Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Βίντεο-σοκ: Η Ν.Κεραμέως πέταξε κάτω την ελληνική σημαία σαν σκουπίδι και την παράτησε εκεί!

 

Σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που εξοντώθηκαν από τους ναζί

Μια αδιανόητη κίνηση έκανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Ξάνθη, καθώς πέταξε κάτω την ελληνική σημαία σαν σκουπίδι και την παράτησε εκεί! 

Η συγκεκριμένη κίνηση έλαβε χώρα σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους Εβραίους της Ξάνθης που εξοντώθηκαν από τους ναζί.


 
 
Εκεί η Ν.Κεραμέως και οι άλλοι επίσημοι τράβηξαν με άγαρμπο τρόπο την αιματοβαμμένη γαλανόλευκη σημαία από το μνημείο για να το ξεσκεπάσουν, στη συνέχεια την άφησαν βιαστικά να σύρεται στο έδαφος και στη συνέχεια την τοποθέτησαν δίχως ίχνος σεβασμού, τσαλακωμένη, κάτω, δίπλα στο μνημείο, λες και πρόκειται για κάποιο απλό πανί. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον νόμο 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρεται ότι η εθνική σημαία, μεταξύ άλλων, «δεν χρησιμοποιείται προς κάλυψιν αγάλματος ή προτομής. Εις την περίπτωσιν ταύτην δύναται να χρησιμοποιηθή ύφασμα με τα εθνικά χρώματα».
 
Δυστυχώς, όμως, η Ν.Κεραμέως ούτε αυτό φάνηκε να γνωρίζει, αλλά ούτε το αυτονόητο που μαθαίνουν τα παιδιά του δημοτικού, να σέβεται την ιερή σημαία της πατρίδας μας, για την οποία έχει χυθεί τόσο αίμα στο πέρασμα των αιώνων.
 
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς υπάρχουν τα βίντεο που μας ντροπιάζουν.

    Όμως υπάρχουν και τα βίντεο που τα βλέπουμε με Καμάρι!!

    https://youtu.be/qJcrHO3pQxc


    Μήπως δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτό που ακούγεται στον Εθνικό Ύμνο λίγο πριν το 7ο λεπτό του βίντεο;

    https://youtu.be/dPXrJ1-aKc0

    Δυστυχής αυτός που δεν έχει πατρίδα,
    αλλά δυστυχέστερος αυτός που δεν την αγαπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀναθεματισμένη εἶναι ἡ φουκαριάρα.
    Καλὴ μετάνοια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή