Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ο Συνήγορος του Διαβόλου: Μια Διερευνητική Ανάλυση της Υπερβάλλουσας Θνησιμότητας του 2022 + (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια Διερευνητική Ανάλυση της Υπερβάλλουσας Θνησιμότητας για το 2022

Η συγκεκριμένη διερευνητική ανάλυση διεξάχθηκε από τους μαθηματικούς Norman Fenton και Martin Neil, οι οποίοι έχουν κάνει εκτεταμένη έρευνα όλων των δεδομένων από την αρχή της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2022, αναλύοντας όλες τις παραμέτρους που μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας όπως ο Covid, ο μακροχρόνιος Covid, τα lockdown, η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης και τα εμβόλια και τέλος βρίσκουν ποιες από αυτές τις παραμέτρους έχουν ισχυρή στατιστική συσχέτιση, ποιες λίγο και ποιες καθόλου.

Μετά την ανάλυση όλων των δεδομένων έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο Covid δεν είχε επίδραση στους πλεονάζοντες θανάτους, ο μακροχρόνιος Covid είχε επίσης αρνητική επίδραση, ενώ τα lockdown και η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης είχε πολύ μικρή ως καθόλου επίδραση.

Όμως τα εμβόλια του Covid έδειξαν μια στατιστικά σημαντική συσχέτιση πάνω στην αύξηση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας που παραμένει ανοδική ακόμα και όταν πέφτουν τα κρούσματα Covid τους θερινούς μήνες.

Όπως αναφέρουν:

Υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού προκαλεί, τουλάχιστον ένα μέρος του ποσοστού της υπερβάλλουσας θνησιμότητας. Με αυτά τα δεδομένα τα εμβόλια δε φαίνονται ασφαλή.
Το πόσο διαρκεί αυτή η ακολουθία πλεοναζόντων θανάτων είναι άγνωστο και παραμένει μια τρομακτική προοπτική. Δε γνωρίζουμε εάν τα αποτελέσματα του προγράμματος εμβολιασμού παραμένουν, αλλά τα στοιχεία για έναν εύλογο βιολογικό μηχανισμό που συνδέει τα εμβόλια με τους ξαφνικούς θανάτους είναι πλέον ευρέως αποδεκτά.

Σημείωση: Στις παρακάτω εικόνες έχω σημειώσει με κόκκινο βέλος τα δεδομένα που αναφέρονται στην Ελλάδα (GRC) σε σύγκριση με τις άλλες χώρες.


Των Norman Fenton και Martin Neil

Κάνοντας τον έλεγχο δεδομένων συνήθεια

Ο Igor Chudov ήρθε σε επαφή μαζι μας πρόσφατα ζητώντας μας να ελέγξουμε την ανάλυσή του σχετικά με την παγκόσμια σχέση μεταξύ των εμβολιασμών και των πλεοναζοντων θανάτων. Το δικο του substack δίνει μια λεπτομερή περιγραφή των αποτελεσμάτων του, αλλά βασικά δεν ήταν καλά νέα για τα εμβόλια covid-19 και χειρότερα νέα για τις επιπτώσεις τους στη θνησιμότητα:

3 months ago - Igor Chudov - Η συσχέτιση μεταξύ εμβολίων και ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ γίνεται όλο και πιο ισχυρή - και συζητείται στο βρετανικό κοινοβούλιο
Ενώ θα συζητήσουμε τα πιο δυσάρεστα νέα για την αύξηση των ποσοστών θανάτου, είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι ένας κορυφαίος Βρετανός βουλευτής, ο Andrew Bridgen έθεσε, στο βρετανικό κοινοβούλιο και μάλιστα, τη σχέση μεταξύ εμβολιασμού και υπερβολικών θανάτων... Read more

Ο Igor απλώς πήρε τα δημοσιευμένα δεδομένα που ήταν διαθέσιμα στο Our World in Data και στη βάση δεδομένων ανθρώπινης θνησιμότητας, διεξήγαγε μια απλή Ανάλυση Παλινδρόμησης και ανακάλυψε μια ανησυχητική σχέση μεταξύ της υπερβάλλουσας θνησιμότητας και των ποσοστών του εμβολιασμού έναντι του Covid-19. Έκανε επίσης μια ανάλυση ανά τεταρτημόριο, του δείκτη οικονομικής ανισότητας και υλικής στέρησης, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν ότι τα λιγότερο στερημένα άτομα, δηλαδή οι πλουσιότεροι άνθρωποι, πέθαιναν με υψηλότερα ποσοστά από τους πιο στερημένους/φτωχούς ανθρώπους. Αυτό φαίνεται παράξενο, γιατί θα πρέπει να περιμένουμε από τους φτωχότερους ανθρώπους να βιώσουν χειρότερες παροχές υγειονομικής περίθαλψης από τους πλουσιότερους ανθρώπους. Αλλά δεδομένου ότι οι φτωχότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, τότε η στέρηση φαίνεται να συγχέει την υποκείμενη αιτιώδη συσχετιση μεταξύ του εμβολιασμού και της υπερβαλουσας θνησιμότητας. Αυτό θέτει τότε το ερώτημα: Αν δεν είναι ο πλούτος που προκαλεί τη μεγαλύτερη θνησιμότητα, είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού ή κάτι άλλο;

(Αν θέλετε να εμβαθύνετε στο έργο του Igor, έχει ετοιμάσει έναν εύχρηστο οδηγό για τις πολυάριθμες αναρτήσεις του)

Ο Συνήγορος του Διαβόλου

Έτσι, σταματήσαμε να δουλεύουμε σε άλλα πρότζεκτ και αποφασίσαμε να εξετάσουμε τα δεδομένα για να δούμε αν θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε την ανάλυση και επίσης να διευρύνουμε τις υποθέσεις που ελέγχονται. Σε τελική ανάλυση, το να κατηγορείς τα εμβόλια είναι ένας αρκετά μεγάλος ισχυρισμός. Θέλαμε λοιπόν να ενεργήσουμε ως «Συνήγοροι του Διαβόλου» και να ρωτήσουμε εάν υπήρχαν στοιχεία που να υποστηρίζουν ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ αιτίες των πλεονάζοντων θανάτων και ΟΧΙ το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οι εναλλακτικές υποθέσεις προς δοκιμή είναι κάπως προφανείς:
  • Ο Covid-19 που βρισκόταν σε έξαρση το 2022 προκαλούσε αδιάγνωστους θανάτους από Covid εντός του 2022
  • Ο λεγόμενος μακροχρόνιος Covid για όσους προσβλήθηκαν το 2020/21 τους προκάλεσε το θάνατο το 2022
  • Αυστηρότητα των μέτρων καραντίνας/lockdown του 2020/21 προκάλεσε επιπλέον θανάτους το 2022
  • Η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης επηρεάζει ή μετριάζει τους πλεονάζοντες θανάτους

Και τέλος, πρέπει επίσης να συμπεριλάβουμε….

  • Τα εμβόλια κατά του Covid που χορηγήθηκαν στα τέλη του 2020 και το 2021 προκαλούν πλεονάζοντες θανάτους το 2022

Αποφασίσαμε να διερευνήσουμε αυτές τις υποθέσεις για τις εβδομάδες 1-44 του 2022 (3/1/2022 εως 6/11/2022), δοκιμάζοντας απλά μοντέλα γραμμικής παλινδρόμησης απο παγκόσμια δεδομένα, εξετάζοντας ολόκληρη τη χρονική περίοδο αλλά και χωρίζοντάς την σε περιόδους όπου ο κορωνοϊός ήταν διαδεδομένος και όταν ήταν τουλάχιστον μειούμενος (στο καλοκαίρι). Χωρίσαμε το έτος σε διακριτές χρονικές περιόδους για να ξεχωρίσουμε οποιεσδήποτε ενδείξεις της νόσου του Covid, από άλλες ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού, για να μπορεσουμε να εντοπίσουμε τις πιθανές αιτίες των πλεοναζόντων θανάτων. Η ιδέα είναι ότι εάν μια αιτία απουσιάζει ή είναι αμελητέα, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει, τότε πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη αιτιώδης εξήγηση στην εξέλιξη του φαινομένου. Λοιπόν, αν δεν υπάρχει Covid γύρω μας, τότε τι σκοτώνει ανθρώπους; Είναι τα εμβόλια; Είναι συνέπειες του lockdown; Ή μήπως είναι μακροχρόνιος Covid;

Όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από δημοσιευμένες κυβερνητικές πηγές. Προφανώς, οι θάνατοι από τον Covid και τα αναφερόμενα ποσοστά κρουσμάτων είναι δογματικά καθορισμένα, επομένως οι όποιες μεροληπτικές εκτιμήτριες ενσωματώνονται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Οι αναγνώστες που είναι εξοικειωμένοι με τις αναφορές μας γνωρίζουν ότι έχουμε περισσότερο από απλούς ενδοιασμούς για αυτά τα δεδομένα και για το εάν ο Covid είναι τόσο θανατηφόρος όσο ισχυρίζονται. Ως εκ τούτου, δίνουμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα της αμφιβολίας στην άλλη πλευρά της επιχειρηματολογίας εδώ. Έτσι, οποιοδήποτε αποτέλεσμα γινεται ακόμα πιο καταδικαστικό, εάν ενεργώντας ως Συνήγοροι του Διαβόλου και χρησιμοποιώντας τους στρεβλωμένους ορισμούς της πλευράς του Διαβόλου, ο διάβολος εξακολουθεί να χάνει σε κάθε επιχείρημα.

Η ομάδα PANDA μας προσκάλεσε να παρουσιάσουμε αυτήν την εργασία σε μια από τις τακτικές σειρές συναντήσεων της PANDA για την Ανοικτή Επιστήμη. Ο Norman παρουσίασε αρχικά μιλώντας για τον ελαττωματικό ορισμό, τα δεδομένα και τη μοντελοποίηση του Covid, που δημοσιεύτηκε εδώ ως ανάρτηση τις προάλλες, και ο Martin παρουσίασε αυτό το έργο σχετικά με τους υπερβαλοντες θανάτους. Το βίντεο της παρουσίασης στην κορυφή αυτής της ανάρτησης θα εμφανιστεί επίσης στο κανάλι Rumble της PANDA, αλλά η περίληψη των αποτελεσμάτων είναι παρακάτω.

__________________________________ 

 
 
Πηγή κειμένου:https://telegra.ph/
 
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου