακον αμιγες καλου ελεγαν οι σοφοι αρχαιοι προγονοι μας. Ας σκεφθουμε ποιο ειναι το καλο σε αυτην την περιπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή