Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Άγιος Γεώργιος Κουδουνάς: Το μεγαλύτερο προσκύνημα της Τουρκίας… (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)Στην Προποντίδα, γνωστή και ως θάλασσα του Μαρμαρά, βρίσκονται τα πανέμορφα Πριγκηπόνησα. Το μεγαλύτερο και ίσως ωραιότερο από όλα τα νησιά θεωρείται η Πρίγκηπος. Στην κορυφή του νότιου λόφου της δεσπόζει επιβλητικά η Μονή του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά.

100.000 Τούρκοι συνωστίζονται κάθε χρόνο και περιμένουν υπομονετικά ατελείωτες ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στην Πρίγκηπο ζητώντάς του να εισακούσει τις παρακλήσεις τους.

Ο βοσκός που ανακάλυψε τη θαυματουργή εικόνα
Η παράδοση θέλει το μοναστήρι να χτίστηκε το 963 μ.Χ. και τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου να έχει δοθεί στο μοναστήρι από τη γυναικεία Μονή της Ειρήνης της Αθηναίας.Η εικόνα αυτή έμεινε χωρίς να υποστεί καμία φθορά μέχρι τη θαυματουργή εύρεσή της από κάποιο βοσκό. Σύμφωνα με το θρύλο, ο βοσκός είδε στον ύπνο του τον Άη Γιώργη να του προτείνει να ανέβει στο λόφο για να τον βρει.


Του είπε να σκάψει εκεί όπου θα άκουγε κουδούνια να χτυπούν. Έτσι και έγινε. Ο βοσκός ακολούθησε κατά γράμμα αυτά που του είπε ο Άγιος και βρήκε την εικόνα στολισμένη με κουδούνια. Στη συνέχεια επανίδρυσε τη μονή προς τιμή του Αγίου. Από τότε δίνονται στους χιλιάδες προσκυνητές κουδουνάκια ως ευλογία του Αγίου τα οποία κατά τους ίδιους «θαυματουργούν».

Τα θαύματα του Αγίου
Τα θαύματα του Αγίου είναι πολλά. Ο Άγιος δεν ξεχωρίζει τους πιστούς. Δεν ικανοποιεί μόνο τα θελήματα των Ρωμιών που του έτρεφαν ανέκαθεν μεγάλη ευλάβεια. Όποιος απευθύνεται σε Εκείνον λαμβάνει τη Θεία Χάρη. Έτσι εξηγείται η μεγάλη προσέλευση αλλοθρήσκων στο Μοναστήρι από όλη σχεδόν την Τουρκία.

Τούρκοι προσκυνητές, γυναίκες, άντρες και παιδιά ανεβαίνουν προς το μοναστήρι κρατώντας στα χέρια τους καρουλάκια. Ξετυλίγουν την κλωστή μέχρι να φτάσουν στην είσοδο της εκκλησίας. Δεν επιτρέπεται να μιλάνε όσο ανεβαίνουν. Μπορούν να μιλήσουν μόνο στην επιστροφή όταν θα έχουν αφήσει την ευχή τους στον Άγιο. Μόνο έτσι θα τους ακούσει ο Άγιος και θα πραγματοποιήσει την ευχή τους.

Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει σε ένα χαρτάκι και το αφήνει στον Άγιο. Άλλοι ζητάνε αυτοκίνητα, άλλοι να έχουν υγεία και άλλοι να μπει το παιδί τους στον πανεπιστήμιο. Κάποιοι μάλιστα αφήνουν και κλειδιά αυτοκινήτου ή σπιτιού για να «πουν» στον Άγιο ότι επιθυμούν ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι. Πολλοί θα επιστρέψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ευχαριστήσουν τον Άη-Γιώργη που άκουσε την προσευχή τους και ικανοποίησε την επιθυμία τους ή βρήκε λύση στο πρόβλημά τους.

Στην Τουρκία, η 23η Απριλίου αποτελεί επίσημη αργία αφιερωμένη στα παιδιά. Έτσι, το πλήθος μπορεί να προσέλθει στο νησί χωρίς να χρειασθεί να πάρει άδεια από την εργασία του.

Το δεύτερο πανηγύρι του Μοναστηριού γίνεται στις 24 Σεπτεμβρίου, εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και της Άγιας πρωτομάρτυρας Θέκλης. Και με την ευκαιρία αυτή, συρρέει πάλι μεγάλο πλήθος προσκυνητών.
Πηγή:https://www.vimaorthodoxias.gr/
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

 1. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ

  Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΆΡΤΥΣ ΤΡΟΠΑΙΟΦΌΡΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΟΣ.

  Στο κελί που πηγαίνω στο Άγιο Όρος φανερώθηκε στους ληστές, που μετανόησαν αργότερα, και η Εικόνα του έχει το προσωνύμιο Άγιος Γεώργιος ο Φανερωμένος.

  Έζησε 1.700 χρόνια πριν. Ήταν Χιλίαρχος στο πιο επίλεκτο στράτευμα.
  Ομολόγησε την Πίστη του, μπροστά στον αυτοκράτορα Διοκλητιανό.
  Εμείς δυστυχώς σήμερα φοβούμεθα όχι Αυτοκράτορα, αλλά κάτι ανθρωπάκια που μας κουνάνε το δάχτυλο. (Αν τους βάλεις σε σειρά σε εξουσία παγκοσμίως είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά).
  Άβουλα πιόνια, και πειθήνια όργανα, του σιωνισμού.

  Και βλέπεις χιλιαστές, μασόνους, άθεους, να είναι λαλίστατοι.

  Και εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, να είμαστε μουγγοθόδωρες.

  Τον Άγιο Γεώργιο όπως βλέπουμε και στο βίντεο που μας ανέβασε ο Πάνος
  Τον ευλαβούνται αλλά και τον φοβούνται, ακόμα και οι Τούρκοι.
  Το κράτος η Γεωργία, έχει το όνομα της από τον Άγιο Γεώργιο.
  Μέρα νύχτα να μιλάω για τον Άγιο Γεώργιο, δεν φτάνει για να δείξω το Μεγαλείο του.

  Θα κλείσω με αυτό.
  Αν ο Άγιος Γεώργιος δεν ομολογούσε την Πίστη του, σίγουρα θα γινόταν και Στρατηγός και Στρατάρχης, ολόκληρου του Ρωμαϊκού στρατού.
  Και θα ζούσε και αρκετά χρόνια γιατί ήταν πολύ νέος.
  Αλλά μέχρι εκεί, η ζωή του ανθρώπου είναι όπως ο ατμός από το ανοιγόκλειμα το καπακιού της κατσαρόλας. Ένα πουφ.

  Όμως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας λέει: οι Άγιοι εις τον αιώνα Ζώσει.
  Τον Άγιο Γεώργιο τον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο, που έζησε 1.700 χρόνια πριν. Όλοι τον Γνωρίζουν και τον ευλαβούνται και ζητούμε τις πρεσβείες του.

  Αν σας ρωτήσω: του παππού σας, τον παππού ή της γιαγιάς σας, την γιαγιά.
  Πώς την λένε; Κανένας δεν γνωρίζει το γενεαλογικό του δέντρο πριν 100 χρόνια, άντε και 150.

  ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΓΕΏΡΓΙΟ ΌΜΩΣ ΌΛΟΙ.

  Άγιε Γεώργιε Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΉΜΕΡΑ ΕΟΡΤΆΖΕΙ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΜΕΓΆΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ.

  Η λέξη Γεώργιο, είναι το χωράφι, για αυτό βγαίνει και η λέξη γεώργιο, και γεωργός.

  Και ο Αδερφός Γεώργιος, πατέρας μιας υπέρπολύτεκνης οικογένειας.
  Είναι ένα πραγματικό γεώργιο του Θεού.
  Όπου φύτρωσε πλούσιος ο Λόγος του Θεού. Και μεταδίδει τον λόγο Του μέσα από το ιστολόγιο του.

  Σου εύχομαι καλόν Παράδεισο. Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος να σκεπάζει εσένα και την οικογένειά σου, αμήν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή