Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!Θεία Κοινωνία: Προσπαθώντας να ξεφύγω από τα αδιέξοδα στα οποία...

έφτασα μετά από πέντε χρόνια διαλογισμού, από προτροπή φίλου αποφάσισα να γίνω Πεντηκοστιανός (το 1989).

Βαπτίστηκα στις αλάνες της Ν. Ηρακλείτσας Καβάλας από κάποιον καθηγητή του πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης.

Έμεινα κοντά τους πέντε περίπου μήνες. Τα προβλήματα όμως παρέμειναν….


Μου μίλησαν για τον π. Βασίλη Καραγκιαούρη. Τον επισκέφτηκα…

Από την πρώτη στιγμή δίχως να γνωρίζει το παρελθόν μου, άρχισε να μου διαβάζει ευχές μπρος στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης. (Το τι γινόταν κάτω από το πετραχήλι δεν θα το περιγράψω…)

Μετά από δέκα περίπου μέρες όταν ήδη άρχισα να νοιώθω καλύτερα μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να προετοιμαστώ και την επόμενη Κυριακή να κοινωνήσω.

Ήρθε η Κυριακή, μπήκα γεμάτος χαρά στην ουρά, άνοιξα το στόμα και μόλις κατάπια τη Θεία Κοινωνία… αισθάνθηκα κρύο ιδρώτα από την κορυφή ως τα νύχια και χάθηκαν τα πάντα από μπροστά μου…

…Συνήλθα έπειτα από μισή περίπου ώρα.

Απ’ ότι μου είπαν, ο παπάς έτρεξε, άφησε το Άγιο Δισκοπότηρο στην Αγία Τράπεζα, και ζήτησε από δύο παρευρισκόμενους να με κρατάνε συνέχεια σε ένα στασίδι.

Είχα χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον και έτρεμα σαν το ψάρι…

Χρειάστηκε να εξομολογηθώ και να λάβω το Άγιο Χρίσμα. Στην ουσία ξανά βαπτίστηκα Ορθόδοξος. Τότε μόνον μπόρεσα να πλησιάσω την Θεία Κοινωνία.

Τα γράφω για κάποιους φίλους που ερωτοτροπούν με τις αιρέσεις και για κάποιες μαμάδες που νομίζουν ότι δίνουν στα παιδάκια τους ψωμάκι και κρασάκι…

Μιχάλης Μάλαμας

https://ieramonopatia.gr

Πηγή: http://indobserver.blogspot.com/

«Πᾶνος»

4 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἀδελφέ μου σὲ εὐχαριστοῦμε πολὺ γιὰ τὰ καλά σου λόγια, ἀλλὰ ἐὰν θέλεις στείλτο ξανὰ τὸ μήνυμά σου διότι κατὰ λάθος τὸ διέγραψα.

   Διαγραφή
  2. Τὸ σχόλιο τοῦ ἀδελφοῦ ποὺ διαγράφτηκε κατὰ λάθος ἀπὸ ἐμένα τὸ παραθέτω παρακάτω σὲ περίπτωση ποὺ δὲν δεῖ τὸ σχόλιό μου καὶ ζητῶ συγγνώμη γιὰ τὴν ἀπροσεξία μου.

   Τὸ σχόλιό του: «Συγχαρητήρια γιὰ τὰ ἄρθρα ποὺ ἀνεβάζετε»

   Διαγραφή
  3. Τώρα είδα. Ναι, αυτό ήταν το σχόλιο.

   Διαγραφή