Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Θέλουν να ξεπουλήσουν το Καστελλόριζο; Ποιοι πιέζουν για να γίνει δομή φιλοξενίας εισβολέων στο νησί;


Είναι δυνατόν να συζητάμε το ενδεχόμενο έστω δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καστελόριζο; Κι όμως όπως φαίνεται είναι… Στις 16 Απριλίου στο δήμο Μεγίστης έγινε “ κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο”, με θέμα την “κατάθεση προτάσεων για εύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής λόγω πίεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα λοιπόν, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να αποφασίσουν γι΄ αυτό το θέμα.

Ερώτημα πρώτο: ποιες είναι οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που “πιέζουν για τη δημιουργία χώρου προσωρινής υποδοχής”; Το προσωρινής όπως όλοι γνωρίζουμε είναι σχετικό…

Οι πιέσεις αυτές δεν υπάρχουν σε κανένα έγγραφο, αλλά όπως είπε στο Militaire.gr , ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μεγίστης Γιώργος Παπουτσής, αυτές προέρχονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων. Η οποία βεβαίως, θα προσθέσουμε δεν μπορεί να ζητά κάτι τέτοιο χωρίς να ΄χει πάρει εντολές από την πολιτική ηγεσία.

Η αντιπολίτευση απέρριψε κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας χώρου υποδοχής στο Καστελόριζο.

Οι λόγοι της απόρριψης καταγράφηκαν ως εξής:

1) Δεν μας επισυνάπτεται το έγγραφο, με το οποίο σας ζητούν εσπευσμένα και πιεστικά να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Ποιος είναι τελικά ο εντολοδόχος; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;

2) Πιέστε εσείς προς κάθε αρμόδια Αρχή και απαιτείστε να ενισχυθούν τα θαλάσσια σύνορα του νησιού μας. Αν αυτό επιτευχθεί είναι περιττό να συζητάμε για λήψη μέτρων σε περίπτωση που αποβιβαστούν παράτυποι μετανάστες, νοσούμενοι από κορονοϊό.

3) Έχετε φροντίσει σε συνεννόηση με το Ιατρικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού μας, ούτως ώστε σε περίπτωση (ου μη γέννητω) που νοσήσει κάποιος κάτοικος από κορονοϊό ή «εισβάλλουν αιφνιδιαστικά» παράτυποι μετανάστες θετικοί στον Ιό; Υπάρχουν τα απαραίτητα εφόδια και ο κατάλληλος εξοπλισμός;

Ειδικά για τις δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να οριστεί από τον συντονιστή πεδίου του ΕΟΔΥ κάποιος υπεύθυνος για τη διαχείριση λοίμωξης COVID-19 (Επαγγελματίας Υγείας), ο οποίος θα ειδοποιείται και θα παρευρίσκεται στα σημεία εισόδου νεοαφιχθέντων, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο για συμπτώματα της νόσου COVID-19. Γι αυτό ψηφίζουμε όχι».

Αυτονόητο είναι ότι οι πιέσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει η φαεινή ιδέα, να χρησιμοποιηθεί το μοναδικό ξενοδοχείο του νησιού για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων. Μόνο που σ’΄ αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο φιλοξενείται προσωπικό του Frontex αλλά και των ελληνικών ΕΔ όποτε απαιτηθεί.

Το γιατί δεν πρέπει να γίνει κανένας χώρος υποδοχής μεταναστών στο Καστελόριζο, χρειάζεται άραγε κάποια ιδιαίτερη εξήγηση;

https://www.militaire.gr/

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Φτασαμε στο σημειο να φοβομαστε να λεμε κ να καταγγελουμε τα αυτονοητα. Οτι δηλαδη ειναι εγκληματικο και απαγορευτικο για την ακεραιοτητα της χωρας, να επικοιζεις με λαθραιους ισλαμιστες νησια ακριτικα. Και στα οποια νησια η τοποθετηση λαθραιων θα σημανει αυτοματη πλειοψηφεια τους. Το καστελλοριζο με 500 κατοικους θα δεχθει 1000 το λιγοτερο λαθραιους! Για ποια κυριαρχια μιλαμε μετα!
    Και γιατι καμμια αντιδραση? Γιατι τα εσκιαζε η φοβερα και τα πλακωνε η σκλαβια!!
    Ζουμε ζοφερες ημερες, και οι Ελληνες δειχνουν σαν να μην ειναι Ελληνες να ειναι κατι αλλο. Και καθε αντισταση για τα δικαια του εθνους καταπνιγετε απο τους ιδιους τους κυβερνητες αυτης της χωρας!!! Δεστε τι εγινε με το Σκοπιανο. Χημικα ασυστολα σε ελληνες πατριωτες οσαν να προκειται για αληταραδες στα γηπεδα.
    Πρεπει να σηκωσουμε κεφαλι, να αντιδρασουμε επιτελους! Ο επισκοπος Θεοκλητος διαμηνυσε οτι θα ανοιξει τις εκκλησιές, ας ειναι ολοι οι πιστοι διπλα του!
    Ειναι ωρες αγωνα. Και ο αγωνας θα ειναι να ενωσουμε ο ενας με τον αλλον τις δυναμεις μας. Τα πατριωτικα σαιτ να πρωτοστατησουν. Οι ιερεις να βγουν μπροστα να ξεσηκωσουν τον κοσμο , οχι μονο για την Θεια κοινωνια αλλα κ για ολα τα αλλα θεματα οπως κυριως τον παρανομο λαθρεπικοισμο της χωρας απο μουσουλμανους

    ΑπάντησηΔιαγραφή