Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Άκης Τσελέντης: ΝΑΥΑΡΧΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΑΜΕ… ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ!!

 

Γράφει ο Άκης Τσελέντης

ΣΥΓΝΩΜΗ ΝΑΥΑΡΧΕ

ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΝΑΥΑΡΧΟ; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Ναύαρχος Γρηγόρης Παυλάκης, ο τελευταίος επιζών από την απόβαση στη Νορμανδία.
Ο Ναύαρχος εν αποστρατεία Γρηγόρης Παυλάκης ήταν ο τελευταίος Έλληνας επιζών αξιωματικός του Πολεμικού μας Ναυτικού, ο οποίος είχε λάβει μέρος στη Νορμανδία, στη μεγαλύτερη συμμαχική απόβαση του Β΄ΠΠ, ως ύπαρχος της κορβέτας «ΚΡΙΕΖΗΣ».

Η Ελλάδα, με το στόλο της να έχει βάση την Αίγυπτο, είχε συμμετάσχει στην απόβαση με έξι πλοία: τις κορβέτες «Τομπάζης» και «Κριεζής» και τέσσερα επίτακτα πλοία του Εμπορικού Ναυτικού. 


Τα σκάφη επάνδρωναν, όπως κατέγραψε ο κυβερνήτης του «Κριεζή», ναύαρχος Δ.Ν. Κιοσσές, «Ελληνες πάσης προέλευσης και παντός επαγγέλματος κατά τον ειρηνικόν βίον» και το πλήρωμα απαρτιζόταν από 155 άνδρες.
Αξίζει τον κόπο να μάθετε την άγνωστη ιστορία του Έλληνα αξιωματικού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του είχε τιμηθεί με 15 μετάλλια και παράσημα, με κορυφαία στιγμή, το 2004, την παρασημοφόρηση του από τον τότε πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζάκ Σιράκ με το ανώτατο παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.
Επίσης όπως είχε αποκαλύψει πως χάρη σε αυτόν σώθηκε από τη διάλυση το θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”, καθώς ήταν αυτός ο αξιωματκός, ο οποίος έπεισε τον Βασιλιά Παύλο να μην το πάνε για…παλιοσίδερα!


ΝΑΥΑΡΧΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΑΜΕ… ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ!! ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΦΥΣΑ ΤΟ ΖΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΚΛΩΝΗ Καλό ταξίδι ναύαρχε στις γαλήνιες θάλασσες των ουρανών.

(**) Η μεγαλύτερη χαρά αυτών των ηρώων στα γεράματά τους θα ήταν να καλούνται από σχολεία να μιλήσουν στα παιδιά, τους αυριανούς Έλληνες για να τους μεταλαμπαδεύσουν αξίες, αρχές, σεβασμό, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. αλλά ουδείς διευθυντής σχολείου έχει τέτοιες αγωνίες για τους μαθητές του. Η αγωνία τους είναι πότε θα υποδεχτούν κάποια ....κουήρ!!! για να βρωμίσει τα μυαλά των παιδιών.
 
«Πᾶνος» 

5 σχόλια:

  1. Υποκλινομαι . Λυπαμαι που δεν ειδα καποιο αφιερωμα στην τηλεοραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ούτε πρόκειται να δεις για τέτοιες προσωπικότητες - ήρωες. Αν ήταν όμως ο Κωστόπουλος, ο Γρηγορόπουλος, ο Φύσσας κλπ θα έβλεπες...

      Διαγραφή
  2. Τσελεντη πως πάνε οι πωλήσεις; Οι οθόνες Καλές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ύστερα από ένα τέτοιο άρθρο, που μόνο για έπαινο είναι, τι θέλεις να πεις;

      Διαγραφή
  3. Ο Ναύαρχος ε.α. Γρηγόρης Παυλάκης απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2017 (https://www.kathimerini.gr/society/892944/pethane-o-ellinas-iroas-tis-apovasis-sti-normandia-grigoris-paylakis/).

    Δεν βλέπω την ανάρτηση του Καθηγητή Άκη Τσελέντη, αλλά συμφωνώ στο εξής: "Συγγνώμη, Ναύαρχε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή