Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Οργή και θρήνος στην κηδεία Κατσίφα: Πλημμύρισαν από Έλληνες οι Βουλιαράτες


Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο χωριό Βουλιαράτες η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.


Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Τα έξοδα της κηδείας θα καλυφθούν από τον δήμο Δρόπολης.



Επικήδειους ανέγνωσαν φίλοι του 35χρονου ομογενούς, ενώ το ηπειρώτικο μοιρολόι θα ακουστεί από τον ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο χωριό. Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στο χωριό για την τελετή και μάλιστα σχεδόν όλοι κρατούν ελληνικές σημαίες.












Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες Έλληνες πέρασαν τα σύνορα για να φτάσουν μέχρι το χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο 35χρονος.


Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα φαίνεται ότι πέρασαν στην Αλβανία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.


Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.


Οι Αλβανοί αστυνομικοί, όπως φαίνεται και στα βίντεο των τοπικών καναλιών, έψαχναν  εξονυχιστικά τις τσάντες, έκαναν σωματικό έλεγχο σε όσους περνούσαν τα σύνορα για την κηδεία, ενώ ερεύνησαν και τα αυτοκίνητα, ακόμα και τις μηχανές τους, για τυχόν αντικείμενα.





Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επιτρέπεται ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που αναγράφουν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.


Παράλληλα, στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Αλβανία, καθώς όπως αναφέρουν οι Αλβανοί θεωρήθηκαν ύποπτοι για υποκίνηση επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας.


Στο μεταξύ, έτοιμη να υποδεχθεί τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο έδαφός της είναι η γη στους Βουλιαράτες. Στο μνήμα που ήδη έχει ετοιμαστεί βρίσκεται μέσα μια ελληνική σημαία για να «αγκαλιάσει» τον 35χρονο ομογενή στο τελευταίο του ταξίδι ενώ η ελληνική σημαία είναι χαραγμένη και πάνω στην ταφόπλακα μπροστά στο μνήμα.


Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται ήδη στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα για να συμπαρασταθεί στην πολύ δύσκολη στιγμή της οικογένειας που θα αποχαιρετήσει σήμερα τον 35χρονο ομογενή.











«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου