Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ (MONKEYPOX) (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Το διαβόητο εργαστήριο της Γουχάν συγκέντρωσε πρόσφατα στελέχη της ευλογιάς των πιθήκων χρησιμοποιώντας μεθόδους που επισημαίνονται για τη δημιουργία «μεταδοτικών παθογόνων». 
 
Ρωσία: ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων προήλθε από τη Νιγηρία όπου οι ΗΠΑ έχουν 4 βιολογικά εργαστήρια!

Ο διοικητής Δυνάμεων της ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής προστασίας της Ρωσίας ο Igor Kirillov, ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Μαίου ότι ο ιός της ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) προήλθε από τη Νιγηρία όπου δραστηριοποιούνται τουλάχιστον 4 βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ.

Ο Kirillov δήλωσε σε συνέντευξη τύπου : «σύμφωνα με την αναφορά του ΠΟΥ η επιδημία του δυτικού αφρικανικού στελέχους της ευλογιάς των πιθήκων ξεκίνησε από τη Νιγηρία, μια άλλη χώρα στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει τη βιολογική τους υποδομή. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον 4 ελεγχόμενα βιολογικά εργαστήρια της Ουάσιγκτον στη Νιγηρία».

Τόνισε ότι «είναι περίεργη σύμπτωση που απαιτεί επαλήθευση από ειδικούς».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με ευρωπαϊκά και αμερικανικά ΜΜΕ, στα έγγραφα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου 2021, δηλαδή στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19, έχει συνταχθεί ένα σενάριο για την αντιμετώπιση μιας επιδημίας που προκαλείται από νέο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων. »

Στις 23 Μαΐου σύμφωνα με τις τελευταίες καταμετρήσεις κρουσμάτων, υπήρξε ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ξέσπασμα είναι μικρό, μέχρι στιγμής περίπου 80 ύποπτα κρούσματα στην Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά καθώς και την Πορτογαλία, τη Σουηδία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Δύο ύποπτα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στις ΗΠΑ.

Αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ιδέα πού μολύνθηκαν οι άνθρωποι από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων. Και υπάρχει ανησυχία ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κοινότητας - μη ανιχνευμένο - και πιθανώς μέσω μιας νέας οδού μετάδοσης.

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να είναι μια δυσάρεστη ασθένεια. προκαλεί πυρετό, πόνους στο σώμα, μεγεθυσμένους λεμφαδένες και τελικά «ευλογιά» ή επώδυνες, γεμάτες με υγρά φουσκάλες στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια. Μια εκδοχή της ευλογιάς των πιθήκων είναι αρκετά θανατηφόρα και σκοτώνει έως και το 10% των ατόμων που έχουν μολυνθεί. Η έκδοση αυτή τη στιγμή στην Αγγλία είναι πιο ήπια. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι μικρότερο από 1%. Μια υπόθεση γενικά επιλύεται σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες.

Τα συμπτώματα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων εμφανίζονται στο χέρι ενός ασθενούς, από μια περίπτωση του 2003 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ασθένεια προκαλεί πυρετό και επώδυνες, γεμάτες πύον φουσκάλες. Νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Πορτογαλία εξαπλώνονται πιθανώς μέσω σεξουαλικής επαφής, η οποία δεν είχε προηγουμένως συνδεθεί με μετάδοση της ευλογιάς των πιθήκων.

Συνήθως, οι άνθρωποι κολλάνε την ευλογιά των πιθήκων από ζώα στη Δυτική Αφρική ή την Κεντρική Αφρική και εισάγουν τον ιό σε άλλες χώρες. Η μετάδοση από άτομο σε άτομο δεν είναι συχνή, καθώς απαιτεί στενή επαφή με σωματικά υγρά, όπως το σάλιο από τον βήχα ή το πύον από τις βλάβες. Έτσι, ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό είναι χαμηλός, σημειώνει η βρετανική υπηρεσία υγείας.

Αλλά στην Αγγλία, η συντριπτική πλειονότητα των 50 και πλέον περιπτώσεων δεν αφορά πρόσφατο ταξίδι στην Αφρική, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ασθενείς που εμπλέκονται σε αυτές τις περιπτώσεις κόλλησαν τον ιό στην Αγγλία.

Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσω μιας νέας οδού: της σεξουαλικής επαφής. «Αυτό που είναι ακόμα πιο παράξενο είναι να βρούμε περιπτώσεις που φαίνεται να έχουν αποκτήσει τη μόλυνση μέσω σεξουαλικής επαφής», έγραψε στο Twitter ο επιδημιολόγος Ματέο Προτσάζκα στο UKHSA . "Πρόκειται για μια νέα οδό μετάδοσης που θα έχει επιπτώσεις στην απόκριση και τον έλεγχο της επιδημίας."

Το 2019, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων, το οποίο επίσης προστατεύει από την ευλογιά.

Από πού προέρχεται; Μαϊμούδες;

Οχι!

"Το όνομα είναι στην πραγματικότητα λίγο λανθασμένη ονομασία", λέει ο Rimoin. Ίσως θα έπρεπε αντ 'αυτού να ονομάζεται "τρωκτοβλογιά".

Το όνομα "ευλογιά των πιθήκων" προέρχεται από τις πρώτες τεκμηριωμένες περιπτώσεις της ασθένειας, το 1958, όταν δύο κρούσματα εμφανίστηκαν σε αποικίες πιθήκων που κρατήθηκαν για έρευνα, αναφέρει το CDC στον ιστότοπό του.

Αλλά οι πίθηκοι δεν είναι κύριοι φορείς. Αντ 'αυτού, ο ιός πιθανότατα επιμένει σε σκίουρους, αρουραίους ή άλλα τρωκτικά.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν συνέθεσε ένα γονιδίωμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, επιτρέποντας την ταυτοποίηση του ιού μέσω δοκιμών PCR, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που οι ερευνητές είχαν επισημάνει για τη δυνητική δημιουργία ενός "μεταδοτικού παθογόνου".

Η μελέτη δημοσιεύθηκε για πρώτη  φορά τον Φεβρουάριο του 2022, λίγους μήνες πριν από το τελευταίο διεθνές  ξέσπασμα κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων που φαίνεται να έχουν φτάσει τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εργασία, η οποία συντάχθηκε από εννέα ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν και δημοσιεύτηκε στο τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό του εργαστηρίου  Virologica Sinica,  ακολουθεί επίσης την ευρεία χρήση των τεστ Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης (PCR) για τον εντοπισμό ατόμων θετικών στον COVID-19.

Οι ερευνητές φάνηκε να εντόπισαν ένα τμήμα του γονιδιώματος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, επιτρέποντας τις δοκιμές PCR για τον εντοπισμό του ιού, στην εργασία: « Αποτελεσματική συναρμολόγηση ενός μεγάλου τεμαχίου γονιδιώματος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων ως πρότυπο qPCR με χρήση ανασυνδυασμού που σχετίζεται με μετασχηματισμό διπλής επιλογής ».


« Αποτελεσματική συναρμολόγηση ενός μεγάλου τεμαχίου γονιδιώματος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων ως πρότυπο qPCR με χρήση ανασυνδυασμού που σχετίζεται με μετασχηματισμό διπλής επιλογής »

Οι ιοί της ευλογιάς των πιθήκων – που αναφέρονται ως «MPXVs» στο έγγραφο – έχουν στελέχη που είναι «πιο παθογόνα και [έχουν] αναφερθεί ότι μολύνουν ανθρώπους σε διάφορα μέρη του κόσμου».

«Η ποσοτική αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (qPCR) είναι το χρυσό πρότυπο για την ανίχνευση του ορθοποξικού ιού (συμπεριλαμβανομένου του MPXV). Για την ανίχνευση παν-ορθοποξικών ιών, το γονίδιο E9L (DNA πολυμεράση) έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικός στόχος για προσδιορισμούς qPCR. Για την ανίχνευση MPXV, οι Li et al. ανέφερε ότι το γονίδιο C3L (πρωτεΐνη σύνδεσης συμπληρώματος) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως στόχος qPCR για το στέλεχος MPXV Congo Basin», εξήγησε η δημοσίευση πριν σημειώσει ότι η Κίνα δεν είχε επαρκή γενετική πληροφορία για τον ιό για ανίχνευση PCR:

«Δεδομένου ότι η μόλυνση με MPXV δεν έχει συσχετιστεί ποτέ με ξέσπασμα στην Κίνα, το ιικό γονιδιωματικό υλικό που απαιτείται για την ανίχνευση qPCR δεν είναι διαθέσιμο. Σε αυτήν την αναφορά, χρησιμοποιήσαμε διπλή επιλεκτική TAR για τη συναρμολόγηση ενός γονιδιωματικού θραύσματος MPXV 55 kb που περιλαμβάνει E9L και C3L, δύο πολύτιμους στόχους qPCR για την ανίχνευση MPXV ή άλλων ορθοποξικών ιών.

«Ο πρωταρχικός σκοπός της συναρμολόγησης ενός θραύσματος του γονιδιώματος MPXV είναι να παρέχει ένα πρότυπο νουκλεοτιδίου για ανίχνευση MPXV», επανέλαβε η μελέτη, η οποία βασίστηκε στη διαδικασία του ανασυνδυασμού που σχετίζεται με τον μετασχηματισμό (TAR) για την απομόνωση ενός γονιδιωματικού θραύσματος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ:   Το Εργαστήριο της Γουχάν δημοσιεύει μελέτη για τη χειραγώγηση του ιού H7N9 για να είναι πιο θανατηφόρο.

«Ως αποτελεσματικό εργαλείο για τη συναρμολόγηση μεγάλων θραυσμάτων DNA μήκους έως και 592 kb, η συναρμολόγηση TAR έχει γίνει απαραίτητη για την προετοιμασία μολυσματικών κλώνων μεγάλων ιών DNA/RNA», εξήγησαν οι ερευνητές.

«Σε αυτή τη μελέτη, αν και ένα πλήρους μήκους ιικό γονιδίωμα θα ήταν το ιδανικό πρότυπο αναφοράς για την ανίχνευση του MPXV με qPCR, προσπαθήσαμε μόνο να συγκεντρώσουμε ένα ιικό θραύσμα 55 kb, λιγότερο από το ένα τρίτο του γονιδιώματος MPXV. Αυτό το προϊόν συναρμολόγησης είναι ασφαλές έναντι αστοχίας εξαλείφοντας ουσιαστικά κάθε κίνδυνο ανάρρωσης σε μολυσματικό ιό, ενώ παρέχει πολλαπλούς στόχους qPCR για την ανίχνευση MPXV ή άλλων ορθοποξικών ιών», ανέφεραν οι ερευνητές.

Η ανακαλυφθείσα μελέτη ακολουθεί το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν που διεξάγει παρόμοια έρευνα σε στελέχη κορονοϊών νυχτερίδων που θα μπορούσαν να μολύνουν ανθρώπους, ενώ παραδέχτηκε ότι οι εγκαταστάσεις του δεν διέθεταν κατάλληλα εργαστηριακά πρωτόκολλα ασφάλειας.
 _____________________________________

ΠΗΓΕΣ:

 ___________________________________________

ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS:

[FDA - Σελ. 19 – 15/07/2019] Παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε επίσημα την επιτυχή παγκόσμια εξάλειψη της ευλογιάς το 1980, η ύπαρξη της βαριόλας και η απειλή της βιοτρομοκρατίας καθιστούν τη διατήρηση της ανοσίας στην ευλογιά μέσω του εμβολιασμού. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η ανησυχία για τη χρήση βιολογικών όπλων ως μέσων τρομοκρατίας αυξήθηκε[3]. Καθώς τα μαζικά προγράμματα εμβολιασμού σταμάτησαν πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, εκτιμάται ότι η η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει υφιστάμενη ανοσία στην ευλογιά, και καθώς ως εκ τούτου, η απελευθέρωση αυτού του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Παρόλο που το ACAM2000 εγκρίθηκε για την πρόληψη της ευλογιάς, σχετίζεται με σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως περιγράφεται στην ενότητα 2.3 της παρούσας ανασκόπησης, και κατά συνέπεια αντενδείκνυται σε άτομα με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια τα οποία δεν αναμένεται να ωφεληθούν από το εμβόλιο.

Λόγω των κινδύνων ασφαλείας του, το ACAM2000 έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως σε στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ, η αποστολή του οποίου έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης σε βιοτρομοκρατία κατά της ευλογιάς. Κατά συνέπεια, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ένα ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο εμβόλιο για την προστασία του κοινού από την ευλογιά

 ___________________________________________

[Σελίδα 22] Ένθετο συσκευασίας ACAM2000

Αντενδείξεις, προειδοποιήσεις και προφυλάξεις

▪ Αντένδειξη

- Άτομα με σοβαρή ανοσοανεπάρκεια που δεν αναμένεται να ωφεληθούν από το εμβόλιο. Αυτά τα άτομα μπορεί να περιλαμβάνουν άτομα που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή άτομα με πρωτοπαθή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια που απαιτούν απομόνωση

▪ Προειδοποίηση μαύρου κουτιού

- Μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα (ύποπτες περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν σε ποσοστό 5,7 ανά 1000 πρωτογενείς εμβολιαζόμενους (95% CI: 1,9-13. 3)), εγκεφαλίτιδα, εγκεφαλομυελίτιδα, εγκεφαλοπάθεια, προοδευτική εμβολιοπάθεια, γενικευμένη εμβολιοπάθεια, σοβαρές εμβολιακές δερματικές λοιμώξεις, μείζον πολύμορφο ερύθημα (συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου STEVENS-JOHNSON), έκζεμα εμβολιοπάθειας που οδηγεί σε μόνιμα επακόλουθα ή θάνατο, οφθαλμικές επιπλοκές, τύφλωση και θάνατο του εμβρύου, έχουν εμφανιστεί είτε μετά από πρωτογενή εμβολιασμό είτε μετά από επανεμβολιασμό με εμβόλια κατά της ευλογιάς με ζώντα ιό της εμβολιοπάθειας. Αυτοί οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι σε ορισμένα άτομα και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή αναπηρία, μόνιμα νευρολογικά επακόλουθα και/ή θάνατο [βλέπε Προειδοποιήσεις και προφυλάξεις].

  _____________________________________________

 
 

Παρακολουθείστε τα βίντεο του Nioland στα κανάλια:

1. Στο RUMBLE: https://rumble.com/c/NIOLAND
2. Στο BITCHUTE: https://www.bitchute.com/channel/nioland/
3. Στο ODYSEE: https://odysee.com/@NIOLAND
4. Στο BRIGHTEON: https://www.brighteon.com/channels/NIOLAND

NIOLAND

«Πᾶνος» 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου