Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Χρήστος Γεωργιάδης: Στη δημοκρατία υπάρχουν πάντα επιλογές...

 


… σε κάθε πτυχή της ζωής (παιδεία, υγεία, οικονομία, θρησκεία και λοιπά) η ελευθερία της επιλογής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και μάλιστα αυτό είναι κατοχυρωμένο στα Συντάγματα των Δυτικών χωρών και στους Διεθνείς Νόμους.

Η δημοκρατία υπάρχει για να διασφαλίζει ότι οι πολίτες ποτέ δεν παραπλανόνται ούτε εκβιάζονται (μέσα από κατασκευασμένα αφηγήματα και τεχνητές κρίσεις) να ενδώσουν σε μονόδρομους, σε μία και μόνη δηλαδή επιλογή που καθίσταται υποχρεωτική παραβιάζοντας έτσι την ελεύθερη βούληση και τα δικαιώματά τους. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία οι πολίτες σε κάθε περίπτωση (ακόμα και στην πιο ακραία και έκτακτη) έχουν πάντα το δικαίωμα της επιλογής όλων των διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων, προσεγγίσεων και οδών.

Μόνο σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς (δηλαδή δικτατορία στην οποία έχουν καταργηθεί τα δικαιώματα των πολιτών) υπάρχουν μονόδρομοι και υποχρεωτικότητες: αυτά δηλαδή που βιώνουμε στην εποχή μιας κατ’ όνομα πανδημίας. Οι μονόδρομοι και οι υποχρεωτικότητες λοιπόν είναι το σήμα κατατεθέν του ολοκληρωτισμού. Είναι ένα συγκαλυμμένο πραξικόπημα κατάλυσης της δημοκρατικής ομαλότητας και η εισαγωγή σε μία περίοδο πολιτικής ανωμαλίας και ανομίας από πλευράς του παραβατικού καθεστώτος. Είναι το ολοφάνερο ξεδίπλωμα ενός κακόβουλου σχεδίου επίθεσης στον πολίτη που ύπουλα του αφαιρεί τα πάντα μέχρι τελικά και τη ζωή.

Μπροστά στα μάτια μας δομείται με καταιγιστικό ρυθμό ο μονόχρωμος, μονοδιάστατος κόσμος των νεοταξιτών τυράννων, ο κόσμος της μεγάλης επανεκκίνησης που ισοδυναμεί με φυλακή-κολαστήριο του ελεύθερου ανθρώπου και σατανικό εργαστήριο μετανθρωπισμού, ακύρωσης δηλαδή της ανθρώπινης οντότητας.

Όμως για το ελεύθερα σκεπτόμενο άτομο που διαπνέεται από τα δημοκρατικά ιδεώδη ο κόσμος είναι έγχρωμος και πολυδιάστατος και πλουραλιστικός. Και είναι τεράστια η προσβολή στην νοημοσύνη και στη λογική όταν με λύσσα οι νεοταξίτες τύραννοι προσπαθούν να μας κρύψουν την αλήθεια των εναλλακτικών επιλογών, λύσεων, και προσεγγίσεων που έχουμε στη διάθεση μας.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει μόνο η αλλοπαθητική ιατρική της big pharma που με εμμονική μανία προωθεί η νεοταξική παγκοσμιοποίηση. Δεν υπάρχουν μόνο τα χημικά φάρμακα και τα εμ-βόλια ως πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. Υπάρχουν τόσες πολλές άλλες πραγματικά αποτελεσματικές ιατρικές προσεγγίσεις και πρωτόκολλα υγείας με κορυφαία την Ιπποκρατική Ιατρική.

Άρα με βάση τη νομική αναγνώριση της ελευθερίας της επιλογής (που στην προκειμένη περίπτωση λέγεται ενημερωμένη συναίνεση) μπορείς να κάνεις όποια επιλογή θέλεις χωρίς να υφίστασαι καμία διάκριση ή περιορισμό των δικαιωμάτων σου. Δεν στιγματίζεσαι ούτε συκοφαντείσαι και χλευάζεσαι. Δεν περιθωριοποιείσαι ούτε υφίστασαι απαγορεύσεις.

Δυστυχώς η εποχή της ψευδο-πανδημίας ήρθε με χυδαίο δογματικό τρόπο να ισοπεδώσει και να συντρίψει την ελευθερία της επιλογής. Και η υποκρισία του ολοκληρωτικού συστήματος χτυπάει κόκκινο όταν αυτό συνεχώς μιλάει για ανοχή και ανεκτικότητα. Που είναι λοιπόν αυτή η ανοχή της άλλης άποψης, της διαφωνίας, της διαφορετικής επιλογής;

Αυτή απαντάται μόνο στη συνείδηση των ελεύθερα σκεπτόμενων ατόμων που συνολικά έχουν τη δύναμη και τη δυναμική να ξανακάνουν την αγέλη των ομογενοποιημένων υπηκόων κοινωνία των ενεργών πολιτών.

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου