Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ;

 
Γράφει η Μαίρη Καρά
 
    Μια βόλτα στους δρόμους μιας Ελληνικής πόλης να κάνεις… καταλήγεις σε μια θλιβερή διαπίστωση. Οι συνοδοιπόροι σου περπατούν αδιάφοροι δίπλα σου, με πρόσωπα σκυθρωπά, με απλανές βλέμμα στο κενό και… μασκοφόροι. Στο πρόσωπό τους αντανακλά η απελπισία που ταλανίζει την ψυχή τους.
 
    Οι «ειδικοί» αποφαίνονται πως είναι το συμπτώματα μιας καλπάζουσας κατάθλιψης, που είναι η ασθένεια της εποχής και θερίζει την κοινωνία. Ο καταθλιπτικός άνθρωπος στην ήπια μορφή της ασθένειας νιώθει αποδυνάμωση του εαυτού του, ενώ καταβάλλει προσπάθειες να καλύψει τις ανάγκες του, ακόμα κι αυτές που πριν, τον ευχαριστούσαν κι έτσι γίνεται αδιάφορος.
 
    Οι σκέψεις, οι γνωστικές λειτουργίες, οι πρωτοβουλίες και οι αντιδράσεις του είναι διαταραγμένες και μειωμένες. Οι κινήσεις του είναι αργές και οι απαντήσεις του συνοπτικές. Η ιδέα πως απειλείται η ζωή του, κυριαρχεί στο υποσυνείδητο του κι ένα αίσθημα θλίψης, ακεφιάς και άγχους πλημμυρίζει την ψυχή του. Το προεξέχον συναίσθημά του είναι μεγάλος θυμός, που τον εκδηλώνει είτε ευθέως είτε εκδικητικά προς το περιβάλλον του.  
 
    Η σκέψη πως είναι αβοήθητος, πως δεν είναι και αγαπητός, τυραννά το υποσυνείδητό του, με αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του. Η αγωνία δίνει την θέση της στην απόγνωση και στην απάθεια, που τον σπρώχνουν προς την απομόνωση. Έτσι χάνει την αίσθηση του χιούμορ, το ενδιαφέρον και την ελπίδα του για καλύτερη ζωή και φυσικό είναι να τα βλέπει όλα μαύρα.
 
    Στην κατάθλιψη μπορεί να οφείλονται σωματικές παθήσεις, όπως η αϋπνία, η κόπωση, η μείωση της όρεξης και οι πονοκέφαλοι. Τα συμπτώματα μπορεί να έχουν συμβολικό νόημα για τον ασθενή. Ίσως αναζητά την αγάπη από τους άλλους, δίχως να μπορεί να την ανταποδώσει και να μην μπορεί να ανταμείψει ή να ενισχύσει ψυχικά κάποια σχέση του.  
 
    Ο ασθενής σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής του μπορεί να αισθανθεί ανίκανος να έχει παρέα ή με την συμπεριφορά του να προκαλέσει ο ίδιος την απορριψή του. Όσο δε η ασθένεια επιδεινώνεται, η ενέργεια, οι επιδιώξεις και τα ενδιαφέροντά του μειώνονται και νοιώθοντας ανίκανος να επιδιώξει συναντήσεις, απομονώνεται αναγκαστικά και γίνεται αντικοινωνικός.  
 
    Σ’ αυτή την κατάσταση βρίσκονται πλέον χιλιάδες Έλληνες, που βιώνουν το προσωπικό δράμα τους από τις συνέπειες της ψεύτικης πανδημίας. Μέσα στις δυσκολίες τους προστέθηκαν και οι απάνθρωπες αποφάσεις της ξενόδουλης Κυβέρνησης, που επιβαρύνουν την ψυχολογία τους. Η αναγκαστική χρήση φίμωτρου, ο περιορισμός της κυκλοφορίας, η υποχρεωτικότητα του μπολιάσματος δημιουργούν την πανδημία κατάθλιψης.  
 
    Με παράλογες απαγορεύσεις εις βάρος του λαού η αντεθνική Κυβέρνηση κατάφερε, να σπείρει την Διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες, διαχωρίζοντάς τους σε δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις. Η κάθε μια στην προσπάθειά της να υποστηρίξει την επιλογή της να μπολιαστεί ή όχι, εκδηλώνει την αποστροφή της προς την άλλη με άδικο μίσος, ενώ είναι για όλους κοινός ο εχθρός.  
 
    Με την πλύση εγκεφάλου και την αντεθνική προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Διαφθοράς τα 300 τρισάθλια κομματόσκυλα του Κυνοβουλίου +κυρά-Κατίνας επιβάλουν ανενδοίαστα το πειραματικό σκεύασμα στον ανύποπτο λαό, σπέρνοντας τον τρόμο. Με ψευδείς ειδήσεις οι συστημικοί καναλάρχες έπεισαν τον τηλεορασόπληκτο, να μην ακούει άλλη άποψη. Κορεσμένος από τόνους σανό το αρνί προσκυνά τον τσοπάνη βελάζοντας και εκλιπαρεί για μια ακόμα δόση Αναμνηστική!  
     
    Η διαίρεση σε «μπολιασμένους» και «ψεκασμένους» πολίτες όμως θα γίνει μπούμερακ για τους πολιτικούς, όταν οι φανατικοί ψηφοφόροι τους αντιληφθούν την απάτη τους. Τότε τα μιαρά πιόνια τι ανταμοιβή θα ευελπιστούν να εισπράξουν από τους εντολοδόχους τους; Σίγουρα όχι κρεμάλες, γιατί μέσα στην αλαζονεία της Εξουσίας, τούς διαφεύγει πως οι κατακτητές αγαπούν μεν την προδοσία, αλλά εκτελούν δε τους προδότες.  
 
    Περίεργο πως έγιναν υποτακτικοί οι Έλληνες, που ήταν πάντα ανεξάρτητοι, περήφανοι και μαχητές. Πως αφέθηκαν να τους χειραγωγούν γελοία και μηδενικά ανθρωπάρια; Στο χέρι μας είναι αγαπητοί πατριώτες να δείξουμε την Αλληλεγγύη μας για την κατάθλιψή τους και να τους δώσουμε χέρι βοήθειας, για να συνέλθουν από την πλάνη τους. Να αφυπνιστούν επιτέλους και να δουν το Φως της Αλήθειας. Να τους δώσουμε αυτά που μας στέρησαν οι σατανικοί εχθροί μας, την Αγάπη και την Ελπίδα, τις μαγικές λέξεις που θα επαναφέρουν τον σημερινό καταθλιπτικό στην σωστή θέση του ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.
 
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Το ρητό του "santa" Claus είναι: Δεν θα κατέχετε τίποτε και θα είστε ευτυχισμένοι. Μάλλον εννοεί: Δεν θα κατέχετε τίποτε και θα είμαστε ευτυχισμένοι.

    Τέλος πάντων, θέλουν να φέρουν τα "παγκόσμια" δεινά και η μεταλλάξη-barboutsala είναι απλώς προφάση για να εντείνουν την ψηφιακή χούντα και την οικονομική εξαθλίωση που επιδιώκουν. Αυτοί θέλουν να φέρουν τον παγκόσμιο βασιλιά τους, αλλά ο Μεγαλοδύναμος δεν έχει μιλήσει ακομα. Απλώς περιμένουμε, δεν απογοητευόμαστε, δεν καταθλιβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο πολύ όλοι μας κάποιες στιγμές έχουμε βιώσει συναισθήματα και συμπτώματα κατάθλιψης. Από ένα αντιδραστικό καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο φυσιολογικά ακολουθεί ένα θλιβερό γεγονός της ζωή μας (πένθος, χωρισμός, απόλυση κλπ) μέχρι την τυπική κλινική κατάθλιψη με διάρκεια άνω των 6 μηνών και με παρουσία σημαντικών διαταραχών στον ύπνο, τη διατροφή την κοινωνικότητα τη σεξουαλικότητα κλπ Αυτή η δεύτερη μορφή η οποία συχνά παρουσιάζεται χωρίς κάποιον προφανή λόγο, και μοιάζει να μας βασανίζει σαδιστικά θα μας απασχολήσει σήμερα.

    Η ανθρώπινη φύση έχει με σοφία εφοδιάσει το σώμα με την αίσθηση του πόνου, ούτως ώστε να το προφυλάξει από διάφορες μορφές κινδύνου και επιζήμιων σωματικών δραστηριοτήτων. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη εάν δεν είχε φροντίσει εξίσου προσεκτικά και το νου. Πέραν τις πιθανότητας βιολογικών η ορμονικών διαταραχών οι οποίες καλό θα ήταν να εξετάζονται συχνά με ένα απλό «τσεκ απ» η κατάθλιψη κρύβει πάντα κάποια μυνήματα τα οποία εάν εισακουστούν και αποκρυπτογραφηθούν μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αυτογνωσία μας και στη βελτίωση της ζωής μας .

    Τα αίτια τις κατάθλιψης ποικίλουν και μπορεί να είναι από μια εσωτερική διαμαρτυρία για τη δυσαρέσκεια του πνεύματος μας όσον αφορά τον τρόπο που αναλώνουμε τη ζωή μας μέχρι ένα άλυτο παρελθοντικό βίωμα το οποίο μας κρατά παγιδευμένους σε συμπεριφορές και τρόπους σκέψεις οι οποίες είναι επιβλαβείς για εμάς ή απλά έχουν περιθώριο βελτίωσης. Φανταστείτε να μπορούσατε να είχατε πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες. Από μόνο του αυτό θα ήταν αρκετό για να κάνετε κάτι πιο αποτελεσματικό από ότι θα κάνατε εάν δεν είχατε τη γνώση. Έτσι την επόμενη φορά που θα νιώσετε θλιμμένος ή καταβεβλημένος δώστε στον εαυτό σας το περιθώριο να σκεφτεί και να κατανοήσει τους λόγους που σας προκαλούν αυτά τα συναισθήματα, αντί να προσπαθήσετε να τα καταδιώξετε με μανία –στην οποία περίπτωση θα παρουσιάζατε συμπτώματα μανιοκατάθλιψης, μια κατάστασης την οποία αναλύουμε σε κάποια άλλα άρθρα-, σε σχέση με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνομε σήμερα. Φτώχεια, πανδημία, συνεχείς απειλές των τούρκων γειτόνων μας κ.ά.π.

    Β.Αντ. (Εφημερίδα Κηφισιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή