Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

Κύπρος: Πάνω από 150 γιατροί και νοσηλευτές ζητάνε να ανοίξουν οι εκκλησίες


Την επαναλειτουργία των εκκλησιών ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 152 γιατροί και νοσηλευτές, υποστηρίζοντας μάλιστα, πως εφαρμόστηκαν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά επαγγελματικά υποστατικά που λειτουργούν όπως φούρνοι κ.ά.

Οι συνυπογράφοντες την επιστολή υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία οποιοδήποτε επιστημονικό άρθρο, μελέτη ή έρευνα που να αποδεικνύει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδονται μικρόβια και ιοί.

Αναφέρουν, επίσης, πως τους ξενίζει η απόφαση για απαγόρευση προσέλευσης πιστών στους ιερούς ναούς, εφόσον διαπιστώνουν ότι οι επιχειρήσεις που παρέμειναν ανοικτές δεν πουλούν μόνο τα άκρως απαραίτητα για τη ζωή και φέρουν τα εξής παραδείγματα:


Οι φούρνοι, σε έναν εκ των οποίων εντοπίστηκαν πρόσφατα 26 κρούσματα δεν πωλούν μόνο τα απαραίτητα (π.χ. ψωμί, γάλα), αλλά και πολλά άλλα μη απαραίτητα (π.χ. γλυκά, σοκολάτες, καφέδες κ.λπ.).

Οι επιχειρήσεις που παραδίδουν καφέδες και συνοδευτικά σνακς.
Οι επιχειρήσεις που παραδίδουν ηλεκτρονικά παιχνίδια κ.λπ.

Μέσω της επιστολής υποδεικνύεται πως όπως καλώς υπάρχει πρόνοια για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, έτσι ακριβώς θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια και για την πνευματική και ψυχική τροφή και υγεία των πολιτών, μέσω της δυνατότητας προσέλευσης στους ιερούς ναούς και μετοχή στη Θεία Κοινωνία, για όσους το επιθυμούν, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.

Στα μέτρα για επαναλειτουργία των ναών εισηγούνται και τα εξής: 


  • Είσοδος στον ιερό ναό συγκεκριμένου αριθμού ατόμων, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόζεται στις υπεραγορές. Οι υπόλοιποι πιστοί να στέκονται/ κάθονται στους προαύλιους χώρους του ναού σε αποστάσεις ασφαλείας που θα προκαθοριστούν με σημάνσεις στο πάτωμα.
  • Άτομα που διαμένουν στην ίδια κατοικία να μπορούν να στέκονται/ κάθονται στον ίδιο τετραγωνικό χώρο.
  • Για οποιεσδήποτε μετακινήσεις θα υπάρχει ο απαραίτητος χώρος ο οποίος θα παραμένει κενός.
  • Η Θεία Κοινωνία θα μεταδίδεται, για όσους επιθυμούν, μετά την απόλυση, οπότε όσοι πιστοί δεν θα κοινωνήσουν θα αποχωρούν με τάξη.
  • Κατά τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, ένας-ένας πιστός θα προσέρχεται με τάξη και θα αποχωρεί τηρώντας αποστάσεις. Εναλλακτικά, ο ιερέας θα πηγαίνει από πιστό σε πιστό να τον κοινωνεί.
  • Ο ιερέας που θα έρχεται σε κοντινή απόσταση με τον προσερχόμενο για Θεία Κοινωνία μπορεί να φοράει μάσκα, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για όσους παρευρίσκονται εντός του ναού (αν και αυτό δεν επιβάλλεται στις υπεραγορές θα μπορούσε να επιβληθεί εδώ, για να αφαιρεθεί το επιχείρημα μετάδοσης από τον βήχα-φτέρνισμα).
  • Στο τέλος ένας-ένας, με τάξη θα αποχωρούν, όπως γίνεται και στις υπεραγορές και θα επιστρέφουν στο σπίτι τους, χωρίς επιτόπιες συναθροίσεις.

Με τη λειτουργία όσων πιο πολλών ναών, τόσο θα διευκολυνθεί η προαναφερθείσα διαδικασία.

πηγή

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου