Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Στο δημοτικό μαθαίνουμε να διαβάζουμε...

Ἀπάντησις τοῦ κ. Ἀναστασίου Πολυχρονόπουλου στὸ ἄρθρο τοῦ κ. Γεωργίου Τζεδάκι τοῦ ὁποίου ἄρθρο μπορεῖτε νὰ δεῖτε ἐδῶ: https://www.ilioupoligiaolous.gr/article.php?id=32734

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το κείμενο - λιβελογράφημα του Γεωργίου Τζεδάκι εναντίον των "παράνομων παπάδων", οι οποίοι όρκησαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης στις 6 Αυγούστου. Ο μέχρι πρότινος άγνωστος σε εμένα κ. Τζεδάκις, κατηγορεί τους συγκεκριμένους ιερείς για παραβίαση των μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση, σχετικά με τη χρήση της μάσκας.

Ωστόσο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εναντιώνεται προς στους ιερωμένους, χωρίς καν να... έχει διαβάσει την τελευταία σχετική κοινή υπουργική απόφαση!
Σύμφωνα με το εδάφιο της ΚΥΑ, «... επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τόσο κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών όσο και κατά την προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή. 
 
Από την υποχρέωση του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό».
Είναι επομένως προφανές, ότι ο κ. Τζεδάκις από τον υπερβάλλοντα ζήλο του και υπό τις παρωπίδες της ιδεοληψίας εναντίον της Εκκλησίας, αγνοεί ότι οι ιερείς ήταν... καθ' όλα νόμιμοι, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση! 
Μπορεί λοιπόν, κατά Γεώργιο Τζεδάκι, οι παπάδες να έχουν γράψει στα παλαιότερα των ράσων τους τις οδηγίες για τον κορωνοϊό, αλλά κι ο ίδιος έχει γράψει στα... παλαιότερα των υποδημάτων του τη στοιχειώδη έρευνα που απαιτείται να κάνει κάποιος, προτού γράψει ένα, τουλάχιστον αξιόπιστο, άρθρο. Κι εκτός αυτού, δεν είδα ο κ. Τζεδάκις να αναφέρεται πουθενά στα ξέφρενα πάρτι και στα πανηγύρια που αποτελούν βόμβες μετάδοσης του κορωναϊού. Αντ' αυτού, είδαμε μονάχα εικόνα μη μασκοφορούντων, αλλά ταυτόχρονα νομίμων, ρασοφόρων. Φωτογραφία από καμιά κοντινή παραλία, ούτε είδαμε, ούτε θα δούμε, έτσι όπως φαίνεται.  
Η συμπεριφορά αυτή, πέρα από ιδεοληπτική, είναι απλούστατα κι εκτός πραγματικότητας.  
Εκτός όμως αυτών, έγινε λόγος και για τη δημοκρατία.
Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος κατηγορεί τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, ότι προτείνει να εκκλησιάζονται οι πιστοί χωρίς μάσκα - πράγμα αληθινό. Η επακόλουθη αναφορά του όμως σε κινδύνους για τη δημοκρατία, σε συνάρτηση με την επιθυμία του να διωχθεί ο κ. Αμβρόσιος για τις δηλώσεις του, προκαλούν τουλάχιστον το γέλιο ενός νοήμονος ανθρώπου.
Κι αυτό γιατί η ελευθερία λόγου, βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας, για την οποία τόσο κόπτεται ο κ. Τζεδάκις, δεν ισχύει μονομερώς, αλλά για όλες τις πλευρές κι όλες τις απόψεις. Αγνοεί πως αν μπορούμε και γράφουμε ελεύθερα αυτή τη στιγμή, το οφείλουμε στην, έστω και προβληματική, δημοκρατία.
Γιατί, κύριε Τζεδάκι, η ελευθερία λόγου δεν έχει μόνο ένα χρώμα, όπως νομίζουν αυτοί που βαυκαλίζονται χρησιμοποιώντας την ως έννοια για να κάνουν πολιτική. Και στο κάτω κάτω είναι θέμα του λαού αν θα υιοθετήσει τη θέση του παραπάνω επισκόπου ή όχι. 
Αξίζει ακόμα να τονίσουμε, ότι μιας κι έγινε αναφορά στις διώξεις όσων διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό από τον υπουργό Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη, θα μπορούσε κάλλιστα να διωχθεί κι ο κ. Τζεδάκις, ο οποίος, αδιάβαστος ον, δημοσιεύει ανακρίβειες. 
Όσο για τα περί θεοκρατίας και περί αδυναμίας της Πολιτείας έναντι της Εκκλησίας, αρκεί να θυμηθούμε τις άνανδρες, μεροληπτικές και φασιστικές ενέργειες της κυβέρνησης εναντίον εκκλησιαστικών προσώπων, κατά την περασμένη άνοιξη (βλ. διώξεις λιτανειών επί αγροτικών οχημάτων, σε αντίθεση με "νόμιμες" εποχούμενες συναυλίες κ.α). Είναι, βλέπετε, τόσο κυρίαρχοι "οι παπάδες", γι' αυτό άλλωστε κι απαγορεύονταν μέχρι κι οι κωδωνοκρουσίες. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός δεν έζησε Πάσχα, λόγω του θεοκρατικού μας πολιτεύματος. 
Η εμπάθεια μπορεί να γίνει κατανοητή ως μια ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά όταν συναντάται στο πλεόνασμά της, όπως στην περίπτωση του κ. Τζεδάκι, εκτός από αστεία, είναι κι επικίνδυνη, καθώς αλλοιώνεται η αλήθεια των πραγμάτων.
Αναστάσιος Πολυχρονόπουλος 
μαθητής λυκείου, Ηλιούπολη Αττικής
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Αγσπητέ μικρέ μου φίλε μαθητή, Αναστάσιε Πολυχρονόπουλε οι γονείς σου, αλλά και εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς την τιμημένη νέα γενιά. Προ καιρού μεταξύ άλλων άρθρων έγραψα ένα συμβολικό, που κυρίως απευθυνόταν προς ηθελημένα ανιστόρητους επίδοξους ολετήρες της Ορθοδοξίας. Είναι επίκαιρο και για σήμερα. Τους το αφιερώνω.

    Απόσπασμα:

    ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΠΟΙΕΣ ΤΥΧΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ…

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ….ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ… ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;;

    ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΩΦΕΛΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΛΙΕΣ, ΗΘΕΛΗΜΕΝΕΣ Η ΜΗ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΑΥΤΕΣ…. ΤΙ ΚΑΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ…. ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ …. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ...
    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΙΦΟΣ… ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ….

    Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε απο τον αγαπητό θάνο του koukfamily

    ΙΔΕ

    Η ΘΥΣΙΑ ΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilykoukfamily.blogspot.com › 2020/03
    Translate this page
    Mar 14, 2020 - Η ΘΥΣΙΑ ΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ... Κουράγιο αδέλφια, θάρρος αδέλφια, υπομονή αδέλφια, πίστη αδέλφια…

    Σαν Έλληνας Κύπριος Ορθόδοξος Χριστιανός στο πιο κάτω άρθρο μου αναφέρομαι αποσπασματικά κυρίως στους τιμημένους ΕΛΛΗΝΕΣ Κυπρίους Ιεράρχες, αλλά σημειώνω ότι αυτοί οι Ιεράρχες είναι η μετουσίωση όλων των Ελλήνων Ιεραρχών, που κατά χιλιάδες πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους απλόχερα ακόμη και την ζωή τους για αυτόν τον Πολύπαθο Ελληνισμό.

    Αντώνιος Αντωνάς Συγγραφέας από Ελληνική Κύπρο.
    www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.com
    Για ανάγνωση περισσοτέρων άρθρων Αντώνης Αντωνάς ετικέττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή