Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Η Μόσχα μπαίνει στον παγκόσμιο πόλεμο κατά του CO2

"Συλλογικά μέτρα" θα βοηθήσουν τη Ρωσία να επιτύχει την "ουδετερότητα του CO2" έως το 2060

Στις 26 Οκτωβρίου 2023, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε ένα νέο και βελτιωμένο Δόγμα για το Κλίμα, το οποίο αναφέρει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα το αργότερο έως το 2060. Για τη σύγκριση, η ΕΕ υπόσχεται να είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

Ακολουθούν ορισμένα σημαντικά σημεία από το φιλόδοξο διάταγμα του Πούτιν για το κλίμα:

Η Μόσχα θα εξουδετερώσει όλο τον άνθρακα!

Στην Ενότητα Ι, το δόγμα περιγράφει τη μακροπρόθεσμη κλιματική φαντασίωση της Ρωσίας:

Στη Ρωσική Ομοσπονδία, βρίσκεται σε εξέλιξη ενεργό έργο για τη δημιουργία συνθηκών για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναμένεται να επιτευχθεί λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά συμφέροντα και τις προτεραιότητες, η ανάπτυξη το αργότερο έως το 2060 της ισορροπίας μεταξύ των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της απορρόφησής τους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθορίστηκαν πρόσθετα μέτρα για την απαλλαγή των οικονομικών τομέων και την αύξηση της ικανότητας απορρόφησης των διαχειριζόμενων οικοσυστημάτων.

Η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα εξασφαλίσει ότι έως το 2030 ο όγκος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα είναι στο επίπεδο των 1.673 εκατομμυρίων τόνων (54 τοις εκατό του επιπέδου του 1990) και ότι η ισορροπία μεταξύ των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και της απορρόφησής τους [«ουδετερότητα άνθρακα»] θα επιτευχθεί το αργότερο έως το 2060.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της λεκτικής σαλάτα είναι απλώς μια επανάληψη προηγούμενων διεθνών συνθηκών / διακηρύξεων των BRICS που υπέγραψε η Μόσχα, αλλά τώρα είναι επίσημη ρωσική πολιτική!

Η Μόσχα θα προστατεύσει «την υγεία των πολιτών» από τη κλιματική αλλαγή!

Στην Ενότητα II, «Στόχοι, βασικές αρχές και στόχοι της κλιματικής πολιτικής», μαθαίνουμε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη δημόσια υγεία.

Το δόγμα εξηγεί ότι «η κλιματική αλλαγή έχει σημαντικό, κατά κύριο λόγο αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του κράτους στο σύνολό του [και] στη ζωή και την υγεία των πολιτών του».

Οι «δυσμενείς συνέπειες» της κλιματικής αλλαγής περιλαμβάνουν αυξημένο «κίνδυνο για την υγεία των πολιτών (αύξηση του επιπέδου νοσηρότητας και θνησιμότητας) που ανήκουν σε μεμονωμένες κοινωνικές ομάδες».

Ευτυχώς, η ρωσική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να «διασφαλίσει την υγειονομική και επιδημιολογική ευημερία σε ένα κλίμα που αλλάζει».

Τι σημαίνει αυτό σε απλά Ρωσικά; Κανείς δεν ξέρει απολύτως.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σατανικές δολοπλοκίες του κλίματος, η πολιτική της Ρωσίας για το κλίμα θα λάβει υπόψη τον «έμμεσο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων κοινωνικών ομάδων».

Το Δόγμα για το Κλίμα καταγράφει την κλιματική αλλαγή ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η αποτυχία να ανταποκριθεί επαρκώς σε αυτή την απειλή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «κίνδυνους για τη φήμη» και οπισθοδρομήσεις στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Μόσχας! Είναι αλήθεια:

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι απαραίτητο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απειλές χρησιμοποιώντας μέσα ικανά να παράσχουν τις επιθυμητές περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα. […]

Κίνδυνοι για τη φήμη θα μπορούσαν να προκύψουν από τη μη λήψη επαρκών μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το έγγραφο ζητά επίσης «τον έγκαιρο εντοπισμό και αξιολόγηση των απειλών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η Μόσχα θα επιβάλει συλλογικά μέτρα για να ισοπεδώσει την καμπύλη άνθρακα!

Η Μόσχα κατανοεί τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στον παγκόσμιο πόλεμο κατά του άνθρακα:

Η Ρωσική Ομοσπονδία συμμετέχει στην ανάπτυξη συλλογικών μέτρων στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας για τον μετριασμό των ανθρωπογενών επιπτώσεων στο κλίμα και παρέχει από κοινού με άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι πιο ευάλωτες στις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, για την εφαρμογή μέτρων προσαρμογής και μετριασμού των δυσμενών επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος.

Ταυτόχρονα, η Ρωσική Ομοσπονδία εκτιμά ότι η μακροπρόθεσμη και συνολική λύση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής είναι δυνατή μόνο με τη συμμετοχή όλων των κρατών.

Το έγγραφο προτείνει να υιοθετηθούν τα συλλογικά μέτρα με "δίκαιο" και ισότιμο τρόπο, προειδοποιώντας (και πάλι) τη Συλλογική Δύση!

Η Μόσχα υπόσχεται να εκπαιδεύσει τους Ρώσους σχετικά με τις “δολοφονικές συμπεριφορές του άνθρακα”, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα!

Κάποτε ο άνθρακας θεωρούνταν “αφελώς” ως δομικό στοιχείο της ζωής, ο άνθρακας έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ότι προκαλεί AIDS. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Ρώσοι δεν το γνωρίζουν αυτό και θα πρέπει να εκπαιδευτούν εκ νέου. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να εκπαιδευτεί ένας ολόκληρος αριθμός επαγγελματιών που θα κυνηγούν τον άνθρακα και θα πρέπει να τροφοδοτηθούν με ρούβλια για να διασφαλιστεί ότι η Επιστήμη θα επικρατήσει:

Η ανάπτυξη και η εφαρμογή μέτρων για … τον μετριασμό των ανθρωπογενών επιπτώσεων στο κλίμα [απαιτεί] έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα των κλιματικών μελετών και συναφών τομέων που αντιστοιχούν στα παγκόσμια πρότυπα.

Για τους σκοπούς αυτούς, [η Ρωσική Ομοσπονδία θα επενδύσει] στην κατάρτιση ειδικών στον τομέα του κλίματος, μελετώντας τις επιπτώσεις του κλίματος στην οικονομία, τον πληθυσμό και το περιβάλλον, καθώς και την ανάπτυξη και υιοθέτηση μηχανικών και τεχνικών οργανωτικών μέτρων για την προσαρμογή και μετριασμό των ανθρωπογενών επιπτώσεων στο κλίμα, συμπεριλαμβανομένων:

α) εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού υψηλής ειδίκευσης,

β) κατάρτιση τελειόφοιτων εκπαιδευτικών οργανισμών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση κορυφαίους επιστημονικούς οργανισμούς του κράτους,

γ) πρακτική άσκηση για τους πιο ταλαντούχους νέους επιστήμονες, ειδικούς, πτυχιούχους και τελειόφοιτους φοιτητές στα κορυφαία επιστημονικά κέντρα του κόσμου,

δ) εκπαίδευση του διπλωματικού προσωπικού, καθώς και επαγγελματιών συμβούλων για διεθνείς διαπραγματεύσεις και προετοιμασία διεθνών συμφωνιών για το κλίμα.

Το δόγμα εξηγεί ότι "όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς" θα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος προκειμένου να διασφαλιστεί η "αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής για το κλίμα προς το συμφέρον των σημερινών και των μελλοντικών γενεών".

Θα κερδίσουμε τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της φτώχειας, των ναρκωτικών, της τρομοκρατίας, της Κόβιντ, του άνθρακα ! Άνθρακα, καλύτερα να προσέχεις, μικρέ αλήτη!


 
 
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου