Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΗΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.


Ο πάτερ Ιωάννης αγαπούσε πολύ την Μικρά Ασία. Ήταν πάντα μέσα στην καρδιά του. Και όχι μόνο την γη της Ιωνίας αλλά και του Πόντου. 

Κατάφερε τελικά πριν λίγα χρόνια να κάνει μια πανέμορφη εκδρομή στα μέρη αυτά. ΣΜΎΡΝΗ, ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΎΠΟΛΗ, ΝΊΚΑΙΑ, ΚΛΠ. 

Είχε φτάσει μέχρι τα βάθη της Ανατολίας πέρα από την Άγκυρα. Γνώρισε πόσο Αγία ήταν τα μέρη αυτά διότι ήταν γεμάτο χριστιανούς Μάρτυρες, γεμάτο εκκλησίες, γεμάτο μοναστήρια. 

Δυστυχώς εκείνη την εποχή δεν κατάφερα να πάω σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Έτσι ότι έμαθα μετά το έμαθα είτε από τον ίδιο, είτε από τα πνευματικά του παιδιά, είτε από τους προσκυνητές.

Όμως θυμάμαι κάτι που μου είπε μοναδικό. Ήταν σε ώρα εξομολόγησης και πιάσαμε κουβέντα για το ταξίδι στην Μικρά Ασία. Μου είπε λοιπόν κάτι συγκλονιστικό. 

Όταν βρισκόταν στην ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ το βράδυ στο ξενοδοχείο, αφού τελείωσε το γεύμα αποσύρθηκε για ύπνου. 

Το βράδυ λοιπόν την ώρα του ύπνου μεταξύ ύπνου και ξυπνήματος εμφανίστηκε μια ασκητική μορφή όχι πολλή μεγάλη σε ηλικία ο οποίος αυτός ο Όσιος δηλαδή είχε τα χαρακτηριστικά και το ντύσιμο των κατοίκων της Καππαδοκίας. 

Είχε έρθει κοντά του μέσα σε ένα φως ιλαρό και τον κοίταζε, χωρίς όμως να λέει κάτι. Σαν να τον ευχαριστούσε που ήταν σε αυτά τα μέρη για προσκύνημα. Τον κοίταζε πολύ ώρα ο πάτερ και ο Όσιος τον πάτερ.

Σιγά σιγά απομακρύνθηκε από κοντά του και χάθηκε από το δωμάτιο. Ο πάτερ κατάλαβε ότι ήταν κάποιος άγνωστος Άγιος από τα μέρη εκείνα. 

Μου το έλεγε και ένιωθε βαθιά συγκινημένος για αυτήν την θεοπτια, λέγοντας μου ότι όλοι η Μικρά Ασία και τα μέρη της Καππαδοκίας είναι γεμάτα από άγνωστους μεγάλους Αγίους.

Και οι Χριστιανοί θα πρέπει να νιώθουν ιερή χαρά όταν επισκέπτονται αυτά τα άγια μέρη.

Πάτερ Ιωάννη πρέσβευε υπέρ ημών. Αμήν.


https://www.facebook.com/
 «Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου