Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Προσοχή: Τι αλλάζει από τις 6 Ιουλίου σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα

 
 
Μετά τις 6 Ιουλίου όλα τα καινούρια αυτοκίνητα θα πρέπει να διαθέτουν την τεχνολογία Intelligent Speed Assistance (ISA). Πρόκειται για το σύστημα αναγνώρισης ορίου ταχύτητας, το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες από τη χαρτογράφηση GPS και την αναγνώριση οδικών πινακίδων.
 
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, το ISA θα είναι ενεργό από προεπιλογή, αν και οι οδηγοί θα μπορούν, προς το παρόν, να απενεργοποιούν τα συστήματα στην αρχή κάθε ταξιδιού.
 
Αναφορικά με τον νέο Γενικό Κανόνα Ασφάλειας της ΕΕ, οι κατασκευαστές μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα προειδοποιούν τον οδηγό, ηχητικά ή με προειδοποιήσεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων ή με δονήσεις στο τιμόνι. 
 
Πρόσφατα μηχανικοί της Ford στην Κολωνία, πήγαν το σύστημα ένα βήμα πιο πέρα. Το συγκεκριμένο σύστημα θα εμποδίζει τους οδηγούς να υπερβαίνουν την ταχύτητα σε προκαθορισμένες γεωγραφικές περιοχές με επέμβαση στον κινητήρα, ενώ παράλληλα θα αποτελεί και ένα βήμα πιο μπροστά προς την αυτόνομη οδήγηση. 
 
Προς το παρόν, η τεχνολογία ISA θα ισχύει μόνο για τα ολοκαίνουργια μοντέλα που θα λανσαριστούν μετά τις 6 Ιουλίου. Τα νέα αυτοκίνητα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και βρίσκονται στις εκθέσεις θα πρέπει μέχρι τον Ιούλιο του 2024 να εξοπλιστούν με ISA. 
 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού θα μειώσει τα ατυχήματα κατά 30% και τους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 20%. Από την άλλη, η ΕΕ έχει στόχο μηδενικούς θανάτους από τροχαία ατυχήματα έως το 2050. 
 
Το ISA, μαζί με άλλα μέτρα που έρχονται ταυτόχρονα, όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (ΑΕΒ) θα μπορούσε να αποτρέψει 140.000 σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία μέχρι το 2038 στην Ευρώπη. 
 
Ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Δοκιμών EuroNCAP αναφέρει ότι η καλύτερη τήρηση των ορίων ταχύτητας θα αποτρέψει τα ατυχήματα και θα μετριάσει τις επιπτώσεις αυτών που συμβαίνουν στους δρόμους. 
 
Ήδη σήμερα πολλά μοντέλα είναι εφοδιασμένα με το συγκεκριμένο σύστημα. Τα επόμενα βήματα είναι η σύνδεση με κάμερες αναγνώρισης σημάτων ταχύτητας, δορυφορικής πλοήγησης και έξυπνου λογισμικού, ώστε το αυτοκίνητο να αφήνει το στίγμα του για το που ακριβώς είναι, την ταχύτητα που έχει και το όριο ταχύτητας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης το σύστημα θα μπορεί να περιορίσει την ισχύ του κινητήρα, ώστε να μην μπορεί να υπερβεί το όριο ταχύτητας. Δηλαδή θα είναι μια μορφή έξυπνου προσαρμοζόμενου cruise control που θα είναι πάντα ενεργοποιημένο. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Η ζωή μας θα είναι υπό πλήρη έλεγχο με όλα αυτά τα "έξυπνα" που θα έχουμε γύρω μας...
Ο Μεγάλος Αδελφός θα ξέρει ακόμα και πότε πας τουαλέτα...
Κάτι πρέπει να κάνουμε να το ανατρέψουμε όλο αυτό...
Είπαμε η τεχνολογία να είναι προς βοήθεια του ανθρώπου όχι προς έλεγχό του σε κάθε έκφανση της ζωής του.... 

Ολα τα κάνουν με πρόσχημα το "καλό μας", την ασφάλειά μας, την υγεία μας κλπ, αλλά στην πραγματικότητα όλα γίνονται για να μπορούν τα απολυταρχικά καθεστώτα του μέλλοντος να μας ελέγχουν πλήρως...
Για να μην πω το παγκόσμιο απολυταρχικό καθεστώς....

Οσα γίνονται χωρίς να μας ρωτάνε και χωρίς να υπολογίζουν την ιδιωτική μας ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, είναι επικίνδυνα και ύποπτα...
Αυτό είναι το μόνο βέβαιο....

Συνεπώς όσο έχουμε το δικαίωμα να απενεργοποιούμε ότι δεν μας αρέσει ύπαρχει τουλάχιστον στοιχειώδης σεβασμός στην ελεύθερη βούλησή μας...
Μόλις δεν θα υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποιήσης θα έχει χαθεί άλλο ένα δικαίωμά μας και η πορεία προς την απόλυτη σκλαβιά θα συνεχίζεται....

Για να σας φέρω ένα παράδειγμα της καθημερινής μας ζωής....
Αν δεν έχεις κινητό τηλέφωνο (στο όνομά σου) δεν μπορείς να πληρωθείς τον μισθό σου από την δουλειά σου....
Σας φαίνεται απίστευτο;
Για να πληρωθείς πρέπει να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό.... υποχρεωτικά.
Για να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό πρέπει να έχεις κινητό τηλέφωνο στο όνομά σου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τράπεζας....
Αρα....

Εχω κι άλλο.....
Πήγα σήμερα να φτιάξω μια Υπεύθυνη Δήλωση στο Taxis (ΑΑΔΕ) και μου ζήτησε να έχω καταχωρημένο στα Στοιχεία Επικοινωνίας Κινητό τηλέφωνο!!!!!!

Θέλετε και τρίτο;
Φέτος για να κάνετε την φορολογική δήλωση του παππού σας, όπως έκανε τόσα χρόνια θα πρέπει να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία του βάζοντας όσα στοιχεία απαιτούνται και το ακόμα πιο τρομερό να φτιάξετε κωδικούς taxis και στην γιαγιά σας, η οποία αφού δεν χρειαζόταν δεκαετίες τώρα, απλά δεν είχε....!!!!!!
Και για να φτιάξετε κωδικούς taxis στην γιαγιά σας θα πρέπει να έχει κι εκείνη τραπεζικό λογαριασμό, κωδικό και email.....
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου