Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Έχει ξεφύγει η κατάσταση στη Χίο! Εισβολές λαθρομεταναστών σε σπίτια - ΒΙΝΤΕΟ


Μη ελεγχόμενη, χαρακτηρίζει πλέον την κατάσταση στο Χαλκειός, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Βίγκας, με αφορμή το νέο περιστατικό εισβολής σε σπίτι του χωριού και την απειλή 18χρονου νεαρού με μαχαίρι από ομάδα μεταναστών.

Όπως είπε ο ίδιος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται στην καρδιά των Καμποχώρων και άρα σε απόσταση αναπνοής από το Χαλκειός, ό,τι και αν κάνει η Αστυνομία η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί.


Ερωτώμενος για το ζήτημα της αποσυμφόρησης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας επεσήμανε ότι, έχουν εγκαταλειφθεί αρκετές σκηνές περιμετρικά του hotspot, προσθέτοντας όμως ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή είναι πλέον τραγικές.

«Στο Χαλκειός πλέον δεν μιλάμε απλά για καταστροφή περιουσιών. Μιλάμε για εισβολή σε σπίτια», ανέφερε ο ίδιος θέλοντας να περιγράψει την καθημερινότητα και την αγωνία των κατοίκών.

Τέλος, δήλωσε ότι έπειτα από ενημέρωση που είχε, ο φάκελος με τις αποζημιώσεις των πληγέντων βρίσκεται στο τελικό στάδιο ελέγχου, κάτι που σημαίνει ότι, σύντομα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως είπε, την τελευταία φορά που δόθηκαν αποζημιώσεις, ήταν το 2017 και αφορούσαν καταστροφές και ζημιές λόγω μεταναστευτικού από το 2016. Οι νέες αποζημιώσεις θα αφορούν τα έτη 2017, 2018 και 2019 ενώ καταβάλλεται προσπάθεια αν συμπεριληφθούν στον φάκελο και οι καταστροφές που καταγράφηκαν τους πρώτους μήνες του 2020




Εφημερίδα Πολίτης, Infognomon Politics

Πηγή:  https://www.tideon.org/
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κάποιοι θὰ βαπτιστοῦν, ἄλλοι θὰ φύγουν, οἱ περισσότεροι... καλλίτερα νὰ μὴ τὸ πῶ". (Μόρφου Νεόφυτος).
    Ἔχει εἰπωθεῖ ὅτι Στρατὸς, Ἀστυνομία καὶ ἀπλοὶ πολίτες θὰ καταδιώκουν Μωαμεθανοὺς καὶ θὰ τοὺς σκοτώνουν ὅπου τοὺς βροῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή