Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Στη μνήμη του Dr. Vladimir Zev Zelenko


Harvey Risch
 
 
Ο Δρ Ζεβ Ζελένκο είχε τόσο ηθικό όσο και πνευματικό θάρρος σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από το πάμε-με-τα-πάνω-για-να-βγούμε-με-τα-κάτω.  Ο Δρ Ζελένκο ήταν ένας οξυδερκής ιατρός, με έντονη επίγνωση των αποχρώσεων στις παρουσιάσεις των ασθενειών των ασθενών του. Έρχονταν σε αυτόν για τη θεραπεία της αναπνευστικής νόσου που θα γινόταν Covid-19.

Το μυαλό του Dr. Zelenko ήταν πάντα ενεργό σκεπτόμενο τους καλύτερους τρόπους για τη φροντίδα των ασθενών του, και ελλείψει καθιερωμένων μεθόδων θεραπείας, έψαχνε να βρει τι έκαναν άλλοι κλινικοί γιατροί για αυτή και παρόμοιες αναπνευστικές λοιμώξεις.

Στην Κορέα, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν χλωροκίνη ή υδροξυχλωροκίνη -στην πραγματικότητα, ο παράγοντας αυτός ήταν γνωστό ότι ήταν αποτελεσματικός στην εποχή του SARS-CoV-1- και έτσι το υιοθέτησε. Ήξερε ότι ο ψευδάργυρος είχε προταθεί ότι βοηθούσε στις λοιμώξεις από αναπνευστικούς ιούς. Και διαπίστωσε ότι οι γιατροί στη Μασσαλία είχαν χρησιμοποιήσει το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη σε σχήματα για τη θεραπεία των πατεντών Covid.

Έτσι, ενσωμάτωσε και τα τρία ως βάση για την αρχική συνταγή θεραπείας του στα εξωτερικά ιατρεία, για ασθενείς που χαρακτήρισε ως "υψηλού κινδύνου" -οι υπόλοιποι δεν χρειάζονταν θεραπεία, καθώς θα ανέκαμπταν καλά από μόνοι τους.  Μετά τη θεραπεία 400 ασθενών υψηλού κινδύνου και έχοντας μόνο έναν, ο οποίος άρχισε τα φάρμακα αργά και δεν συνέχισε, να νοσηλεύεται, αναγνώρισε ότι αυτή η συνταγή ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στην έγκαιρη αντιμετώπιση της αναπνευστικής λοίμωξης.

Αλλά ο δρ Ζελένκο δεν το κράτησε αυτό για τον εαυτό του. Ενημέρωσε πολυάριθμους άλλους γιατρούς, καθώς και την κυβέρνηση Trump, για το πόσο καλά λειτούργησε η έγκαιρη θεραπεία του.

Η δημόσια ανακοίνωση του Προέδρου Τραμπ υποστηρίζεται ότι πολιτικοποίησε αυτή τη θεραπευτική αγωγή, αλλά αυτός ο ισχυρισμός μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως παιδαριώδης αντίδραση, εάν πράγματι η θεραπεία λειτούργησε. Ωστόσο, ο Dr. Zelenko, όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, δεν κατάλαβε ότι η καταστολή των αποτελεσματικών γενόσημων φαρμάκων κατά του Covid είχε ξεκινήσει πολύ πριν ο Πρόεδρος Trump πει οτιδήποτε, στην πραγματικότητα, πριν ο Dr. Zelenko διαμορφώσει το πρωτόκολλο θεραπείας του ή ακόμη και πριν αναγνωριστούν τα πρώτα κρούσματα του Covid στις ΗΠΑ.

Όταν η συνταγή της θεραπείας του δέχθηκε μαζική δόλια αντίδραση στα τακτικά μέσα ενημέρωσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ακαδημαϊκούς γιατρούς (οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν ποτέ οι ίδιοι αντιμετωπίσει εξωτερικούς ασθενείς με Covid), κατάλαβε ότι υπήρχε μια μεγάλη εκστρατεία για να τον δυσφημίσουν, να καταστείλουν τη θεραπεία του, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για τους πράκτορες πατεντών να ανταγωνιστούν σε μια οικονομική αγορά όπου μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία 20 δολαρίων θα περιόριζε σοβαρά το μερίδιο αγοράς τους.

Όμως, οι οικονομικές εκτιμήσεις δεν αλλάζουν την υποκείμενη αλήθεια σχετικά με το αν ένα φαρμακευτικό σχήμα λειτουργεί για την προβλεπόμενη θεραπεία.  Ο Δρ Ζελένκο είχε ζήλο για την αλήθεια.

Έτσι, διατήρησε σταθερά τη δημόσια θέση του ότι τα σχήματα πρώιμης θεραπείας με βάση την υδροξυχλωροκίνη ήταν αποτελεσματικά για το Covid στα εξωτερικά ιατρεία, και άρχισε να καταλαβαίνει ότι το γεγονός αυτό αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο για τους φαρμακοβιομήχανους και τους κατασκευαστές εμβολίων που δεν θα θεωρούσαν τίποτα να ξοδέψουν δισεκατομμύρια δολάρια για να χειραγωγήσουν και να διαφθείρουν την αγορά και τα ιατρικά και λαϊκά μέσα ενημέρωσης κατά της θεραπείας του, και αργότερα και κατά της ιβερμεκτίνης.  Έδωσε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στα τέσσερα χρόνια της πάλης του με τον καρκίνο που ήταν ανίατος, ο Δρ Ζελένκο κοίταξε τον θάνατο στα μάτια πολλές φορές.  Είπε ότι αυτές οι εμπειρίες τον έκαναν να μη φοβάται τις γνώμες των ανθρώπων.  Νομίζω όμως ότι είχε μια δύναμη χαρακτήρα που του επέτρεψε να φτάσει σε αυτό το σημείο, ξεχωριστά από την ασθένειά του, που σίγουρα τον έκανε μοναδικό.

Ήταν αγαπητός φίλος, συνάδελφος και ηγέτης για μένα.  Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει, γιατί πράγματι αποτελεί ευλογία για την κοινωνία. 
 
__________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου