Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Πατέρας Θεόδωρος Ζήσης: « Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, θα έπρεπε να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο, για τις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας» (Ηχητικό από το focus. fm)


«Υπάρχει ένας εθνομηδενισμός. Προχωρά και στα σχολικά βιβλία, αλλοιώνεται η εθνική μας ιστορία» τόνισε ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης στο Focus Fm και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Ο ιερέας και ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. αναφερόμενος στην απουσία αναφοράς της γενοκτονίας των Ποντίων από τα σχολικά βιβλία, υπογράμμισε: «Θα έπρεπε η σημερινή να χαρακτηριστεί ως “αποφράδα ημέρα” και να την γιορτάζουμε, ‘όπως την 29η Μαΐου του 1453 και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Πόντος προσέφερε πάρα πολλά στο έθνος και στην εκκλησία».

Ο πατέρας Θεόδωρος Ζήσης αναφέρθηκε και στην αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων. «Αρχικά στενοχωρηθήκαμε όλοι διότι θεωρήσαμε ότι πρόκειται για μία επανάληψη της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Ουσιαστικά αναγνωρίζει το Πατριαρχείο ότι υπάρχει εκεί ένα έθνος, ανεξάρτητα από τη διευκρίνηση της μη χρήσης του όρου Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία, αλλά του όρου Αρχιεπισκοπή Αχρίδας. Διότι όπως έγινε με το Βόρεια Μακεδονία που εγκαταλείφθηκε το Βόρεια και όπου βρεθούν οι Σκοπιανοί λένε ότι είναι Μακεδόνες, το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα ισχυρίζονται ότι είναι η Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία. Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται από πλευράς εκκλησιαστικής, η συμφωνία των Πρεσπών».

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει μία συγκεκριμένη δικαιοδοσία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Τώρα όμως θέλει να είναι πρώτος άνευ ίσων και ακολουθεί τον Πάπα, παραβαίνοντας τους κανόνες της εκκλησίας. Βρισκόμαστε ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δημιουργούμε σχίσματα».

Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης υποστήριξε ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ θα έπρεπε να οδηγηθεί άμεσα σε συνοδικό δικαστήριο μετά τις πρόσφατες δηλώσεις ότι ο Θεός επιτρέπει σε μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο.

“Αυτά τα οποία είπε ξεθεμελιώνουν και την Αγιογραφική διδασκαλία και την κανονική παράδοση. Είναι αδιανόητο να υπάρχει επίσκοπος που να λέει ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα η εκκλησία επί του θέματος της ομοφυλοφιλίας. Δηλαδή περιμέναμε τον Νέας Ιωνίας και τους δικούς του επισκόπους να ανατρέψουν την Θεόπνευστη Αγία Γραφή και τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων και να γίνουν υποστηρικτές αυτής της σχέσεως ανθρώπων του ίδιου φύλου; Αυτά είναι απαράδεκτά, εξοργιστικά. Δε θα έπρεπε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ να κληθεί για ανακρίσεις; Ο οποίος, για να φανεί η κατάπτωσή μας, θεωρείται στην ομάδα των νεότερών αρχιερέων, ως υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Δηλαδή είναι από τις σπουδαίες μορφές της ιεραρχίας μας. Τι άλλο να περιμένουμε για να φανεί αυτή η διάβρωση των επισκόπων και της ιεραρχίας;”.

 
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

 1. Ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης είναι ο μεγαλύτερος γνώστης της Πατερικής θεολογίας.

  Τρέμουν οἱ ἱερεῖς τούς δεσποτάδες!
  Οἱ μέν ἔγγαμοι τρέμουν μήπως ὁ Δεσπότης τούς κόψη τό μισθό·
  οἱ δέ ἄγαμοι χάριν τοῦ «δυστήνου δοξαρίου», δηλαδή τῆς ἀθλίας καί ποταπῆς δόξας, τῆς ἀρχιερατικῆς ράβδου, τοῦ ἐπισκοπικοῦ ἀξιώματος!

  Οι δεσποτάδες ἀνέκαθεν, ἀλλά πολύ περισσότερο σήμερα, πλήν ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων, ζοῦν στό ψεῦδος, ἀκολουθοῦν τό ψεῦδος, κηρύττουν τό ψεῦδος, ἐπιβάλλουν τό ψεῦδος, καί μισοῦν αὐτούς πού ἀντιπαθοῦν τό ψεῦδος καί ὁμολογοῦν τήν ἀλήθεια.
  Μήπως λοιπόν ἔπρεπε νά τούς δικαιολογήσουμε, ἀφοῦ ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ ἀπαγορεύει μόνον εἰς τούς ἱερεῖς νά ψεύδωνται («χείλη ἱερέως οὐ ψεύδονται»), ἐνῶ δέν συμπεριλαμβάνει καί τούς ἀρχιερεῖς;…

  Ἑπομένως, μποροῦν νά λένε ἀσυστόλως ψέματα καί σέ θέματα Πίστεως ἀκόμα, χωρίς νά ἁμαρτάνουν!

  Ποῦ καταντήσαμε, ἀδελφοί μου! Κατεβήκαμε πλέον στό τελευταῖο σκαλοπάτι τῆς ἀβύσσου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή