Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Απαγορεύονται με τροπολογία οι πρακτικές μεταστροφής φύλου

 

Την απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής θεσμοθετεί τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Με τροπολογία, που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου Υγεία για όλους, απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας ή της έκφρασης φύλου σε ευάλωτα πρόσωπα. Η παραβίαση των προαναφερομένων, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.

Η προτεινόμενη διάταξη, σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση, αποσκοπεί στη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των ατόμων που διατρέχουν τον κίνδυνο να υποστούν πρακτικές μεταστροφής, γνωστές και ως «θεραπείες μεταστροφής». Ως πρακτική μεταστροφής νοείται κάθε μεταχείριση που επιχειρεί να μεταβάλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου ενός ατόμου. 

Οι παρεμβάσεις αυτές εκκινούν από την πεποίθηση ότι η ομοφυλοφιλία ή η αμφιφυλοφιλία και η ανάγκη αναπροσδιορισμού σύμφωνα με την ταυτότητα φύλου συνιστούν ψυχική διαταραχή ή ανωμαλία και ότι τα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Κουίρ, Ιντερσεξ) άτομα είναι ηθικά, πνευματικά ή σωματικά κατώτερα. Η διάταξη αυτή στοχεύει παράλληλα στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την αντιμετώπιση συνολικά των διακρίσεων που υφίστανται, σε πολλές περιπτώσεις από μικρή ηλικία, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / ΠΡΟΣΘΗΚΗ

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΜΕ ΤΙΤΛΟ

«ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Προτεινόμενες διατάξεις

Άρθρο 1

Πρακτικές μεταστροφής

1.Για τις ανάγκες του παρόντος ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί:

α) «Πρακτικές μεταστροφής»: Κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου,

β) «Έκφραση φύλου»: Το σύνολο των χαρακτηριστικών που αφορούν στη συμπεριφορά, τρόπους, αναπαραστάσεις, που σχετίζονται με τον τρόπο που τοποθετείται και εκφράζει ένα πρόσωπο το φύλο του και γίνεται αυτό αντιληπτό από τον περίγυρό του.

γ) «Ταυτότητα φύλου»: Ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνειτο φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του.

δ) «Επαγγελματίας»: Κάθε πρόσωπο, το οποίο εφαρμόζει πρακτικές μεταστροφής έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

ε) «Ευάλωτα πρόσωπα»: Οι ανήλικοι ή ενήλικοι που τελούν σε δικαστική συμπαράσταση υπό την έννοια του Αστικού Κώδικα.

2.α) Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα.

β) Οποιοσδήποτε εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους.

γ) Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

3.Παραβίαση της παρ. 2, πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Κατεβάστε εδώ την Τροπολογία

 

 Πηγή: https://www.e-nomothesia.gr/

_________________________________________

 

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠO ΤΙΣ …ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ. ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΧΕΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΦΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ
 

Δεν φτάνουν όλα τα άλλα δεινά που μαστίζουν τον τόπο και την κοινωνία μας, αυτός ο νέος πολιτικός ογκόλιθος της κυβέρνησης του Κούλη -ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης- έκανε και κάτι εντελώς απίστευτο από κάθε άποψη. Και από πλευράς περιεχομένου αλλά και από πλευράς χρονικής στιγμής.

Παρουσίασε νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή με την οποία με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους γονείς να αποτρέπουν τα ΑΝΗΛΙΚΑ παιδιά τους να γίνουν …αδελφές ή γενικότερα ομοφυλόφιλοι!!!

Ναι, ακριβώς αυτή είναι η ουσία της υπουργικής τροπολογίας που κρύβεται πίσω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής” νομίζοντας κανείς ότι είναι κάποιο γενικό και αόριστο επιστημονικό θέμα. Κι όμως…

Η τραγωδία είναι διπλή. Αρχικά γιατί φαίνεται για άλλη μια φορά καθαρά ποιες είναι οι πραγματικές …προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη την ώρα που τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο για τη χώρα μας. Την ίδια αυτή ώρα λοιπόν εκείνο που τον ….νοιάζει είναι, μετά την καθιέρωση και την επιβολή της “πολυπολιτισμικότητας” στην ελληνική κοινωνία, να προωθήσει και να επιβάλει ανοικτά την λεγόμενη ατζέντα τω ΛΟΑΤΚΙ και της κάθε ανωμαλίας και διαστροφής. Και όχι απλώς να την επιβάλει αλλά και να διαλύσει εντελώς κάθε οικογενειακή αξία και θεσμό με τέτοιες νομικές απαγορεύσεις. Με αυτή την κατάπτυστη και ανώμαλη ρύθμιση εμποδίζει ρητά τους γονείς να νοιάζονται και να προστατεύουν τα παιδιά τους ακόμη και τα ανήλικα από την ανωμαλία που κυκλοφορεί γύρω μας, επιβάλλοντας μάλιστα ποινές φυλάκισης και με την απειλή επιπλέον ότι “η επανειλημμένη τέλεση” της πράξης αυτής “συνιστά επιβαρυντική περίσταση”.

Το δεύτερο σκέλος της τραγωδίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτός που πρόθυμα ανέλαβε να εισηγηθεί τη νομοθέτηση αυτού του εκτρώματος είναι ο Θ. Πλεύρης ο οποίος από τότε που πήγε στη ΝΔ -και πολύ περισσότερο από τότε που βολεύτηκε στην υπουργική καρέκλα- έχει γίνει κανονικός γενίτσαρος του Κούλη και λέει και κάνει σε όλα τα θέματα τα εντελώς αντίθετα από όσα υποστήριζε παλαιότερα…

Αν προκαλεί εντύπωση γιατί έφεραν τώρα μια τέτοια -εκτός τόπου και χρόνου, κανονικά- ρύθμιση, η εξήγηση είναι πολύ απλή: Εκτελούν και σε αυτό τις εντολές του “διεθνούς αδελφάτου” πίσω από το οποίο βρίσκονται ο Τζορτζ Σόρος και οι όμοιοι του της νέας τάξης πραγμάτων που θέλουν να διαλύσουν εντελώς τα έθνη και να ξεχαρβαλώσουν κάθε στοιχείο και θεσμό που τα συγκροτεί όπως η οικογένεια, η διάκριση των φύλων, η ανθρώπινη ταυτότητα κλπ. Το …καταλυτικό επιχείρημα του Πλεύρη είναι και ήδη χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Μάλτα, η Νέα Ζηλανδία έχουν ψηφίσει αντίστοιχους νόμους. Ε, τότε να ψηφίσουν και νόμο που επιτρέπει και την …κτηνοβασία όπως στην Γερμανία!!!

—————————— —————-
Είναι τόσο ύπουλοι μάλιστα που σε πρώτο πλάνο δεν βάζουν μεν απευθείας τους γονείς των ανήλικων παιδιών, αλλά οποιονδήποτε στον οποίο θα απευθυνθούν οι γονείς για να τους βοηθήσει σε μια τέτοια περίπτωση. Έτσι λοιπόν “όταν ένα ανήλικο άτομο έχει επιλέξει έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό”, τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιοσδήποτε να προσπαθήσει να το μεταπείσει ή να δοκιμάσει να θεραπεύσει τη πιθανή ανωμαλία του. Κι έτσι με τη ρύθμιση αυτή πακετάρονται όλες οι σχετικές ενέργειες στις αποκαλούμενες “πρακτικές μεταστροφής” και επιβάλλονται “σοβαρές κυρώσεις” είτε σε γιατρούς, είτε ψυχολόγους είτε προσωπικό άλλων ειδικοτήτων.   Ως «πρακτικές μεταστροφής» χαρακτηρίζεται “κάθε μεταχείριση που αποσκοπεί να μεταβάλει ή να καταστείλει τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή την έκφραση φύλου” και “απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα” . “Ταυτότητα φύλου» χαρακτηρίζεται “ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρήθηκε κατά τη γέννησή του”. Ως «ευάλωτα πρόσωπα» θεωρούνται “οι ανήλικοι ή ενήλικοι που τελούν σε δικαστική συμπαράσταση υπό την έννοια του Αστικού Κώδικα” ενώ η πράξη “πέραν των προβλεπόμενων πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση…” .

—————————— —

Χωρίς ντροπή μάλιστα ο Πλεύρης ομολόγησε ότι η ρύθμιση αυτή υλοποιεί πρόταση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+  που όπως είναι γνωστό έχει ως “αρχιτέκτονα” μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου τον οικονομικό σύμβουλο του Κούλη, τον Αλέξη Πατέλη, που καθημερινά ασχολείται περισσότερο με το να προβάλει ότι είναι παντρεμένος με …άντρα και να βομβαρδίζει την ελληνική κοινωνία ότι θα πάει δήθεν καλύτερα εάν η …διαφορετικότητα κυριαρχήσει παντού!

Από κοντά είναι και μια ΜΚΟ που έχουν φτιάξει στην χώρα μας  το Orlando LGBT+ που δηλώνει ότι είναι “ο πρώτος νομικά αναγνωρισμένος επιστημονικός φορέας που ασχολείται εξειδικευμένα με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων”. Μάλιστα έσπευσε να βγάλει και ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει μεν “θετική” τη ρύθμιση του Πλεύρη που “σίγουρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση της ποινικοποίησης” αλλά και “άτολμη” ζητώντας να τιμωρούνται και “οι ιερείς και εκπρόσωποι της εκκλησίας (από κάθε ρόλο και αν λειτουργούν π.χ. ιερείς, κατηχητές, βοηθοί εκκλησιαστικών λειτουργών κ.α.)”. Επίσης δεν τους …αρέσει η διατύπωση ότι «οποιοσδήποτε εφαρμόζει πρακτικές μεταστροφής πρέπει προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την ρητή συναίνεσή τους» θεωρώντας ότι “η έννοια της συναίνεσης” κρύβει παγίδες. Δηλαδή θέλουν πιο άγρια και πιο ευρεία την ποινική δίωξη και τις φυλακίσεις. Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας…

 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου